Όσοι πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό!

Όσοι πάσχουν από αυτές τις ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό!

Υπάρχουν και κάποιες νόσοι που όσοι πάσχουν από αυτές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό, προειδοποιεί μία νέα ανάλυση μελετών που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (18.03.2020).

Πιο συγκεκριμένα, όσοι πάσχουν από ΧΑΠ ή δύσπνοια κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν σοβαρά από τον Covid-18, σύμφωνα με την μελέτη.

Ασθενείς με υποκείμενες ασθένειες που προκαλούν δύσπνοια, συρρίτουσα αναπνοή ή πνευμονολογικά προβλήματα είναι εκείνοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η δύσπνοια είναι το μοναδικό σύμπτωμα της Covid-19 που συνδέεται ιδιαίτερα με τα σοβαρά κρούσματα και με την ανάγκη εισαγωγής των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κορονοϊός: Τα πλέον επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα

Η μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δεν έχουν αξιολογηθεί προς το παρόν από άλλους ερευνητές, δημοσιεύτηκε στον επιστημονικό ιστότοπο MedRxiv την Τετάρτη (18.03.2020).

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι τα υποκείμενα νοσήματα δεν προκαλούν όλα τον ίδιο κίνδυνο επιπλοκών στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) συνιστά τον σοβαρότερο παράγοντα κινδύνου για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19.

Ο Βαγκίς Τζαΐν, του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του University College του Λονδίνου, ένας εκ των ερευνητών, τόνισε ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους των υπηρεσιών υγείας και τους γιατρούς ώστε να δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα.

Από τον νέο κορονοϊό έχουν προσβληθεί σχεδόν 200.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Οι θάνατοι ανέρχονται στους περίπου 8.500.

Η νόσος Covid-19 είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί δύσπνοια και πνευμονική ανεπάρκεια. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις, τα συχνότερα συμπτώματα είναι ο πυρετός και ο βήχας.

Στη μελέτη αυτή συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα επτά μικρότερων ερευνών που έγιναν στην Κίνα, σε συνολικά 1.813 ασθενείς. Όλοι τους νοσηλεύτηκαν και επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι έπασχαν από Covid-19.

Όσοι έπασχαν από ΧΑΠ κινδύνευαν κατά 6,4 φορές περισσότερο από τους άλλους να νοσήσουν σοβαρά και 17,8 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Μετάβαση στο περιεχόμενο