26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                     Γρεβενά,  22 Νοεμβρίου 2020

  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ                         Αριθ. Πρωτ. : – 52 – 

                                                 

  Δ/νση :  Διοικητήριο

Τέρμα Κ. Ταλιαδούρη

2ος όροφος, Γραφείο 411                                ΠΡΟΣ :

Ταχ. Κωδ.:  511 00 – ΓΡΕΒΕΝΑ                       Πρωτοβάθμια Σωματεία                                           

Ε-Mail: adedygrev@gmail.com                      ΜΜΕ 

26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα, που η κυβέρνηση βάζει το λαό σε δεύτερο lockdown, δεν βάζει σε lockdown τις επιδιώξεις της και εξαπολύει τη νέα της επίθεση.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν  αξιοποίησε όλο το χρόνο που είχε από το προηγούμενο lockdown για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του covid-19, αλλά προκαλεί με την αναλγησία της απέναντι στον λαό.

Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας παραμένει τραγική. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του. Την ώρα  που τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι  και οι θάνατοι αυξάνονται δραματικά, το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης και το νέο σλόγκαν «όλη η Ελλάδα είμαστε μια Υγειονομική Περιφέρεια, που ο ένας βοηθάει τον άλλον», με τις μετακινήσεις προσωπικού από τη μια Περιφέρεια της χώρας στην άλλη, δεν λύνουν το σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε και όξυνε η πανδημία λόγω της υποστελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση, αντί να κρύβεται πίσω από την αυτοθυσία υγειονομικών που μετακινούνται εθελοντικά για να πάνε στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα πρέπει να αφήσει την πολιτική προσωρινών μπαλωμάτων και να προχωρήσει άμεσα στην μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και στην πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, καθώς και στην πραγματική επίταξη των Ιδιωτικών Δομών  Υγείας, με την ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών από το κράτος με σίγουρα κέρδη για τους κλινικάρχες.

Και η κατάσταση στο  Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών συνεχίζει να είναι τραγική. Η αυτοθυσία που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους νοσούντες , δεν φτάνει, αφού οι ελλείψεις σε υγειονομικό και κυρίως ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες, ενώ σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και με τους νοσούντες άλλων ασθενειών, χρόνιων και μη,  μιας και στην ουσία το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας ασθένειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο Νοσοκομείο και στην άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

 

Την ίδια στιγμή που η πανδημία σαρώνει συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης σε εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Για να προλάβουν και να τσακίσουν οποιαδήποτε αντίδραση των εργαζόμενων , ετοιμάζουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο». Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό. Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι να μιλήσουμε. Να μην ανεχτούμε άλλο να φιμώνεται η φωνή μας. Να βάλουμε στοπ στη λογική ότι φταίνε οι εργαζόμενοι και ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

 

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

 

Η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά  στην 24ωρη Γενική  Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ και

 

να απαιτήσουμε:

 

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Άμεση κάλυψη των κενών όλου του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης. Άμεση στελέχωση του  Κέντρου Υγείας Δεσκάτης με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

 

 

Η ΕΓ ΤΟΥ Ν. ΤΜ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184