3η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

3η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 2-9-2020 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.

  1. Έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Οικονομικό Έτος 2021, εισηγητής κ. Κωτούλας Βασίλειος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού (έδρας).
  2. Έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, εισηγητής κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.
  3. Ενημερώσεις – Διάφορα θέματα.

Μετά την έγκριση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης, ο κ. Κωτούλας Βασίλειος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού ανέλυσε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2021(θέμα 2ο), ο οποίος ξεπερνά τα 90.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, ο προϋπολογισμός για πρώτη φορά έχει τόσο έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα με προβλέψεις δαπανών για έργα ουσίας και επενδύσεις στην πραγματική οικονομία. Επίσης, τονίστηκε η έμφαση στη διαφάνεια των συναλλαγών, οι οποίες, πλέον, πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη συνέχεια η κα. Καλπάκη, στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικού, ανάλυσε με λεπτομέρεια το σύνολο των κωδικών που διέπουν τον προϋπολογισμό για την πληρέστερη ενημέρωση του σώματος.

Τέλος,η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κα. Γατζαβέλη Παναγιώτα, επεσήμανε την ανάγκη της πλήρους εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης Γεώργιος επεσήμανε την ανάγκη της επίσπευσης της εκτίμησης της αγοραίας αξίας της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας, ώστε να καταρτιστεί, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο ισολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Μετά από τεχνική συζήτηση που ακολούθησε και τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Εισηγητής του 3ου  θέματος ήταν ο κ.Ασλανίδης Πρόδρομος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης, ζήτησε τη δημιουργία των προβλεπόμενων συντονιστικών οργάνων ανά Περιφερειακή Ενότητα, την επιθεώρηση για την καλή λειτουργία των μηχανημάτων σε κάθε Π.Ε., την άμεση διάνοιξη των επικίνδυνων ρεμάτων και τη συνεργασία μεταξύ των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών για την από κοινού δράση σε έργα που αφορούν περισσότερες από μια Π.Ε.

Το σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα ζητηθεί η έγκριση αυτού.

Επιπλέον, ο κ. Κασαπίδης, ζήτησε τη συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών για:

Α) Τον εντοπισμό και την ωρίμανση εμβληματικών έργων για την ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Β) Την συγκέντρωση των προτάσεων τους για τη θέσπιση νέων ζωνών επενδύσεων στο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης το οποίο βαίνει προς οριστικοποίηση και θεσμοθέτηση έτσι ώστε να καλυφθεί μια εκκρεμότητα που υφίσταται από το 2012.

Γ) Την καταγραφή των κτιρίων της Περιφέρειας που απαιτούν νομιμοποίηση και αναβάθμιση καθώς και την προτροπή προς τους Δήμους για την υπόδειξη αντίστοιχων κτιρίων που χρήζουν αναβάθμισης, όπως τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα.

Δ) Την επιτάχυνση των έργων του ΠΕΠ ανά Περιφερειακή Ενότητα μέσω και της βοήθειας της ΜΟΔ, η οποία βρίσκεται ήδη στη Δυτική Μακεδονία για την δωρεάν Τεχνική Υποστήριξη των Δήμων.

Ε) Την πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας και το συντονισμό όλων των Δήμων με την Περιφέρεια για την καταγραφή των αναγκών για την αγορά μηχανημάτων έργων που θα συμμετέχουν και στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη συμπληρωματικότητα και την αποτελεσματικότητα σε περιφερειακό επίπεδο.

ΣΤ) Την αυξημένη παρακολούθηση των χώρων συγκέντρωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την καθημερινή αναφορά από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την εξέλιξη του Covid – 19.

Κλείνοντας, ο κ. Κασαπίδης προέτρεψε τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Εκτελεστικό Γραμματέα σε διαρκή εγρήγορση και συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας για την επίτευξη των στόχων που θα τίθενται από την Περιφερειακή Αρχή προς όφελος των πολιτών και της περιοχής.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184