1088 Views

3ο τουρνουά ποδοσφαίρου στις ορεινές κοινότητες του νομού Γρεβενών (φωτό+βίντεο)

Το καθιερωμένο… αντάμωμα στα χωριά του ορεινού όγκου των Γρεβενών έλαβε χώρα με επιτυχία και φέτος, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών και πλήθους κόσμου.

Το «3ο τουρνουά ποδοσφαίρου στις ορεινές κοινότητες του νομού Γρεβενών» είναι μια από τις πολλές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και μάλιστα πλέον όλοι περιμένουν με ανυπομονησία κάθε καλοκαίρι, το Σαββατοκύριακο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, να ξαναζήσουν την όμορφη εμπειρία. Οι αγώνες έγιναν στο γήπεδο Φιλιππαίων, με τη στήριξη του δήμου Γρεβενών, της ΕΠΣ Γρεβενών αλλά και των διαιτητών, που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

ΣΦΥΖΟΥΝ ΑΠΟ ΖΩΗ: Τα χωριά του ορεινού όγκου των Γρεβενών είναι χωριά μετακινούμενου πληθυσμού. Οι μόνιμοι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους κατοικούν πλέον σε άλλα μέρη, κυρίως στη Θεσσαλία, αλλά και σε μεγάλες πόλεις, όπως Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ωστόσο, το καλοκαίρι το σκηνικό αλλάζει θεαματικά, καθώς επιστρέφουν στον τόπο τους οι μετοικήσαντες και όλη η περιοχή σφύζει από ζωή. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό διοργανώνεται το ποδοσφαιρικό τουρνουά, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας ως 15 ετών.

 ΠΡΩΤΗ Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ:Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν δέκα ομάδες, οκτώ των ορεινών κοινοτήτων (Πρόσβορο, Μεσολούρι, Δοτσικό, Φιλιππαίοι, Σαμαρίνα, Σμίξη, Πολυνέρι, Περιβόλι) και δύο από χαμηλότερο… υψόμετρο (Ζιάκας, Καληράχη). Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων, οι δύο πρώτοι έπαιξαν ημιτελικά και στον τελικό η Σαμαρίνα κέρδισε 2-0 τη Σμίξη. Η τελική κατάταξη της τετράδας: Σαμαρίνα, Σμίξη, Δοτσικό, Πολυνέρι.

 «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»: Εμπνευστής του ποδοσφαιρικού τουρνουά και κυριολεκτικά κινητήριος μοχλός της εκδήλωσης, είναι ο Κώστας Παλάσκας. Πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο του δήμου Γρεβενών, πρώην αντιδήμαρχο, που κατάγεται από τους Φιλιππαίους και μάλιστα διετέλεσε και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Άνθρωπος δραστήριος, με πολύπλευρη προσφορά στην κοινωνία των Γρεβενών, μέσα από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, ο Παλάσκας είναι πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Γρεβενών και κάθε χρόνο οργανώνει στην εντέλεια την εκδήλωση, προσθέτοντας συνεχώς καινούριες ιδέες και βελτιώνοντας κάθε λεπτομέρεια. Ο ίδιος το διασκεδάζει μαζί με τους υπόλοιπους και τονίζει σχετικά: «Απώτερος σκοπός μας είναι τα παιδιά και όλοι οι υπόλοιποι να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, συνδυάζοντάς το όμως για τους νεαρούς με τον αθλητισμό. Πιστεύω πως οι αθλητισμός είναι η μοναδική διέξοδος, αφού γυμνάζει νου και σώμα, σύμφωνα με το γνωστό αρχαίο ρητό. Τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν τα εφόδια για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα. Παράλληλα, θέλουμε να γίνονται ποδοσφαιρικά τουρνουά, αφού αποτελούν το καλύτερο έναυσμα ώστε να απομακρυνθούν τα παιδιά από τα κινητά και τα κομπιούτερ, ο εθισμός στα οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Πάνω από όλα μετρά η χαρά της συμμετοχής. Ευχαριστούμε τον κόσμο που παραβρέθηκε».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Για ακόμη μια φορά το e-Grevena είναι κοντά στον Αθλητισμό και τη νεολαία χωρίς να διολισθαίνουμε.

 

e-Grevena Portal