45 χρόνια μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου καλούμαστε να αντισταθούμε σ’ εκείνους που σήμερα καταδυναστεύουν το λαό μας…Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη

45 χρόνια μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου καλούμαστε να αντισταθούμε σ’ εκείνους που σήμερα καταδυναστεύουν το λαό μας…Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη

Σήμερα, 45 χρόνια μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο λαός μας έχει να αντιμετωπίσει μια νέα πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και περιφρόνηση της βουλήσεώς του. Αυτό το κατήγγειλε με στεντόρεια φωνή ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στην ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα: «Μας κυβερνούν μειοψηφίες που καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από εκλογικές αλχημείεςΠεριφρονώ και μάχομαι το Φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του: Την αριστερόστροφη»1 (4 Φεβρουαρίου του 2018)

Αυτός ο λόγος του μεγάλου αριστερού μουσικοσυνθέτη (που βίωσε φυλακές και εξορίες) είναι «αστροπελέκι» που κατακαίει τα κεφάλια όλων εκείνων των «αριστερών» που ενώ υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό ότι θα τον απαλλάξουν από τα δυσβάστακτα Μνημόνια, τον καταδυναστεύουν ακόμη περισσότερο!

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έφεραν τα πρώτα Μνημόνια, κατέστρεψαν οικονομικά τη χώρα. Αυτοί εδώ την καταστρέφουν και υλικά και πνευματικά!

Βαλθήκαν να ξεριζώσουν και να εκθεμελιώσσουν τα Ιερά και τα Όσια αυτού του Έθνους που οικοδομήθηκαν τα τελευταία 2.000 χρόνια με αίμα και θυσίες!

Γυρίσαν τη χώρα 70 χρόνια πίσω, αναγκάζοντας χιλιάδες νέους να μεταναστεύσουν και να ξενιτευτούν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά!

Ρημάξαν με την υπερφορολόγηση ακόμη και τους ανέργους!

Καταστρέψαν τους ελεύθερους επαγγελματίες!

Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας!

Παραχωρούν στους Δανειστές, μέσω του «Υπερταμείου», 10.119 ακίνητα!  Στη λίστα της ντροπής συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο νοσοκομεία, εκκλησιές και σχολεία, αλλά και μνημεία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, όπως ο Λευκός Πύργος και η Κνωσός!2 Μόνο την Ακρόπολη δεν έβγαλαν στο σφυρί!

Οδηγούν την Ελλάδα στον χειρότερο εξευτελισμό και τη μεγαλύτερη Εθνική ταπείνωση της ιστορίας της! Και βέβαια, ξεπουλήσαν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας!

Επιτέλους, ποιοί νομίζουν ότι είναι; Μέχρι πριν λίγα χρόνια το κόμμα τους πάλευε για να πιάσει το ποσοστό του 3% και να εισέλθει στη Βουλή!

Σήμερα, υπάρχει στη χώρα μια «Ιερή Αγελάδα» που λέγεται “Αριστερά”! Όποιος τολμήσει και ψελλίσει τον παραμικρό λόγο αμφισβήτησης ή κριτικής απέναντί της, αυτόματα «τσουβαλιάζεται» με τη «Χρυσή Αυγή» και παίρνει, «αυτοδίκαια», την ταμπέλα του «εθνικιστή» του «ρατσιστή» και του «φασίστα»!

Αυτό είναι ένα από τα πολλά γνωρίσματα του «αριστερόστροφου»  Φασισμού, ο οποίος δεν είναι κάτι το καινούργιο· δεν είναι ένα «φρούτο» που ευδοκιμεί μόνο στα πολιτικά «χωράφια» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει ιστορία 100 ετών: Η Επανάσταση των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, το 1918, ξεκίνησε με ελπίδες και με τη συμμετοχή του λαού. Γρήγορα όμως πέρασε στα χέρια τυχοδιωκτών που εγκατέστησαν σ’ όλη την Ανατολική Ευρώπη ένα στυγνό ολοκληρωτικό Καθεστώς. Στο όνομα του Κομμουνισμού έγιναν φρικτά εγκλήματα: Εκτελέσεις αντιφρονούντων, βασανισμοί, φυλακίσεις, εξορίες στη Σιβηρία, γενοκτονίες… Τα εγκλήματα του «Πατερούλη» Στάλιν ήταν χειρότερα από εκείνα του Χίτλερ!

 Φυσικά, η λογοκρισία ήταν ασφυκτική και διαπερνούσε τα πάντα. Όσον αφορά τον χαφιεδισμό, αυτός ήταν άνευ προηγουμένου: Η σύζυγος ρουφιάνευε τον σύζυγο και τα παιδιά τους γονείς τους! (λόγω της προπαγάνδας που υφίσταντο στην «Νεολαία του Κόμματος»)

Όποιος τολμούσε να διαφωνήσει ή να ασκήσει την παραμικρή κριτική στην «Ιερή Αγελάδα» που ήταν το «Κόμμα», αυτόματα χαρακτηρίζονταν «εχθρός του λαού» και διώκονταν απηνώς! (Δόξα τω Θεώ, σήμερα δεν φυλακιζόμαστε και δεν δολοφονούμαστε. Κάτι είναι κι αυτό! Το μόνο που κάνουν οι σημερινοί εκφραστές του αριστερόστροφου Φασισμού είναι να μας συκοφαντούν ―ως «Φασίστες» και «Εθνικιστές»―, να μας λογοκρίνουν και να μας περιθωριοποιούν).

Χώρες του «ανατολικού μπλοκ» που βίωσαν στο πετσί τους την Κόλαση του Κομμουνισμού θεωρούν αποκρουστικά και αποτρόπαια όχι μόνο τα ναζιστικά σύμβολα, αλλά και τα κομμουνιστικά, όπως το σφυροδρέπανο και το πεντάκτινο αστέρι! Για παράδειγμα, τα κοινοβούλια της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας απαγόρευσαν, νομοθετικά, τη χρήση τους, θεωρώντας τα, πλέον, σύμβολα φασιστικά!3

 

Στη χώρα μας, το φασιστικό «νόμισμα» έχει δύο όψεις: από τη μία πλευρά είναι η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τολμώ να πω ότι ο φασισμός της Χρυσής Αυγής ωχριά μπροστά στο Φασισμό του ΣΥΡΙΖΑ! Ας αναλογιστούμε:

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός και πολιτική Απατεωνιά από το να εξαπατήσεις έναν ολόκληρο λαό πουλώντας του παραμύθια ότι «θα σκίσεις τα Μνημόνια», μόνο και μόνο για να αναρριχηθείς στην εξουσία;

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός από το να σύρεις το λαό σε ένα προσχηματικό δημοψήφισμα, κι ενώ αυτός ψήφισε «άσπρο» εσύ να εφαρμόζεις το «μαύρο»;

― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός από το να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου το Σύνταγμα, το Ελληνικό και το Διεθνές Δίκαιο καθώς και τη Διεθνή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;  (βλ. αποφάσεις 660 & 926/2018 του ΣτΕ4)

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος και πιο αδίστακτος Φασισμός από το να βαλθείς, με το στανιό, να αλλαξοπιστήσεις τα παιδιά του ελληνικού λαού; (με το νέο αντίχριστο μάθημα των «Θρησκευτικών» 5)

 ― Υπάρχει μεγαλύτερος Φασισμός από το να περιφρονείς τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού (που εκφράστηκε με δημοσκοπήσεις και ογκώδη συλλαλητήρια) και να προδίδεις ένα σοβαρότατο Εθνικό θέμα, όπως αυτό της Μακεδονίας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι ο αδιαφιλονίκητος εκφραστής του αριστερόστροφου φασισμού στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένα «κατά φαντασίαν» αριστερό κόμμα. Έχει αριστερό περιτύλιγμα αλλά νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατεξοχήν ΝεοΤαξικό κόμμα του Ελληνικού κοινοβουλίου! Σε επόμενο άρθρο μας, θα αποδείξουμε με ισχυρή επιχειρηματολογία και ντοκουμέντα ότι όλη η πολιτική «ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι πανομοιότυπη με …την «ατζέντα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Τόσο πολύ που θα ήταν πιο έντιμο να μετονομαζόταν σε «Νέα Τάξη Πραγμάτων Εσωτερικού», όπως παλαιότερα ο πολιτικός του πρόγονος λεγόταν «ΚΚΕ Εσωτερικού».

Ωστόσο, για να μην αδικούμε την αλήθεια και τα ισοπεδώνουμε όλα, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι εκτός από την φασίζουσα Αριστερά, υπάρχει και η δημοκρατική, η ανιδιοτελής Αριστερά των αγώνων, της προσφοράς και της θυσίας.  Είναι η Αριστερά του Νίκου Μπελογιάννη, του Λεωνίδα Κύρκου, του Νίκου Τεμπονέρα και του Παύλου Φύσσα. Μπροστά σ’ αυτήν την Αριστερά υποκλίνομαι.

Και στην φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώθηκαν σχολικές εορτές που επιδιώκουν να μεταδώσουν στη νεολαία μήνυμα αντίστασης κατά όσων υπονομεύουν το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς (όπως οι σημερινοί Κυβερνώντες).

Ο ελληνικός λαός έχει δώσει, διαχρονικά, πολλούς αγώνες κατά του Φασισμού και νίκησε.  Αντιστάθηκε στον Φασισμό της Ναζιστικής Κατοχής  και του δικτατορικού καθεστώτος των συνταγματαρχών· θα νικήσει κι αυτόν τον Φασισμό, τον «αριστερόστροφο», που, όπως είπε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, «είναι ο πιο απατηλός και επικίνδυνος απ’ όλους»6 γιατί φοράει το προσωπείο και τον μανδύα της «προοδευτικότητας»!

Σήμερα, 45 χρόνια μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, καλώ όλους τους Έλληνες να συνασπισθούμε, να γίνουμε ένα σώμα και μια φωνή ώστε να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα Αντίστασης κατά του σύγχρονου φασισμού, του αριστερόστροφου. Δεν θα περάσει ο Φασισμός! Θα νικήσει η Δημοκρατία! Θα νικήσει η Ελλάδα!

Πτολεμαΐδα, 17 Νοεμβρίου 2018

Βασίλειος Π. Κερμενιώτης

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

  1. «Η πύρινη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα (4/2/18)» https://www.youtube.com/watch?v=qmQQBZGzlzc
  2. «Εθνική ταπείνωση: Η κυβέρνηση παραχωρεί στους δανειστές Κνωσό – Λευκό Πύργο και Ροτόντα – Δείτε τη λίστα της ντροπής» https://www.pronews.gr/koinonia/718489_sto-ypertameio-knosos-kai-leykos-pyrgos-analytika-i-lista-me-ta-akinita
  3. . – «Λετονία: Συνεχίζεται η επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού»

https://www.902.gr/eidisi/kosmos/20767/letonia-synehizetai-i-epiheirisi-amayrosis-toy-sosialismoy

– «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απαράδεκτη απαγόρευση των συμβόλων του κομμουνισμού» (στη Λιθουανία)  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=4621323

– «(Ουγγαρία:) Το κόκκινο αστέρι της Heineken κινδυνεύει ως “ολοκληρωτικό σύμβολο”» https://www.newsbeast.gr/world/arthro/2626019/to-kokkino-asteri-tis-heineken-kindinevi-os-oloklirotiko-simvolo

  1. Πρόκειται για τις υπ’ αριθ. 660/2018 και 926/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ολόκληρες οι αποφάσεις του ΣτΕ υπάρχουν στις ιστοσελίδες:

http://aktines.blogspot.gr/2018/03/6602018.html

Και

http://thriskeftika.blogspot.com/2018/05/9262018.html

αντίστοιχα.

  1. Σύσσωμο το Άγιο Όρος και οι περισσότεροι μητροπολίτες είναι σφόδρα αντίθετοι με τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τόσο την ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας, όσο δηλώσεις μητροπολιτών::

https://drive.google.com/open?id=1OwElUZCgKm07Z0FLhGZHjoPsZxCCOf-v

Επίσης, δεκάδες είναι και οι ανακοινώσεις-καταγγελίες της “Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων” (Π.Ε.Θ.:) εναντίον της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το μάθημα των «θρησκευτικών». Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:

 – «Π.Ε.Θ.: Ο κ. Γαβρόγλου, ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά!»

 https://www.impantokratoros.gr/04F3860D.el.aspx

 – «Π.Ε.Θ.: Επιμένει ο Υπουργός Παιδείας στην αλλαξοπιστία των Ελλήνων Ορθοδόξων μαθητών!»

http://www.petheol.gr/nea/epimeneioypourgospaideiasstenallaxopistiatonellenonorthodoxonmatheton

 – Π.Ε.Θ.: «Απαράδεκτος εμπαιγμός της Εκκλησίας από τον κ. Γαβρόγλου»

http://www.petheol.gr/nea/deltiotypoutespeth-synkritikospinakastonallagonstadyophek-scholiastousphakelousmathete

  1. Βλ. παραπομπή 1

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184