536 Views

Αφιέρωμα του Κώστα Μάρκου στη γυναικεία ομάδα του ΑΟ Σειρήνα

Δεκατρία χρόνια είχαν περάσει από τη λειτουργία της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Σειρήνα. Βρέθηκαν όμως φέτος οι άνθρωποι που τόλμησαν την επαναλειτουργία της και το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την άνοδό της στη Β΄ εθνική πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα του ΑΟ Σειρήνα Γρεβενών. Η επιτυχία ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών μιας χρονιάς από διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες και αναμφίβολα δίνει το έναυσμα για περαιτέρω διακρίσεις. Παρακινημένοι από το γενικότερο ενδιαφέρον που υπήρχε από κορίτσια της περιοχής, ο γενικός αρχηγός Τάσος Τσιρίκας, ο πρόεδρος Ισαάκ Ισαακίδης και μεριά ακόμα άτομα, επανίδρυσαν τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι. Όπως ομολογεί ο Ισαακίδης, υπήρχε κάποιος προβληματισμός στην αρχή, καθώς η ομάδα άρχισε κυριολεκτικά από το μηδέν, ωστόσο στην πορεία τα ίδια τα κορίτσια με τη δουλειά τους στο γήπεδο, διέψευσαν τις «Κασσάνδρες» και απέδειξαν έμπρακτα πως εφόσον θέλεις κάτι πολύ και το επιδιώκεις με όλες τις δυνάμεις σου, μπορείς να το κατορθώσεις. Αριθμώντας πάνω από 30 κορίτσια αρχικά, έστω κι αν στην πορεία ορισμένες δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στους ρυθμούς, η Σειρήνα τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο, απέκλεισε τον Θεσπρωτό στα ημιτελικά και στον τελικό κέρδισε 2-1 τον Παλλευκάδιο, κερδίζοντας πανηγυρικά την άνοδο στη Β΄ εθνική.

«ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»: «Αρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει αξιοπρεπή παρουσία στη Γ΄ εθνική», επισημαίνει ο Ισαάκ Ισαακίδης, «ωστόσο η καλή, εντατική και συστηματική δουλειά των κοριτσιών στο γήπεδο, έφερε θεαματικά αποτελέσματα. Οι κοπέλες έδειξαν ότι αφομοιώνουν πιο εύκολα από τα αγόρια, ήταν πειθαρχημένες στο παιχνίδι τους, παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση όσο περνούσε ο καιρός και κατέκτησαν δίκαια το πρωτάθλημα».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: «Ψυχή» της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Σειρήνα είναι ο Τάσος Τσιρίκας. Ο γενικός αρχηγός ασχολείται σε καθημερινή βάση με τα κορίτσια, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του συλλόγου. Ανεκτίμητη η προσφορά του φροντιστή, Γιώργου Μπαλντούμη, απόλυτη δικαίωση για τη δουλειά του προπονητή Βασίλη Μωυσιάδη, πολύτιμες υπηρεσίες προσέφερε η γυμνάστρια Ευτυχία Καρακώστα. Παράλληλα, αρκετοί ήταν εκείνοι που βοήθησαν εθελοντικά στη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω από όλα, καθοριστική η συμβολή της ΕΠΣ Γρεβενών, όπως παραδέχονται οι άνθρωποι της ομάδας, αφού η ΕΠΣ βοήθησε παραχωρώντας εγκαταστάσεις, προπονητές, αθλητικό υλικό και διευκολύνοντας όσο μπορούσε το δύσκολο έργο των παραγόντων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία ακαδημίας, με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει. Οι διακρίσεις, άλλωστε, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ίδια την άνοδο, αλλά και με διάφορες παίκτριες. Χαρακτηριστικά να αναφερθεί πως στην προεπιλογή κορασίδων για την εθνική Ελλάδος κλήθηκαν η 15χρονη Βασιλική Κωστούλη και η 14χρονη Τζένη Νικολακοπούλου.

«ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»: Προσγειωμένος παραμένει ο Ισαάκ Ισαακίδης για τη νέα περίοδο: «Κατ΄ αρχήν θέλουμε να δημιουργήσουμε ξανά ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα έχει καλή παρουσία. Παράλληλα, θέλουμε να μπουν οι βάσεις για το μέλλον, ώστε η Σειρήνα να μην αποδειχθεί ένα πυροτέχνημα, αλλά να έχει μέλλον και συνέχεια».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

e-Grevena Portal