568 Views

Αυτοδιοικητικές εκλογές σε 10 μήνες – Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Στα Γρεβενά θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα ο κ. Μπγιάλας και θα βρεθεί πιο κοντά στους απλούς πολίτες. Ο κ. Μπγιάλας θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νομό μας όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις και ενώ είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Πολλοί θα είναι αυτοί που για ακόμα μια εκλογική μάχη στην Αυτοδιοίκηση θα δηλώνουν ότι έχουν έτοιμο συνδυασμό έτσι ώστε να ακουστεί εκ νέου το όνομά τους και να πάνε προς διαπραγμάτευση για κάποια καλη θέση – Αμειβόμενη Αντιδημαρχία κλπ. Άλλωστε έχουμε πολλά παραδείγματα από το παρελθόν.

Υπάρχουν και αυτοί που με το νέο Νόμο «Κλεισθένης Ι» ενδεχομένως να τον εκμεταλλευτούν όταν αυτός ψηφιστεί ώστε να κατέβουν με ένα πρόχειρο συνδυασμό, να εκλέξουν ένα ή δυο συμβούλους ώστε να είναι οι ρυθμιστές σε τυχόν συνεργασίες, μιας και το πήραν απόφαση πως δεν πρόκειται να εκλεγούν Δήμαρχοι Γρεβενών, καθώς δεν έχουν μεγάλη επιρροή στην κοινωνία.

Φαίνεται ότι το Σχέδιο Νομού δεν καταργεί τις στρεβλώσεις του παρελθόντος που υπάρχουν στο Δήμο Γρεβενών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, κάθε πρώην ορεινή κοινότητα – βλαχοχώρια θα εκλέγει από ένα Δημοτικό Σύμβουλο π.χ. στις προηγούμενες εκλογές εξελέγησαν σύμβουλοι που πήραν 72, 83 και 180 ψήφους όταν μέσα από τον ίδιο συνδυασμό δεν εξελέγησαν τουλάχιστον 10 υποψήφιοι που είχαν πάνω από 500 σταυρούς ο καθένας. Αλήθεια αυτό το θέμα γιατί δε θίχτηκε στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ όπου υπάρχουν και εκπρόσωποι;

Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης ο οποίος σε δηλώσεις του στο e-Grevena υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος σίγουρος υποψήφιος για τη μονοεδρική των Γρεβενών.

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο προσπαθεί να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους ο Πρόεδρος Νίκος Κοζώνης, σε μια δύσκολη εποχή ο κ. Κοζώνης προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα των εργαζομένων στο βαθμό που του επιτρέπουν οι συνθήκες.

Αυξάνονται καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ορεινού όγκου και με αφετηρία το river party του Δοτσικού και τα πανηγύρια θα κατακλύσουν τα ορεινά χωριά μας.

Δυο πισίνες λειτουργούν στην πόλη μας ελπίζουμε να εφαρμόζονται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής διότι καθημερινά τις επισκέπτονται πολλά μικρά παιδιά.

Τα εύσημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών μετά την παρακολούθηση και εξάρθρωση της υπόθεσης με τα 192 δενδρύλλια χασίς στο Ζιάκα.

Εξουσιοδοτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμος Γρεβενών να υποβάλει τεχνικό δελτίο στη Διαχειριστική Αρχή που αφορά σε κατάρτιση 80 ανέργων στο αντικείμενο πιστοποίησης και διαλογής μανιταριών καθώς και τουριστικών επαγγελμάτων σχετικών με την περιοχή μας. Η προετοιμασία γίνεται με τη μέριμνα των Αντιδημάρχων Τριγώνη και Νικολακόπουλου.

Υποψήφιος θα είναι όπως φαίνεται για το δήμο Γρεβενών και ο πρώην βουλευτής και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Τζιόλας υποστηριζόμενος από μια ευρύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων.

e-Grevena Portal