812 Views

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου όπως κι με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκε ο βουλευτής Χρήστος Μπγιάλας με αντικείμενο τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από την κακοκαιρία.

Ο Δήμος Γρεβενών ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  και πολιτισμού κ. Χρήστος Πέτρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν στους δημότες ότι από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει Εσπερινό Γυμνάσιο στο Δήμο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους δημότες που είτε εργάζονται είτε έχουν απολυτήριο Δημοτικού να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Κλειστές παραμένουν οι κατασκηνώσεις στους Φιλιππαίους και στο Ζιάκα εδώ και αρκετά χρόνια. Κάποτε ο συγκεκριμένος τόπος φιλοξενούσε δεκάδες παιδιά και απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους. Θετικό είναι να το σκεφτούν και πάλι οι υπεύθυνοι.

Αρκετά είναι τα πρόσωπα που θέλουν αν κατέβουν στον πολιτικό στίβο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Το ζήτημα είναι ποιοι από όλους θα φτάσουν μέχρι τέλους.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου στις κλήσεις των αγροτών για διανοίξεις στην αγροτικούς δρόμους και η εκτέλεση αυτών θα συμβάλει στην ομαλή συγκομιδή τη σοδειάς τους.

Διαβάζουμε σε εφημερίδες της Λάρισας ότι αντικαθίστανται σωλήνες αμιάντου στον Τυρνάβου και εξυγχρονίζονται τα δίκτυα ύδρευσης στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Ελπίζουμε και ο Δήμος Γρεβενών μνα πράξει ανάλογα και να αντικαταστήσει τους σωλήνες αμιάντου σε χωριά των Γρεβενών. Άλλωστε ο κ. Δασταμάνης προεκλογικά είχε δεσμευθεί.

Δίνουν μάχη με τη βλάστηση. Εντατικά εργάζεται η υπηρεσία πρασίνου. Μάχη με το χρόνο και την πυκνή βλάστηση δίνει η υπηρεσία πρασίνου της πόλης μας με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών την ασφάλεια των πολιτών και τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις δημοτικές συνοικίες και στις δημοτικές κοινότητες. Έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση ενός μεγάλης έκτασης έργου που περιλαμβάνει την αποψίλωση χόρτων σε πεζοδρόμια, πλατείες και δημοτικά οικόπεδα ώστε να καταστήσει πιο ασφαλές το αστικό περιβάλλον και να νοικοκυρέψει την αισθητική του εικόνα.

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος προέδρων ΝΟΔΕ στην Αθήνα που διοργανώθηκε από τη Γραμματεια Οργανωτικού. Σημαντικό ρόλο  την οργάνωση είχε ο Γρεβενιώτης Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού & Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ Χρίστος Βλαχοκώστας. Για πολλούς συμπολίτες μας ο Γρεβενιώτης Γραμματέας μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια το Νομού μας στα Κέντρα αποφάσεων της Πρωτεύουσας και να ανοίξει πόρτες με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης.

Άκεφοι και αφηρημένοι περπατούσαν χτες το βράδι πολλοί Γρεβενιώτες σα χαμένοι χωρίς σκοπό, σκόρπιοι μετά από τόσο καιρό δίχως μουντιάλ χτες και σήμερα, έχασαν το βηματισμό τους , τι θα απογίνουμε χωρίς τους μπαλαδόρους μας.

Χαμένος στη μπάλα ο Χ.Κ. αγορεύει για τη γυναίκα: «στα 18 της είναι σαν τη μπάλα ποδοσφαίρου-την κυνηγάνε 22 άντρες, στα 28 είναι σαν τη μπάλα μπάσκετ-την κυνηγάνε 10 άντρες, στα 38 σαν τη μπάλα γκολφ-ασχολείται μαζί της μόνο ένας άντρας  και στα 48 σαν μπάλα πινγκ πονγκ-2 άντρες προσπαθούν να τη φορτώσουν ο ένας στον άλλο.»

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και έτσι τα ορεινά μας χωριά αναμένεται να κατακλυστούν από επισκέπτες.

e-Grevena Portal