Απάντηση του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί συνεχίζουμε» του Δήμου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη στον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιο Γκανάτσιο

Απάντηση του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί συνεχίζουμε» του Δήμου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη στον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιο Γκανάτσιο

Είδε το φως της δημοσιότητας μια επιστολή «απάντηση» του κ Γκανάτσιου στις δημόσιες τοποθετήσεις μας για το μέλλον της Παν/ποίησης και την προοπτική του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και των Τμημάτων του.

Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον προσπαθώντας να απαντήσει να επιβεβαιώνει τόσο πολύ εκείνα που του καταμαρτυρούνται.

Αν  απομονώσει κανείς την ουσία προσπερνώντας τις ύβρεις του απέναντι στους φορείς και τους πολίτες των Γρεβενών θα δει ότι ο κ Πρύτανης αποδέχεται ότι:

  1. Όντως δεν γνώριζε ότι στα Γρεβενά λειτουργεί αυτή την στιγμή 1 Τμήμα και όχι 2 όπως από Δημόσια δήλωνε.
  2. Ότι τα Γρεβενά όντως κατακρεουργήθηκαν το 13 με το σχέδιο Αθηνά . Όχι επί Πρυτανείας του είναι αλήθεια αλλά με ΕΥΘΥΝΗ της προηγούμενης ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΤΕΙ της οποίας αποτελεί συνέχεια.
  3. Ότι για τα όποια προβλήματα λειτουργικότητας στο Τμήμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στα Γρεβενά ευθύνεται η σημερινή Πρυτανική Αρχή του ΤΕΙ

 «Την επόμενη φορά που θα μας αναφερθείτε σε υπάρχοντα προβλήματα, θα σας επισυνάψουμε τα έγγραφά σας ως απάντηση. Και μάλιστα θα απαιτήσουμε και την κάλυψη, από ιδίους πόρους των φορέων που εκπροσωπείται.».

Παραβλέπουμε το γραμματικό σας λαθάκι και να είστε σίγουρος κ Πρύτανη ότι αν αποδειχτείτε ανίκανος να τα διαχειριστείτε θα εξετάσουμε ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλωστε η δική μας θητεία σε θέσεις ευθύνης αποδεικνύει ότι δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας αντίθετα έχουμε επωμιστεί πολλές φορές και άλλων προκειμένου  να εξασφαλίσουμε την ευημερία και την ανάπτυξη στον τόπο μας.

  1. Παραδέχτηκε ότι βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του να θυσιάσει άλλη μια φορά τα Γρεβενά στα μικροπολιτικά του παζάρια.

Κύριε Πρύτανη,

δεν θα σας παρακολουθήσουμε στον ποταμό ύβρεων που αποδυθήκατε   Άλλωστε δεν είναι αυτές οι προθέσεις μας.

Θεωρούμε όμως ανάγκη να σας απαντήσουμε σε κάποιες από τις μομφές που μας καταλογίσατε.

Μικροπολιτικά δεν  σκέφτεται εκείνος που με τις προτάσεις του προωθεί την ισομερή και δίκαιη ανάπτυξη των Τμημάτων του συνόλου της Περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας αλλά εκείνος που ευνοώντας μια και μόνο συγκεκριμένη πόλη προσπαθεί να υποβαθμίσει και να ισοπεδώσει οτιδήποτε υπάρχει 10 χλμ έξω απ αυτή. Ελπίζουμε οι συμπολίτες σας να εκτιμήσουν το Κοζανοκεντρικό ΤΕΙ που προσπαθείτε να δημιουργήσετε όταν αποφασίσετε να εκτεθείτε με τα κοινά της ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ.

Μικροπολιτικά δεν σκέφτεται εκείνος που με παρρησία τοποθετείται για την προοπτική και την αναβάθμιση του τόπου που ζει μέσα από ένα σχέδιο και έναν προγραμματισμό  υπηρετώντας  τους πολίτες που τον εμπιστεύονται, αλλά εκείνος που παρασκηνιακά και  εν κρυπτώ  προσπαθεί να ευνοήσει ένα μέρος του συνόλου που θεσμικά θα έπρεπε να εκφράζει.

Οι απόψεις μας  για την συνένωση Παν/μιου και ΤΕΙ στην Δυτ Μακεδονίας και για τα Τμήματα που θα το στελεχώσουν αποτελεί την κρυστάλλινη και εκπεφρασμένη θέση μας για την αναβάθμιση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας , την ανάπτυξή της  και την σύνδεση του Παν/μιου με την παραγωγή, την οικονομία και την κουλτούρα του τόπου μας που περνά και μέσα από την αναβάθμιση των Τμημάτων που λειτουργούν σ΄ αυτόν.

Οφείλαμε να  τις διατυπώνουμε όπως θα οφείλατε να μας τις έχετε ζητήσει και να τις έχετε λάβει υπόψη σας  πριν καταλήξετε σε οποιοδήποτε σχέδιο και πρόταση για το νέο Παν/μιο  Δυτ. Μακεδονίας. Το αυτοδιοίκητο που επικαλείστε το σεβαστήκαμε πάντοτε  και ουδέποτε θελήσαμε να το παραβιάσουμε γιατί για μας αποτελεί θέμα αρχής και αξιών .

Αλήθεια μπορείτε να ισχυριστείτε  και σεις το ίδιο? όταν αυθαίρετα εν κρυπτώ και χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου καταθέτετε κάποιες προτάσεις σας στον Υπουργό ?

Τέλος οι σχέσεις μας με τους λειτουργούς του οικείου Τμήματος είναι άρρηκτες και κακώς επιχειρείτε να τις διαταράξετε Εκτιμάμε το έργο και την προσπάθεια τους όπως εκτιμάν την στήριξη, την συμπαράσταση και την αγάπη που δείχνει η πόλη μας και οι φορείς της σε αυτούς.  Όλοι μαζί καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα Τμήμα λειτουργικό, βιώσιμο, δραστήριο και με προοπτικές. Στηρίζει την πόλη μας και στηρίζεται από αυτήν.

Κύριε  Πρύτανη,

διακρίνουμε τον εκνευρισμό σας επειδή αυτή την φορά δεν καταφέρατε να κάνετε σαν Καίσαρας αυτό που σκεφτόσασταν.

Μπορούμε να κατανοήσουμε την δυσαρέσκεια σας που η τοπική κοινωνία και οι φορείς της αποφάσισαν ότι αυτή την φορά δεν θα επιτρέψουν να μας κατακρεουργήσει και να μας συρρικνώσει το Μητροπολιτικό Κέντρο.

Λυπόμαστε που σας ανατρέψαμε λιγάκι τον «σχεδιασμό» με την αντίδραση μας και αν κρίνουμε από τις ύβρεις σας μάλλον τα καταφέραμε.

Σας δηλώνουμε δε πως θα είμαστε πάντα παρόντες και στρατευμένοι στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της αναβάθμισης των Γρεβενών που περνάει  και μέσα από την αναβάθμιση και ανάπτυξη των Τμημάτων της Τριτοβάθμιας που θα λειτουργήσουν εδώ.

Ας μην ανησυχείτε για μας. Θα δείτε πολύ σύντομα μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες που έρχονται ότι αυτά που διατυπώσαμε αποτελούν κοινή πεποίθηση για κάθε Γρεβενιώτη και Γρεβενιώτισσα που  αγαπούν το ΤΕΙ μας,  αγωνιούν για το μέλλον του και θέλουν να το δουν να αναβαθμίζεται και να βοηθά τούτον εδώ τον τόπο να αναπτύσσεται.

Αντίθετα έχουμε για σας μια κάποια αγωνία γιατί πολύ φοβόμαστε ότι θέσεις και πρακτικές σας όπως αυτές που πρόσφατα είδαμε πολύ πιθανόν στον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί να αποτελούν μακρινό παρελθόν.

 

 

     Δημοσθένης Κουπτσίδης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Μαζί συνεχίζουμε» του Δήμου Γρεβενών

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184