Απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων-εργαζομένων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δ.Μακεδονίας

Απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων-εργαζομένων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δ.Μακεδονίας

Απόφαση της κοινής ΓΣ των διοικητικών υπαλλήλων-εργαζομένων

στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας (Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι.)

           Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας διατρανώνουμε την πίστη τους ότι η μετεξέλιξη των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε ένα νέο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό φορέα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός αξιόλογου, δυναμικού, υψηλού κύρους επιστημονικού και ερευνητικού πόλου, ο οποίος θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, όμως, ανησυχώντας για τη μελλοντική πορεία και βιωσιμότητα αυτών και έχοντας τη θλιβερή εμπειρία του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο μίκρυνε τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε για να υποστηρίξουμε τη σύμπραξη των δύο τριτοβάθμιων φορέων στη Δυτική Μακεδονία.

             Οι διοικητικοί υπάλληλοι-εργαζόμενοι αποτελούμε ουσιαστικό πυλώνα της λειτουργίας, της διατήρησης, της εξέλιξης και της προόδου των ιδρυμάτων. Ως σημαντικοί εταίροι της ακαδημαϊκής κοινότητας και επειδή την περίοδο αυτή οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τρέχουν με γρήγορο βηματισμό, καλούμαστε να τις ακολουθήσουμε και να τις διαμορφώσουμε σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε κοινή συνεδρίαση, και καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:

Α) Τασσόμαστε υπέρ της συνένωσης των ιδρυμάτων σε ένα νέο πανεπιστήμιο με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και αυξημένες θέσεις εργασίας σε διοικητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Β) Η αυτοδυναμία του νέου φορέα με αιρετή διοίκηση, η οποία θα εκλεγεί από το σύνολο των στελεχών αυτού μετά τη συνένωση, είναι αυτονόητη.

Γ) Η συνέργεια θα επιφέρει μακροπρόθεσμα γενικό όφελος (ακαδημαϊκό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό) και τα πλεονεκτήματά της θα καταστούν απτά για όλους. Για αυτό και εναντιώνονται σε συγκυριακές προσωπικές πολιτικές, φιλοδοξίες και μικροανταγωνισμούς.

Δ) Είμαστε βέβαιοι πως ο νέος αναβαθμισμένος οργανισμός δεν θα επηρεάσει αρνητικά το εργασιακό μας περιβάλλον (τόσο σε γεωγραφικές ανακατανομές όσο και σε οικονομικό επίπεδο). Αντίθετα, οι απαιτήσεις του σε διοικητικές δομές θα δημιουργήσουν την ανάγκη για εξέλιξη και αναβάθμιση του διοικητικού οργανισμού δημιουργώντας και νέες θέσεις ευθύνης.

Ε) Με βάση το παρόν πλαίσιο θα επιδιώξουμε συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες (ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, πρώην και νυν), καθώς και με τον Υπουργό Παιδείας.

Καλούμε σε ανοιχτό διάλογο τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τοπικούς φορείς, επιμελητήρια και βουλευτές, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονίας. Κάθε καθυστέρηση, κάθε ολιγωρία και κάθε λιποψυχία αυτή την στιγμή θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την Περιφέρεια και τους Δήμους της. Οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν δημόσια σήμερα και να αναλάβουν δράση.

Οι υπάλληλοι-εργαζόμενοι στη διοίκηση στα τριτοβάθμια ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμπλέουμε στο βασικό στόχο της ενοποίησης των δύο ιδρυμάτων και της ισχυροποίησής τους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύμπραξη των δύο ιδρυμάτων μας είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο, δυναμικό, βιώσιμο αναβαθμισμένο και ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο και να εγγυηθεί το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184