825 Views

Αθλητικές ματιές με το Κώστα Μάρκου

Μπορεί να τέλειωσαν τα πρωταθλήματα σε όλες τις ενώσεις και να έχουν αναδειχθεί οι ομάδες που ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική ωστόσο ο πραγματικός χάρτης της Γ’ Κατηγορίας παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος. Πρόκειται για σενάριο που έχουμε δει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερα μέσα στην κρίση.

Διότι άλλοτε εμφανίζονται ομάδες που κέρδισαν το πρωτάθλημα και δε δηλώνουν συμμετοχή και άλλοτε γίνονται συγχωνεύσεις ομάδες – συνεργασίες ή και χρήση του ΑΦΜ μιας πρωταθλήτριας από άλλη ομαδα.

<το θέμα αγγίζει και τα Γρεβενά ιδιαίτερα όσο πυκνώνουν οι φήμες ότι γίνονται διεργασίες και αδιάκοπες συζητήσεις ώστε ο ιστορικός Πυρσος να εμφανιστεί έστω και από το παράθυρο στη Γ’ Εθνική.

Το δικό του νέο εγχείρημα πραγματοποιεί ο Νίκος Τσιρώνας, πρόκειται για έναν από τους γνωστούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε σε πλήθος ομάδων. Ως γνωστόν συνδύασε το ποδόσφαιρο με τις σπουδές και πλέον έχει το δικό του μικροβιολογικό εργαστήριο  . Ο Νίκος Τσιρώνας διέπρεψε με το ήθος του,.. Παράλληλα δεν ήταν λίγες οι φορές που προσέφερε ανιδιοτελώς υπηρεσίες γιατρού αγώνα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και θεωρείτε βέβαιο ότι και στη νέα του καριέρα θα διαπρέψει.

Τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς υλοποιούν τα Γρεβενά Αεράτα. Το γηπεδικό ζήτημα οδεύει προς λύση όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο Νίκος Μπαλοδήμος με το δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη αναφορικά με τη χρήση του ΔΑΚ. Τα Αεράτα τη νέα χρονιά θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος στη Γ’ Εθνική και δικαιολογημένα πρέπει να αγωνίζονται στο ΔΑΚ που τηρεί τις προδιαγραφές. Ο Δήμαρχος έδειξε κατανόηση να συνδράμει και οι τελικές εξελίξεις θα δρομολογηθούν  τις επόμενες μέρες.

Με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο κλείνει η χρονιά για τον Πρωτέα που πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στη Γ’ Εθνική. Η Διοίκηση του Μπάμπη Πενλίδη παρέθεσε προχτές αποχαιρετιστήριο γεύμα σε όλους τους συντελεστές της ομάδας επιβεβαιώνοντας το άριστο κλίμα που επικρατεί αυτό άλλωστε ήταν το φετινό όπλο του Πρωτέα που στηρίχθηκε στα δικά του παιδιά, όλοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου πρωταθλήματος. Η φετινή πορεία αποτελεί οδηγό και για τα νέα χρονιά η δη ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις με προπονητή και παίκτες δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες προσθαφαιρέσεις όμως η φιλοσοφία παραμένει ίδια.

Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε και ταλαιπώρησε αφάνταστα όλη την κοινωνία των Γρεβενών λύνεται   χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, Τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος όσο και εξίσου ο δραστήριος Αντιδήμαρχος Χρήστος Τριγώνης ασχολούνται συστηματικά με το κολυμβητήριο των Γρεβενών προχωρώντας σε μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων. Αρχικά τοποθετήθηκε ηλιοθερμικό σύστημα για ζεστό νερό, επίσης ετοιμάστηκε και υποβλήθηκε μελέτη μέσω ΕΣΠΑ ενεργειακής αναβάθμισης όλου του κτιρίου στο οποίο αθλούνται 400 μικρά παιδιά. Η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει σύστημα αφύγρανσης και γεωθερμία ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Δήμος Γρεβενών έχει κάνει παραπάνω από πολλά και ο λόγος πέφτει στο αρμόδιο Υπουργείο να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Θεσμός τείνει να γίνει το τουρνουά μίνι βόλεϊ που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΓΣΓ. Φέτος θα διεξαχθεί Κυριακή 10 Ιουνίου στην Πλατεία Αιμιλιανού και αναμένεται να προσφέρει συναρπαστικό θέαμα με συμμετοχή 400 μικρών παιδιών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τα Γιάννενα. Καλη επιτυχία από τη στήλη μας.

Ανταγωνιστικό ήταν το φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Γρεβενών, θα πρέπει όμως οι  αρμόδιοι να λάβουν αποφάσεις ώστε το πρωτάθλημα της νέας χρονιά να είναι συναρπαστικότερο με περισσότερες ομάδες ώστε να προσελκύσει φιλάθλους και μικρά παιδιά που θα ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Ευχόμαστε η νέα χρονιά να μην είναι μια από τα ίδια.

e-Grevena Portal