1511 Views

«Αθλητικές ματιές»…με τον Κώστα Μάρκου

Κοντά στο ποδόσφαιρο με ένα διαφορετικό τρόπο παραμένει ο πρώην Πρόεδρος του Πυρσού Δημητρης Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου πέρα από τη βασική επιχειρηματική του ενασχόληση, εμπλέκεται σε αθλητικά ΜΜΕ, είναι ιδιοκτήτης των εφημερίδων «ΑΡΕΝΑ» και «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ» καθώς επίσης και  του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΡΕΝΑ με μεγάλη ακροαματικότητα.

Ενώ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του ενισχύοντας κοινωνικούς φορείς των Γρεβενών.

* Ο νεαρός Νεόφυτος Τοπαλίδης από τις Ακαδημίες του Πυρσού

Πολύ καλή δουλειά διεξάγεται στις Ακαδημίες του Πυρσού, στα Γρεβενά Αεράτα και στην ΕΠΣ Γρεβενών όπου συγκεντρώνονται αρκετοί  λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές.

Το ζητούμενο όμως είναι αυτή η δουλειά να επικεντρωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Όσο για τις Ακαδημίες στα Αεράτα, αυτές λειτουργούν για πάνω από 15 χρόνια εκεί όπου το μεράκι του ιδιοκτήτη Νίκου Μπαλοδήμου περισσεύει για τα μικρά παιδιά και όχι μόνο.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι ο Πυρσος διατηρεί ένα από τα καλυτέρα τιμ με νεαρούς προπονητές οι οποίοι είναι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο, (Μπλάντος, Τσακστάρας).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ακαδημία του Πυρσού συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Καστοριάς ενώ η Ακαδημία των Αεράτων στο Πρωτάθλημα παίδων της Κοζάνης.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι 13χρονοι ποδοσφαιριστές των Γρεβενών Αεράτων Πελοπίδας Τζιαμπίρης και Χρήστος Καλιαμπάκας που βρέθηκαν και προπονήθηκαν προχτές στις εγκαταστάσεις ς του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Με κολακευτικά λόγια εκφράστηκε και για τους δυο ο προπονητής Αμανατίδης, με τον οποίο είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από την Καστοριά. Ο κ. Αμανατίδης μας τόνισε ότι και οι δύο θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση από τους σκάουτερ του Ολυμπιακού και πως και οι δύο θα ξανακληθούν σύντομα για προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Όλοι οι δρόμοι το Σάββατο οδηγούν στο ΔΑΚ εκεί όπου για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Γρεβενών αναμετρούνται Πυρσός και Σειρήνα. Μιλάμε για  τις καλύτερες ομάδες του Νομού και ένα παιχνίδι πόλο έλξης των φιλάθλων της περιοχής.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Νίκου Λόλα ώστε να αναλάβει τη διοίκηση του Πυρσού, με την προϋπόθεση όμως να αποχωρήσουν όλοι οι νυν διοικούντες.

Απονομή κυπέλλου είχαμε πριν από τον προχθεσινό αγώνα Μηλιάς – Κοκκινιάς/Πολύδενδρου στον Άρη Μηλιάς που κατέλαβε πέρσι την πρώτη θέση στη Β’ Κατηγορία, παρουσία του Προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη που έκανε και τη απονομή. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να τονίσουμε πως καλές είναι οι φιέστες και οι απονομές αλλά πρέπει εκεί στην ΕΠΣ να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν για τη πρόοδο του Γρεβενιώτικου ποδοσφαίρου, άλλωστε όπως μας τόνισε ο κ. Κουπτσίδης «υπάρχουν όλα τα εχέγγυα».

Πρέπει επιτέλους να αντικατασταθούν τα φθαρμένα – διαλυμένα καθίσματα στις κερκίδες του πανέμορφου ενωσιακού γηπέδου διότι οι κατάσταση είναι τριτοκοσμική.

Ανεπίτρεπτο αυτό που είδαμε προχτές στο ΔΑΚ και στα παιχνίδια Αεράτα – Νεοχώρι και στον αγώνα παιδικού Πρωταθλήματος Πυρσού και Καστοριάς. Μιλάμε για τις γραμμές του γηπέδου που ήταν δυσδιάκριτες (δε βάφτηκαν). Το λόγο δεν τον γνωρίζουμε. Άλλωστε σχολιάστηκε αρνητικά από τους φιλάθλους της Καστοριάς που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Τον αγώνα Γ’ Εθνικής ανάμεσα στην ομάδα Αχιλλέα Φαρσάλων-ΝΠΣ Βόλου θα διευθύνει η τριπλέτα της ΕΠΣ Γρεβενών Τσέτσιλας, Φαλτάκας και Μωυσιάδης.

Βαριά ήττα υπέστη προχτές στην Κέρκυρα στην πρεμιέρα ο Πρωτέας όπου πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση ηττήθηκε 77-56. Ακολουθεί ο αγώνας με την Πρέβεζα.

Υπάρχουν ομάδες στη Β’ Κατηγορία ο οποίες κατεβαίνουν να αγωνιστούν με 9 παίχτες. Αν είναι δυνατόν, τον λόγο έχει η ΕΠΣ. Και ακόμα το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε…

e-Grevena Portal