760 Views

Αθλητικές ματιές…με τον Κώστα Μάρκου

Αξιέπαινη από κάθε άποψη είναι η προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων να ξαναφέρουν το ποδόσφαιρο στα Βέντζια. Πρόκειται για 4 ομάδες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο των Γρεβενών: Ποντινή, Ιτέα, Σαρακήνα, Παλαιοχώρι.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει σημείο επαφής, οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο, ο σκοπός είναι κοινός: η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή μέσα από τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

Αναμφισβήτητα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι ότι η Ιτέα και η Ποντινή διαθέτουν 2 γήπεδα πραγματικά στολίδια, επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι άνθρωποι με όρεξη και διάθεση, αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το η ισχύς εν τη ενώσει.

Τον 4ο χρόνο της θητείας διαθέτει η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Γιώργο Δασταμάνη για την οποία μόνο θετικά είναι τα σχόλια από τους συμπολίτες μας. Στον αθλητικό και πολιτιστικό τομέα έχει προσφέρει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.

Πρώτα από όλα η συνεχόμενη λειτουργία του κολυμβητηρίου κλείνοντας έτσι μια πληγή που ταλαιπώρησε επί χρόνια την κοινωνία των Γρεβενών. Πέρα από αυτά τα έργα, τοποθετήθηκε ταρτάν στο ΔΑΚ όπου μένουν λίγες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του. Έγιναν παρεμβάσεις στο κλειστό, τοποθετήθηκε τάπητας στο γήπεδο τένις.

Όλα αυτά δείχνουν την αγάπη και εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής προς τη νεολαία. Έτσι ο Δήμαρχος κάνει πράξη όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες τις οποίες ενισχύει με νέες πρωτοβουλίες.

Ένας από τους καλύτερους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ είναι ο Δημήτρης Θάνος, διαιτητής του Συνδέσμου μας, ο οποίος όμως δεν κατόρθωσε να περάσει με επιτυχία τα τεστ το περασμένο καλοκαίρι και έτσι έμεινε εκτός πινάκων. Αρχές του 2018 θα έχει ακόμη μια ευκαιρία ελπίζουμε να την εκμεταλλευτεί.

Στα Γρεβενά και στο χωριό τους τη Σειρήνα βρέθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Κουκουτσέλας, Στέργιος Κιούρκας και Δημητρης Τσιάτσιος ο οποίος διαπρέπει τώρα και στο χώρο του μάνατζμεντ. Βρέθηκαν κοντά σε συγγενείς και φίλους.

Για το πρωτάθλημα των ενώσεων οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Γρεβενών γνώρισαν την ήττα από τις αντίστοιχες ομάδες της Κοζάνης, Μάλιστα και οι 2 με το ίδιο σκορ (4-0). Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ομάδες της ΕΠΣ μετράνε μόνο ήττες στο φετινό πρωτάθλημα διότι αυτές είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου μας.

Μόνο θετικά μπορείς να εκφραστείς για τον ισχυρό άντρα στα Γρεβενά Αεράτα Νίκο Μπαλοδήμο ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στοπ ποδόσφαιρο του Νομού μας. Τα Γρεβενά Αεράτα είναι από τις πρώτες ομάδες που ίδρυσαν ακαδημίες και μάλιστα από εκεί έχουν βγει αρκετοί ποδοσφαιριστές που επάνδρωσαν Α’ Β Και Γ΄ Εθνική: Σαμαράς Γιάννης, Μπαλοδήμος Χρήστος, Ντινόπουλος Νίκος.

Κώστας Μάρκου

e-Grevena Portal