823 Views

Αθλητικές ματιές με τον Κώστα Μάρκου

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν τα Αχίλλεια. Αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία του Δήμου Γρεβενών, του ΓΣΓ και της ΓΕΓ που αναβίωσαν έναν παλιό θεσμό προωθώντας την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού σε δύσκολους καιρούς. Η ανταπόκριση από αθλητικά σωματεία και φιλάθλους ήταν μεγάλη. Οργανωτικά οι αγώνες κινήθηκαν σε υψηλό επίπεδο που άλλωστε έχει μακρά παράδοση ανάδειξης αθλητών στίβου.

Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατεί στα Γρεβενά Αεράτα μετά την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο Νίκος Μπαλοδήμος και τα παιδιά του έδειξαν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Δούλεψαν τα τελευταία χρονιά και ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους. Ο Νομός μας πλέον θα έχει εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική έπειτα από 2 εφιαλτικές χρονιές. Η συνταγή πάντως δεν αλλάζει και τα Γρεβενά Αεράτα όποιες προσθήκες κάνουν θα είναι από δικούς τους παίκτες που θα επιστρέψουν να βοηθήσουν στη νέα προσπάθεια. Άλλωστε και ο Μπαλοδήμος χαριτολογώντας χαρακτήρισε τον εαυτό του Βάσκο αφού επιμένει και στηρίζεται μόνο σε Γρεβενιώτες.

Διπλά πανηγυρική θα είναι αύριο Τρίτη 29/5 η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της ΕΠΣ αφού οι Σειρήνες φιλοξενούν τη γυναικεία ομαδα του ΠΑΟΚ και θα γιορτάσουν μαζί τις σπουδαίες επιτυχίες τους. Από τη μια οι γηπεδούχοι στον πρώτο χρόνο επανασύστασής τους τα πηγαν περίφημα κερδίζοντας την άνοδο στη Β’ Κατηγορία και από την άλλη ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έκανε τη δική του δυναστεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι καλές σχέσεις που έχει η διοίκηση της Σειρήνας με τη Διοίκηση του Δικεφάλου. Και το φιλικό θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία όχι μόνο για τους φιλάθλους να χειροκροτήσουν τα κορίτσια αλλά και για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων των δύο συλλόγων.

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη αγωνιστική σεζόν στην ομαδα της Λαμίας, την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη φαίνεται ότι ψάχνει ο συντοπίτης μας Αλέξης Καραγιάννης. Πάντα βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα της Λαμίας, έχοντας αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και της μετακίνησης του στο Εξωτερικό.

Η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Γρεβενών μερίμνησε να τοποθετηθεί τάπητας και να ονομαστεί η Αίθουσα Γυμναστικής του 7ου Δημοτικού Σχολείου «Μίλτος Τεντόγλου»  ως επιβράβευση στο Γρεβενιώτη αθλητή.

Σε αναζήτηση ομάδας που δε θα κατέβει στη Γ’ Κατηγορία ώστε να πάρει το αντίστοιχο ΑΦΜ βρίσκεται ο Πυρσός και ο Προέδρος Κώστας Ντοβατζίδης ο οποίος θέλει με αυτό τον τρόπο να δώσει την κατάλληλη ώθηση στην ομάδα. Δεν είναι εύκολη περίπτωση αλλά το ψάχνει διαρκώς. Έτσι κι αλλιώς ετοιμάζονται ριζικές αλλαγές.

Πολλά είναι τα παιδιά του ΓΣΓ που ωφελήθηκαν απο την ενασχόληση τους με το Στίβο εξασφαλίζοντας αντίστοιχά μόρια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, κοντά σε αυτά τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν η γυμνάστρια Γιάννα Σπανού, η οποία από τη θέση της τα βοήθησε να φτάσουν σε υψηλές επιδόσεις.

Τα εύσημα πρέπει να απονείμουμε στην ομάδα του ΑΟ Σειρήνας που πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά, τερμάτισε πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά δεν τα κατάφερε στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά έδειξε ότι είναι μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και με μέλλον.Πρέπει να συγχαρούμε τον πρόεδρο Δημήτρη Ασλανίδη ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ έκανε επανασπορά στο γήπεδο και μετά από 5 χρόνια εξορίας αγωνίζεται η ομαδα και πάλι στο γήπεδο της. Οι εγκαταστάσεις θυμίζουν Παιανία. Άλλωστε η Σειρήνα έχει μακρά παράδοση να τροφοδοτεί με παίκτες σε Α΄ και Β΄ Εθνική, βλέπε Βαζάκας, Κιούρκας, Κουκουτσέλας, Τσιάτσιος.

Δεν τα κατάφερε ο Πρωτέας την Κυριακή στη Βέροια καθώς ηττήθηκε με 67-61 από τη ΧΑΝΘ, αλλά υπάρχουν ακόμα ελπίδες μέσω των αγώνων κατάταξης να ανέβει στη Β’ Κατηγορία.

e-Grevena Portal