595 Views

«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Με όνειρα και φιλοδοξίες για μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά συνεχίζουν τον προγραμματισμό τα Γρεβενά Αεράτα. Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Νομού μας στη Γ΄ Εθνική θα συνεχίσει με την ίδια τακτική και θα βασιστεί στα δικά μας παιδιά. Αυτή είναι άλλωστε η φιλοσοφία του προπονητή Νίκου Μπαλοδήμου που την έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν αφού με άκρως νεανικό ρόστερ αγωνίστηκε στην τότε Δ΄ Εθνική πραγματοποιώντας μάλιστα πολύ καλή πορεία.

Ο έμπειρος προπονητής πιστεύει απόλυτα στην ικανότητα και τις δυνατότητες των παικτών του με τους οποίους δουλεύει επί σειρά ετών από τις ακαδημίες και ο ίδιος τους εμψυχώνει διαρκώς επισημαίνοντας πως η νέα χρονιά είναι μια πρόκληση για αυτούς ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους και να διακριθούν.

Την ετήσια γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΠΣ την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουλίου. Πέρα από τα διοικητικό και οικονομικό απολογισμό θα συζητηθούν πολλά επί μέρους θέματα, κυρίως όσο αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η χρονιά που πέρασε επιφύλαξε πολύ καλό και αμφίρροπο πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία όπου 3 ομάδες διεκδίκησαν επί ίσους όρους την άνοδο. Από την άλλη μεριά όμως είναι αρνητικό στοιχείο  μόνο το ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα υποβιβαστεί στη Β΄ Κατηγορία. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση όπου εμπλέκονται Μέγαρο και Καρπερό και από την πλευρά της η ΕΠΣ περιμένει από την ΕΠΟ τη λύση.

Χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη κύλησε και αυτή η εβδομάδα για τον ιστορικό Πυρσό. Τα σενάρια για συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική δείχνουν να απομακρύνονται όλο και περισσότερο και σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις η ομαδα θα συνεχίσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο τοπικό. Εκείνο που είχε μεγαλύτερη σημασία όμως είναι η απαίτηση των φιλάθλων να μπουν στέρεες και γερές βάσεις ώστε ο Πυρσος όχι απλά να κάνει το αυτονόητο δηλαδή να βγει στη Γ΄ Εθνική αλλά και να δημιουργήσει τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να έχει πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Τα μαύρα σύννεφα της οικονομικής κρίσης έχουν χτυπήσει έντονα όλη τη Δυτική Μακεδονία και αυτό αποτυπώνεται και στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι 4 από τις γνωστές ομάδες στο Πανελλήνιο βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ο λόγος για την Καστοριά, τον Πυρσό, Την Κοζάνη και τον Εορδαϊκό.

Στις 23/9 αποφασίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ η σέντρα της Γ΄ Εθνικής και μέχρι τις 14 Αυγούστου άπαντες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καταθέσει δήλωση συμμετοχής. Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει και πάλι με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια ων ομάδων ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα ταξίδια που θα επιβαρύνουν τους συλλόγους. Για όσες πρωταθλήτριες από τις ενώσεις δε συμμετέχουν, οι δευτεραθλήτριες θα πάρουν τη θέση τους. Όσοι αντικαταστήσουν τους πρωταθλητές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής εντός 10ημερου.

Ακόμα μια διάκριση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Παπαϊωάννου ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης αποδείχθηκε και κάλος μαθητής αφού πέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και περνάει Γυμναστική Ακαδημία.

Στη χώρα μας και στην Κέρκυρα βρίσκεται συμμετέχοντας σε τουρνουά τένις η 15χρονη αθλήτρια Θεοδώρα Χαντάβα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αξιόλογη αθλήτρια ζει μαζί με τους γονείς της και προπονείται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία.

e-Grevena Portal