819 Views

«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας άρχισε για τα Γρεβενά Αεράτα. Στις 6 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση και ήδη δρομολογούνται οι απαραίτητες κινήσεις της ομάδας. Το συγκρότημα του Νίκου Μπαλοδήμου παραμένει στη φιλοσοφία να δουλέψει με δικά της παιδιά και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν συζητήσεις με τους Σκέρντι και Ραφαήλ Αποστολίδη.

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται το μέλλον του ιστορικού Πυρσού. Από την μια μεριά έχουν επιβεβαιωθεί οι συζητήσεις με τον Απόλλωνα Λάρισας ώστε η ομαδα να συμμετάσχει στη Football League από την άλλη όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν και από την άποψη αυτή τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι υπαρκτά. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν ριζικές διοικητικές αλλαγές. Ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία αλλά και με την ελπίδα ότι δε θα περάσει άλλο ένα καλοκαίρι ανεκμετάλλευτο. Η ομαδα θα βρει το δρόμο που της αρμόζει.

Το οξυ δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο Νομός Γρεβενών φαίνεται ξεκάθαρα και στο ποδόσφαιρο. Πολλά χωριά έχουν ερημώσει, αρκετές ομάδες που μεσουρανούσαν στο παρελθόν, τώρα δεν υπάρχουν, Άγιος Γεώργιος, Ιτέα κ.ά. Είναι ευθύνη των παραγόντων αλλά και της ΕΠΣ να βρουν λύση ώστε να μη συρρικνωθεί και άλλο ο ποδοσφαιρικός χάρτης του Νομού.

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε χωρίς να υπάρξει ανακοίνωση από την ΕΠΟ σε σχέση με την ομάδα που θα υποβιβαστεί από την Α’ στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Γρεβενών. Είναι πρωτοφανές αλλά και τραγικό ταυτόχρονα να έχουμε περάσει στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου χωρίς να έχει επικυρωθεί ακόμη η βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας. Τη στιγμή που δυο ομάδες, Μέγαρο και Καρπερό ακόμα δε γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται. Περιμένουμε μια ανακοίνωση από την ΕΠΣ Γρεβενών ώστε να πίεση την Αθήνα και να τελειώσει αυτό το κακόγουστο σίριαλ.

Σε μια εποχή που ο Γρεβενιώτης αθλητισμός χρειάζεται κάθε είδους επιβεβαίωση έγινε γνωστή η είδηση της μεταγραφής του νεαρού και ελπιδοφόρου Ευάγγελου Μητρόπουλου στο εφηβικό τμήμα μπάσκετ του Δικεφάλου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διέγνωσαν το ταλέντο του αθλητή του Πρωτέα. Η μεταγραφή αυτή ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη διάκριση. Ο ίδιος σε δηλώσει στο e-Grevena τόνισε ότι παραμένει προσγειωμένος και αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά. Και να επισημάνουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωτέας βγάζει αξιόλογους αθλητές αφού έχει προηγηθεί το παράδειγμα του Παπανικολάου. Ως γνωστόν ο Παπανικολάου έχει ανεβεί σε υψηλότατο επίπεδο αγωνιζόμενος με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ, ωστόσο το αίμα νερό δε γίνεται και οι γονείς τους επισκέπτονται συχνά τα Γρεβενά όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε ο γνωστός αθλητής.

Ψηλά το λάβαρο του Γρεβενιώτικου ποδοσφαίρου συνεχίζει να κρατά ο προπονητης Γιώργος Βαζάκας. Ο καταξιωμένος τεχνικός έχει κερδίσει την αναγνώριση αθλητών, φιλάθλων και παραγόντων έχοντας ανεκτίμητη προσφορά σε πλήθος ομάδων, Super League, Football League και Γ΄ Εθνική αναδεικνύοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως Τζιώλη Μάντζιο Βενετίδη κ.ά.

e-Grevena Portal