776 Views

«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η αναμέτρηση του κυπέλλου ανάμεσα στον Πυρσό και τη Μαύρη Θύελλα Κνίδης που κρίθηκε τελικά στην παράταση. Πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων εναντίον της διαιτησίας που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του προπονητή Χρήστου Λάλου. Η σπίθα που έφερε την έκρηξη έγινε στη φάση του 75’ όταν ο διαιτητής Μωυσιάδης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο Φετσάνη τιμωρώντας μάλιστα τον ποδοσφαιριστή με 2η κίτρινη κάρτα που έφερε την αποβολή του.

Σίγουρα ο διαιτητής Βασίλης Μωυσιάδης δε βρέθηκε σε καλη μέρα. Πρόκειται για αξιόλογο διαιτητή, είναι χαρακτηριστικό ότι σφυρίζει στη Β΄ Εθνική, ωστόσο οφείλουν και οι ρέφερι πρέπει να καταλάβουν ότι η υπερβολική χρήση της κάρτας δημιουργεί επιπλέον εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη μεριά και οι παράγοντες των ομάδων οφείλουν να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση καθώς το Πρωτάθλημα δεν έχει καν αρχίσει. Κανείς δεν αμφισβητεί τις μεγάλες ικανότητες του διαιτητή Μωυσιάδη που άξια εκπροσωπεί το νομό μας στη Β΄ Εθνική από την άλλη μεριά όμως όταν υπάρχουν παράπονα των ομάδων οφείλουν και αυτά να τα επισημαίνουν.

Όπου φτωχός κι η μοίρα του όπως λέει η παροιμία και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όπου ο Πυρσός βρίσκεται σε διαρκή πτωτική πορεία ανάλογη είναι και η εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζουν τα αποδυτήρια στο ΔΑΚ Γρεβενών, με σπασμένες πόρτες, παράθυρα και τουαλέτες να τρέχουν νερό, ενώ παράλληλα και ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ σε αρκετά σημεία έχει καεί καθώς δεν υπάρχει επιτήρηση ενώ και το μαύρο χάλι των αποδυτηρίων δεν αρμόζει σε ένα σύλλογο όπως ο Πυρσός. Πρόκειται για αρμοδιότητα του Δήμου και πρέπει οι υπεύθυνοι να αναρωτηθούν πως έφτασε ως εδώ η κατάσταση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να διορθωθούν κάποια πράγματα.

Την τέταρτη πρόκειται να συμπληρωθεί η 4αδα των ημιτελικών του κυπέλλου της ΕΠΣ Γρεβενών καθώς θα αναμετρηθούν τα Γρεβενά Αεράτα με τον Κτηνοτροφικό Αστέρα. Όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε συναρπαστικές αναμετρήσεις και στα προημιτελικά καθώς προκρίθηκαν οι ισχυρότερες ομάδες του νομού μας, Πυρσός, Δεσκάτη, Σειρήνα.

Παράλληλα με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η αυλαία στο Πρωτάθλημα το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία διεξάγεται με μια μόνο κατηγορία με τη συμμετοχή 16 ομάδων που θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 8.

Μεγάλη διάκριση για το Γρεβενιώτη Κώστα Βλάχο αποτελεί αναμφισβήτητα η φετινή προώθηση στους πίνακες παρατηρητών της Σούπερ Λιγκ. Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Πυρσού ακολούθησε στη συνέχεια καριέρα διαιτητή και αυτή η ποδοσφαιρική του διάκριση αποτελεί αναγνώριση των ποδοσφαιρικών γνώσεών του και του αδέκαστου χαρακτήρα του.

Πρεμιέρα είχαμε προχτές στη Γ’ Εθνική με τα Γρεβενά Αεράτα να γνωρίζουν βαριά ήττα στο ΔΑΚ με 5-0 από το Σούλι Παραμυθιάς. Η εμφάνιση της νεανικής ομάδας μας απογοήτευσε τους περίπου 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και περίμεναν κάτι καλύτερο από τα νέα αυτά παιδιά. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι καλύτερη.

Η Πρόεδρος της ομάδας «Σούλι Παραμυθιάς» Έρρικα Ντούμα

e-Grevena Portal