397 Views

«Αθλητικές ματιές»…με τον Κώστα Μάρκου

Αλλαγές που φέρουν νέα δεδομένα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της νέας περιόδου φέρνει ο νέος ΚΑΠ από την ΠΔΕ της ΕΠΟ. Αλλαγές που αναμένεται να προκαλέσουν τις αντιδράσεις των σωματείων κυρίως όσον αφορά στην υποχρεωτική με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας παρουσία γιατρού αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΠΣ Γρεβενών δεν είναι υπεύθυνη όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι για την ιατρική κάλυψη των αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος αλλά η υποχρέωση αυτή μεταβιβάζεται στα ίδια τα σωματεία, το οποίο συνεπάγεται αυτομάτως επιπλέον έξοδα για τις ομάδες τους καθώς θα πρέπει να έχουν  εξασφαλίσει το δικό τους γιατρό η κάθε μια, ούτε νοσηλευτή ούτε τραυματιοφορέα, μάλιστα προβλέπεται από το νέο ΚΑΠ σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός το παιχνίδι δεν διεξάγεται, η γηπεδούχος μηδενίζεται και θα της επιβάλλεται πρόστιμο 300,00 ευρώ

Αλήθεια ας μας πουν οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ πόσα χρόνια έχουν να δώσουν επιχορηγήσεις στις ομάδες των Ενώσεων και όχι μόνο; Που θα βρουν τα χρήματα για τους γιατρούς; μήπως δε γνωρίζουν ότι αρκετές ομάδες είναι υπό διάλυση; Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα περσινα παιχνίδια η ΕΠΣ Γρεβενών είχε φροντίσει σε κάθε αγώνα να έχει ιατρική κάλυψη έστω και με νοσηλευτές σε ελάχιστα παιχνίδια

Η Αναγέννηση Καρδίτσας θα είναι ο επόμενος προπονητικός σταθμός για τον αξιόλογο τεχνικό Γιώργο Βαζάκα από τα Γρεβενά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση για την ομάδα του Πυρσού, ακολουθεί η γενική συνέλευση τη Τετάρτη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ελπίζουμε να βγει κάτι θετικό. Άλλωστε βρισκόμαστε αρχές Αυγούστου και στην ομάδα των πρασίνων επικρατεί στασιμότητα τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες ολοκλήρωσαν τον προγραμματισμό τους και ήδη ξεκίνησαν την προετοιμασία τους.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου αφίχθηκε στην πόλη μας η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Ανάμεσα τους η Ευαγγέλια Χαντάβα, ενώ απουσίασε η Κατερίνα Γιώτα η οποία θα ενσωματωθεί σήμερα με την αποστολή. Η αποστολή της Εθνικής διαμένει στη Μαθητική Εστία εκεί όπου οι συνθήκες διαμονής είναι άριστες με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ Νικολακόπουλο, το Διευθυντή κ Κρικέλη και το υπόλοιπο προσωπικό να προσπαθούν να μη λείψει κάτι από την αποστολή της Εθνικής μας.

Σε συζήτηση που ειχαμε με την Ευαγγελία Χαντάβα μα τόνισε ότι και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται σε ομάδα του εξωτερικού την οποία όμως δε μας αποκάλυψε. Στη συνέχεια μας τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένη από το Αζερμπαϊτζάν και τελευταία από τη Βραζιλία όπου αγωνιζόταν στη Φλουμινένσε, εκεί που το βόλεϊ κινείται σε απόλυτα επαγγελματικά πλαίσια και το κυριότερο οι απολαβές είναι πάρα πολύ καλές.

Κώστας Μάρκου

 

e-Grevena Portal