ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία ανάκλησης καθηκόντων της Αναπλ. Προϊστάμενης Τμήματος Προμηθειών του κλάδου Π.Ε. Οικονομικού με βαθμό Α’ του Ε.Ο.Φ. και ταυτόχρονης μετακίνησής της σε Τμήμα που δεν προβλέπεται θέση οικονομολόγου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΦΣΕ με αφορμή τη χθεσινή αιφνίδια, παράνομη και εκδικητική ανάκληση καθηκόντων της Αναπλ. Προϊστάμενης του Τμήματος Προμηθειών της συναδέλφου και Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζομένων κας Ευφροσύνης Αγγελοπούλου του κλάδου ΠΕ Οικονομικού με βαθμό Α’, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πράξη ανάκλησης καθηκόντων της και την ταυτόχρονη μετακίνησή της στο Τμήμα αξιολόγησης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, στο οποίο δεν προβλέπεται η θέση ενός Οικονομολόγου παρά μόνο θέσεις φαρμακοποιών, χημικών κτλ και βοηθητικού διοικητικού προσωπικού- δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, χωρίς να τηρηθεί το προβλεπόμενο πλαίσιο νομιμότητάς της, καθώς δεν εξυπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες ούτε ειδικούς λόγους και είναι άσχετη με τα προσόντα, την ειδικότητα και τα καθήκοντα της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα έπρεπε να εμπεριέχει τα εχέγγυα για μια δίκαιη και ηθικά νόμιμη αντιμετώπιση του εμψύχου δυναμικού του Ε.Ο.Φ. και όχι να οδηγεί σε μια παράνομη νομικά και προσχηματική ουσιαστικά απόφαση, με αποτέλεσμα να συνάγεται από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, ότι η εν λόγω ανάκληση και μετακίνηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου δεν έγινε με τα κριτήρια που απαιτεί ο Νόμος, ούτε εξυπηρετεί λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικά στον κρίσιμο τομέα των Προμηθειών του Ε.Ο.Φ.

Η δυσμενής αυτή, και πρωτόγνωρη για τον Οργανισμό, ανάκληση καθηκόντων με ταυτόχρονη μετακίνηση της υπαλλήλου από το Τμήμα Προμηθειών του Ε.Ο.Φ, και

μάλιστα μέλους του Σωματείου των Εργαζομένων του Ε.Ο.Φ·, στην παρούσα χρονική συγκυρία σε θέση μη συμβατή με τα προσόντα της και την προϋπηρεσία της, υποβιβάζοντας την, έρχεται χρονικά σε συνέχεια επιστολής, που απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον Πρόεδρο του Οργανισμού, στις 7-4-2022, με την οποία του ζητούσε την άμεση επίλυση χρονιζόντων και πολύ σοβαρών θεμάτων, που έχουν άμεση σχέση με την οργάνωση και κυρίως με την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων του Ε.Ο.Φ.

Η μεθοδευμένη αυτή ενέργεια, εν μέσω μάλιστα Μεγάλης Εβδομάδας, στους παροικούντες τον Ε.Ο.Φ. δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τις ικανότητες και την απόδοση της υπαλλήλου, ούτε εξυπηρετεί καθ’ ουδένα τρόπο τη λειτουργία του Ε.Ο.Φ., αντιθέτως έχει ως στόχο την υποβάθμιση, τη σπίλωση και απαξίωση ΙΚΑΝΩΝ στελεχών.

Το Δ.Σ. ΕΟΦΣΕ θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο και Γραμματέα του Συλλόγου και θα κινηθεί θεσμικά και νομικά στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του Δικαίου, της Νομιμότητας και της διασαλευθείσας εργασιακής ειρήνης.

Ενόψει των ανωτέρω και της ευρείας αναστάτωσης, που έχει δημιουργηθεί στο τμήμα Προμηθειών του Ε.Ο.Φ, καλούμε τον Υπουργό Υγείας, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της κανονικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος Προμηθειών και επιπλέον της ηθικής των αποφάσεων, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ την, κατά τα παραπάνω εκτενώς αναφερόμενα, παράνομη και καταχρηστική εις βάρος της συναδέλφου μας, απόφαση ανάκλησης καθηκόντων της και αντίστοιχα της παράνομης μετακίνησής της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΦ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΦ