Δελτίο τύπου – Απάντηση στην ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών – Οργάνωση Δεσκάτης

«Κάλιο αργά πάρα ποτέ»
Μετά από δυόμισι μήνες άοκνης εργασίας και αδιάκοπων επαφών με τους αρμοδίους Υφυπουργούς και τα  στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναδείξαμε  το κάτι ολίγον από μελέτη που παρουσίασε το Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κόστισε κάποιες χιλιάδες ευρώ στον ελληνικό λαό. Μια έκθεση ιδεών  που κρυβόταν σκοπίμως μέχρι την ολοκλήρωση της διαβούλευσης την 1η Οκτώβρη 2018.
Σε όλες τις παρουσιάσεις  μου γίνεται λόγος για τα κριτήρια του ευρωπαϊκού κανονισμού 1305/2013 αλλά και για την κύρια αιτία απόρριψης  . Δυστυχώς στα πάμπολλα έγγραφα σε συνεργασία πάντα με το ΓΕΩΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας  που έχω παρουσιάσει  δεν είχατε καν  την  διάθεση να μελετήσετε, ώστε να κατανοήσετε  τα στοιχειώδη. Όσο για τα αίτια της μη ένταξης της περιοχής σε αυτές με τους φυσικούς περιορισμούς είναι σαφή και ξεκάθαρα.
Επί δυόμισι μήνες κάποιοι αγρόν ηγόραζαν συνηθισμένοι από τις συναντήσεις των δυόμισι  λεπτών  και των βαρύγδουπων δηλώσεων.
Καλωσορίζω  λοιπόν την  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών-Οργάνωση Μελών Δεσκάτης έστω και τόσο αργά  στον αποκλεισμό των πέντε οικισμών από τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς.
Όταν αποκλείονται τέτοιες περιοχές από τους φυσικούς περιορισμούς  δεν διεκδικείς δάφνες για το ποιος αποπεράτωσε την ένταξη των δώδεκα δημοτικών διαμερισμάτων  αλλά σκύβεις το κεφάλι και εργάζεσαι σκληρά για να βρεις λύσεις.
Σε ένα  νομό  που πλήττεται από έντονο δημογραφικό πρόβλημα και υψηλά επίπεδα ανεργίας  δεν χωρούν διαιρέσεις. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύουν με αφανισμό.
Την ύστατη τούτη  ώρα όχι  άλλες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις αλλά κοινή συνισταμένη δυνάμεων για να κερδίσει ο τόπο μας.
Αν μη τι άλλο ας  σεβαστούμε τον ιδρώτα των πατεράδων μας  που ποτίζει τα χωράφια.

Φωλίνας Αθανάσιος
Γεωπόνος ΑΣ Γρεβενών