ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ : Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 46
#KE2018gr
 
Ένα ακόμη συναρπαστικό και ενδιαφέρον εργαστήριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι στο χώρο της Βιβλιοθήκης του νομού Γρεβενών, με θέμα :<< Περασμένα >>
δεδομένα : Η καταγραφή δεδομένων στην ιστορία.
 
Η εθελόντρια Λίτσα Μήττα ξεκίνησε την δράση κάνοντας στα παιδιά ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το αν γνωρίζουν, πότε ξεκίνησαν οι άνθρωποι να μετρούν τα κοπάδια τους και την σοδειά τους και ποια ήταν η ανάγκη που τους οδήγησε στη συγκεκριμένη ενέργεια. Επίσης, αναφέρθηκε στους τρόπους καταγραφής στο παρελθόν και στο πως εξελίχθηκαν με την πάροδο των χρόνων.
 
Στόχος του εργαστηρίου ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά τη σχέση και τη σύνδεση όλων των εργαστηρίων που είχαν παρακολουθήσει φέτος το καλοκαίρι, σχετικά με τις προσπάθειες των ανθρώπων να συλλέξουν και να ερμηνεύσουν δεδομένα. Η εθελόντρια έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι περισσότεροι πολιτισμοί προσπάθησαν να συστηματοποιήσουν τη συλλογή δεδομένων κάθε είδους με σκοπό τη κατάκτηση της γνώσης.
 
Στη συνέχεια του εργαστηρίου, η εθελόντρια τοποθέτησε πάνω σε ένα τραπέζι μερικές κάρτες μπερδεμένες. Σε κάθε κάρτα υπήρχε μια λέξη με πιο έντονα γράμματα. Τα παιδιά έπρεπε να βρουν το ζευγάρι της κάθε κάρτας, τη κάρτα δηλαδή που είχε την ίδια λέξη με τη δική τους, και να τις δέσουν μαζί.Τα παιδιά κλήθηκαν να κρεμάσουν τις κάρτες, όχι μόνο με βάση την χρονολογική τους σειρά, αλλά και με βάση την θεματική τους ενότητα.
 
Με αυτό τον τρόπο και μέσω αυτού του παιχνιδιού τα παιδιά μπόρεσαν να συνδέσουν την καθημερινότητά τους στη βιβλιοθήκη με σημαντικές αναζητήσεις των ανθρώπων στην ιστορία. Μία ακόμη δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 
Ευχαριστούμε θερμά τα ΓΑΚ Γρεβενών για τη στήριξη που παρέχουν στη ΔΚΒ και ιδιαίτερα την εθελόντρια Λίτσα Μήττα για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης.

ΤΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΚΛΕΜΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 45
#KE2018gr
Ένα ιδιαίτερα εποικοδομητικό πρωινό πέρασαν για άλλη μια φορά οι μικροί φίλοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών. Αυτή τη φορά η δράση, την οποία υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο εθελοντής – εκπαιδευτικός Διονύσης Καλογεράς, είχε θέμα : Τα «πειραγμένα» και τα «κλεμμένα» δεδομένα.
Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση για το πώς πρέπει να προσεγγίζονται και να φιλτράρονται οι ειδήσεις και άλλες πληροφορίες που αναπαράγονται στα κοινωνικά δίκτυα και στα έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Η δράση ξεκίνησε με τον εθελοντή να δίνει το ερέθισμα στα παιδιά να σκεφτούν ποια δεδομένα ονομάζονται «πειραγμένα» και ποια «κλεμμένα». Οι απαντήσεις των μικρών μας φίλων ήταν ιδιαίτερα εύστοχες.
Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Σε κάθε ομάδα μοιράστηκε ένα τρισέλιδο. Στην πρώτη σελίδα υπήρχε μια είδηση παραποιημένη. στη δεύτερη σελίδα υπήρχαν κάποιες ερωτήσεις που τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν πάντα υπόψη τους και τις οποίες θα έπρεπε να απαντήσουν και στην τρίτη σελίδα υπήρχε η πραγματική εκδοχή των γεγονότων. Τα παιδιά έπρεπε να παρατηρήσουν κάθε λεπτομέρεια της είδησης (ημερομηνία , φορέα που υποστηρίζει την εγκυρότητά της , ποιος την αναπαράγει κλπ.).Τέλος, κάθε ομάδα παρουσίασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό όσα είχε παρατηρήσει και καταγράψει σχετικά με την είδηση την οποία είχε αναλάβει.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τον εθελοντή – εκπαιδευτικό Διονύση Καλογερά για την πολύτιμη προσφορά του στην υλοποίηση της δράσης.
Τη δράση συντόνισε όπως κάθε φορά με μεγάλη επιτυχία η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή.
 

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184