226 Views

Δραστηριότητες της Εύας Καϊλή

MEP Awards 2018 – Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υποψήφια

Η Εύα Καϊλή, η μόνη Ελληνίδα για 3 συνεχόμενες χρονιές στην λίστα των Ευρωβουλευτών που διακρίθηκαν για το έργο τους. Και φέτος, είναι ανάμεσα σε εκείνους που ξεχώρισαν. Η διάκριση της αφορά τις νέες τεχνολογίες, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ήδη δέχεται προσκλήσεις για διαλέξεις σε πανεπιστήμια όπως τα Cambridge, Harvard, Stanford, στο GBBC, στα πλαίσια του WEF, στον OECD, UN, IGF, World Summit on Blockchain and AI, ενώ δίνει συνεντεύξεις και ομιλίες σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Συνυποψήφιοι της στην κατηγορία των νέων τεχνολογιών είναι ο Peter Kouroumbashev από τη Βουλγαρία και η Henna Virkunnen από την Φινλανδία.

Κοινή Επιστολή των Ευρωβουλευτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ζητήματα του Νέου Χωροταξικού

Οι προερχόμενοι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, Εύα Καϊλή, Κώστας Χρυσόγονος, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης, απέστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη, μετά τις διαπιστώσεις εκπροσώπων ενώσεων πολιτών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στην περιοχή, των εκτενών σοβαρών θεμάτων που εγείρει η επικείμενη τροποποίηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την άμεση αντιμετώπισή τους.

Η Εύα Καϊλή ανέλυσε επιπλέον, την κατάσταση που δημιουργήθηκε, ως Μηχανικός η ίδια, και πρότεινε πιθανές διορθωτικές παρεμβάσεις σε ένα ενημερωτικό που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε την επιστολή εδώ.

Η Εύα Καϊλή θα παρουσιάσει τα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2018 

Δεν είναι μόνο υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία των νέων τεχνολογιών, αλλά της ζητήθηκε να είναι εκείνη που θα συνδιοργανώσει με το Parliament’s Magazine του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την απονομή των βραβείων στις Βρυξέλλες. Όπως εξήγησε η υπεύθυνη της διοργάνωσης κα Iman Djelassi » Η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στους 50 πιο αναγνωρίσιμους ευρωβουλευτές αυτής της θητείας. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την  εμπειρία της στον χώρο των ΜΜΕ αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή της σαν φετινή οικοδέσποινα αυτού του μεγάλου γεγονότος στις Βρυξέλλες.»

Εύα Καϊλή- Γεωγραφικός αποκλεισμός και άλλες μορφές διακριτικής μεταχείρισης 05.02.2018

Άρση των γεωγραφικών αποκλεισμών στο διαδίκτυο για τους Ευρωπαίους πολίτες χωρίς διακρίσεις για την αποδοχή πιστωτικών καρτών από χώρες σε capital controls.

Ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Ενιαίας Ψηφιακής Ευρωπαϊκής Αγοράς. Με την συντριπτική υπερψήφιση του κανονισμoύ για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την οποία ήταν εισηγήτρια στην επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας. Tο νομοσχέδιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πρακτική του «geo-blocking», που συνίσταται στον αποκλεισμό πελατών από συναλλαγές στο διαδίκτυο ανάμεσά σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να παύσει τις διακρίσεις εις βάρος των καταναλωτών λόγω εθνικότητας, τόπου κατοικίας ή μέσου πληρωμής.

Κατάθεση ψηφίσματος για τις τεχνολογίες blockchain και distributed ledger

Μετά από μήνες εργασίας, η Εύα Καϊλή κατέθεσε το προσχέδιο του ψηφίσματος για τις τεχνολογίες Blockchain και distributed ledger στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίγοντας το δρόμο για την εκμετάλλευση των διασπαστικών τεχνολογιών, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντική νομοθεσία που θα προσφέρει σταθερότητα στις νεοφυείς επιχειρήσεις και προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών.

Συμμετοχή στο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos

Η Εύα Καϊλή προσκεκλημένη του οργανισμού Global Business Blockchain Council, παρευρεθηκε στο World Economic Forum που διοργανώθηκε στο Davos της Ελβετίας. Όπου ήταν η μόνη Ελληνίδα ευρωβουλευτής και έγινε περιζήτητη σε κάθε συζήτηση γύρω από τις διασπαστικές τεχνολογίες όπως το Blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη. Μάλιστα, αναφορά στην παρουσία της έγινε σε άρθρα στο Forbes.

Άμεση και ξεκάθαρη τοποθέτηση για το Σκοπιανό ζήτημα που επικίνδυνα και με ερασιτεχνισμούς, αλλά και χωρίς εθνική συνεννόηση έφερε η κυβέρνηση στην επικαιρότητα.

Τονίζοντας ότι το συλλαλητήριο ανήκει στον κόσμο και όχι στους ακροδεξιούς πάσης φύσεως, η Εύα Καϊλή συμμετείχε στα δύο συλλαλητήρια για το Σκοπιανό που διοργανώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Απαντώντας σε διάφορες φωνές που εκφράστηκαν αρνητικά, δήλωσε: «Αυθόρμητα διοργανώθηκε από συλλόγους Μακεδόνων σε όλον τον κόσμο.»

Όλες οι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες της Εύας Καϊλή μπορούν να βρεθούν εδώ.

Στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ | 5.2.2018
Εύα Καϊλή - "Τώρα" ΣΚΑΪ TV 22.01.2018

Στην εκπομπή «ΤΩΡΑ» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ | 22.01.2018

Αναφορές σε άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ  Το Ευρωκοινοβούλιο καταργεί τα σύνορα στις online αγορές

Forbes – One Thing Is Clear From Davos, Blockchain Is Out Of Beta

Πρωτο Θέμα – Με αυτό το έγγραφο ο Παπαδημούλης «δίνει» την Καϊλή για το συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας

In.gr – Παπαδημούλης: Από τον ΣΥΡΙΖΑ το email για συμμετοχή ευρωβουλευτών στο συλλαλητήριο

Protagon.gr – Ευρωβουλή: Ο Παπαδημούλης «καρφώνει» την Καϊλή για το συλλαλητήριο

e-Grevena Portal