ΕΛΠΙΔΑ: Ο εκφραστής της αλήθειας κ. Καρυπίδης που αυτοδιαψεύδεται!

ΕΛΠΙΔΑ: Ο εκφραστής της αλήθειας κ. Καρυπίδης που αυτοδιαψεύδεται!

Κατανοούμε απόλυτα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κ. Καρυπίδης που αφού ταυτίστηκε στη σύντομη πολιτική του καριέρα με την έννοια του ψεύδους και της αερολογίας, προσπαθεί τώρα εναγωνίως να πείσει πως του μοιάζουν και όλοι οι άλλοι.

Δυστυχώς γι’ αυτόν ούτε σ’ αυτή την περίπτωση η αλήθεια δεν είναι με το μέρος του.

Σε ό,τι αφορά τη βιαστική και αγχωμένη απάντηση του για το θέμα Αγ. Αναργύρων και Ακρινής και εδώ τα κάνει «μούσκεμα» και εκτίθεται πάλι.

Και να γιατί.

Η κατά Καρυπίδη «Αλήθεια πρώτη» που καταλήγει με τη φράση «Η δέσμευση υλοποιήθηκε», μόνο αλήθεια δεν είναι καθώς κατατέθηκε προς ψήφιση  με τρίμηνη καθυστέρηση και το χρονοδιάγραμμα όπως περιγράφεται στο άρθρο 147 ξεπερνάει το εξάμηνο. Άρα ακόμη ούτε ψηφίσθηκε ούτε υλοποιήθηκε.

Διαφορετική είναι και η «Αλήθεια δεύτερη» διότι στις 11.6.17 ο κ. Γ. Σταθάκης δήλωνε: «Την άμεση αναγκαστική απαλλοτρίωση της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων του δήμου Αμυνταίου ανακοίνωσε σήμερα πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στους κατοίκους του οικισμού. Ανέφερε συγκεκριμέναότι την επόμενη εβδομάδα νομοθετείτε αλλαγή του άρθρου 28 που προβλέπει την μετεγκατάσταση του οικισμού σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα εκδοθεί σύντομα και το Προεδρικό διάταγμα για την μετεγκατάσταση του οικισμού.»

Δηλαδή, δεν έλεγαν την αλήθεια οι κ. Σταθάκης και Καρυπίδης όταν υποσχέθηκαν ότι η κατάθεση της τροπολογίας θα γίνει με το πρώτο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιούνιο; Η πράξη αυτή δείχνει. Και μας είπατε ψέματα κ. Καρυπίδη και μας ζητάτε τώρα και τα ρέστα;   

Για την «Αλήθεια Τρίτη» του κ. Περιφερειάρχη τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειαζόταν να πει ψέματα στην Επίτροπο για να ζητήσει χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ που έτσι και αλλιώς είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης  η χρηματοδότησή τους και όχι θέμα ευρωπαϊκών εντολών.

Το έκανε όμως και ενώ τώρα μας λέει πως δεν αποφάνθηκε ότι «η κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου οφείλεται αποκλειστικά σε μείζονα φυσική καταστροφή», η επιστολή προς την κ. Κρέτσου τον διαψεύδει.

 

Διότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος μας παρέδωσε απαντώντας στη σχετική ερώτηση μας, εμφανίζεται στην επιστολή του προς την κ. Κρέτσου  να λέει  ότι η κατολίσθηση ήταν φυσική καταστροφή, ενώ πετάει στάχτη στα μάτια των κατοίκων και των Περιφερειακών Συμβούλων με το να καλεί τον κ. Λέκκα και να του αναθέτει μελέτες για να  αποφανθεί για τα αίτια του φαινομένου!

 

Τόση υποκρισία πια κ. Καρυπίδη;

Ούτε όμως και στην  «Αλήθεια τέταρτη» η αλήθεια είναι σύμμαχος του κ. Περιφερειάρχη.

Τα πράγματα είναι απλά. Το Π.Δ. δεν υπογράφεται εδώ και τρία χρόνια και η διαδικασία με το άρθρο 147 ξεκινάει από την αρχή (παρ 2 του άρθρου147 … Για το σκοπό αυτόν η ΔΕΗ Α.Ε, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή των προβλεπομένων επί μεταφοράς οικισμών εγκατεστημένων πάνω  σε εδάφη με λιγνιτοφόρα κοιτάσματα αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποβάλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το συντομότερο δυνατόν από την δημοσίευση του παρόντος νόμου, σχέδιο για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής και μετεγκατάστασης των δύο οικισμών,)

 

Ούτε φυσικά είναι αλήθεια ότι η ρύθμιση του άρθρου 147 ενισχύει την Ακρινή, επειδή κατά τον κο Καρυπίδη εντάσσεται και νέα έκφραση «………… για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής», και ισχυρίζεται ότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση δεν υπήρχε στο Ν. 3937/2011. Όμως μια απλή ανάγνωση του «N 3937/2011 άθρο28 παρ1 και παρ 3 διαψεύδει τον κο Καρυπίδη. 

 

Συγκεκριμένα στο Ν3937/2011 άρθρο 28 αναφέρεται “παρ 1…. κατ’εφαρμογή των κειμένων διατάξεων περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, μεταλλείων και Μεταλλευτικού Κώδικα και συναφών διαδικασιών περί μεταφοράς οικισμών,οι οποίες, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετε−γκατάστασης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού,….» όσο και της παρ 3 του ίδιου Νόμου «παρ 3… Η δαπάνη μεταφοράς και μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων, καθώς και της αποκατάστασης και απελευθέρωσης των εκτάσεων των υφιστάμενων οικισμών, θα βαρύνει κατά το ήμισυ τη ΔΕΗ Α.Ε. και κατά το υπόλοιπο ήμισυ τον Κρατικό Προϋπολογισμό, οι δε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις θα κηρυχθούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο και θα τις επισπεύδει. ….» συνεπώς υπήρχε απόλυτα σαφής αναφορά και για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Ακρινής

 Γι’ αυτό κ. Καρυπίδη πριν μιλήσετε διαβάστε πρώτα προσεκτικά τα επίσημα έγγραφα. Θα ‘χατε αποφύγει ένα ακόμα ολίσθημα.

 

Τέλος, στην «Αλήθεια πέμπτη», μας απαντά γράφοντας  ¨Σχετικά με την αναφορά της Γ. Ζεμπιλιάδου, στο άρθρο 3 του Σχεδίου Π.Δ. με τίτλο «Έγκριση μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής Ν. Κοζάνης και Αναργύρων Ν. Φλώρινας», είναι εμφανής η παραπληροφόρηση, αφού πρόκειται για ένα Σχέδιο προς οριστικοποίηση με σαφέστατη διακριτή επισήμανση και με πολλά ερωτηματικά (?????) στο τέλος, ως προς την εφικτότητα ή τον τρόπο εφαρμογής.

Ποια παραπληροφόρηση; Το Σχέδιο Π.Δ. που μας δόθηκε από τον κ. Καρυπίδη  έχει αυτήν ακριβώς τη διατύπωση.

Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν ξέρει τι μας απάντησε ή πως διαψεύδει τον εαυτό του;

Κλείνοντας, ευχόμαστε στον κ. Καρυπίδη καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα εμείς θα συνεχίσουμε το έργο και την αποστολή μας αποκαλύπτοντας και άλλα από τα έργα και τις ημέρες του και εκείνος θα ‘χει πάλι τη δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσει να πείσει πως όλα είναι ψέματα, μέχρι να παραδεχτεί τελικά την αλήθεια.

     Γεωργία Ζεμπιλιάδου

                                                                                             Περιφερειακή Σύμβουλος

                                                                                    Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184