174 Views

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2018

Α. ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Eίναι εξωφρενικό το γεγονός ότι δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στις απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ, που είναι υποτίθεται και υπουργός των Εξωτερικών.
Τα γεγονότα δυστυχώς δικαίωσαν τις χειρότερες ανησυχίες της ΝΔ. Διότι όταν φτάνει ο κ. Ζάεφ να μιλάει χθες για αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας εντός της Ελλάδος και για «Μακεδονία» του Αιγαίου, δρομολογείται στην ουσία η διεκδίκηση ακόμη και «Μακεδονικής» μειονότητας εντός της Ελλάδος. Αυτή είναι μια ανήκουστη εξέλιξη και η σιωπή των κ. Τσίπρα και Καμμένου είναι ασύλληπτη.
Έστω και τώρα, ας καταλάβουν πόσο επιζήμια είναι η συμφωνία που υπέγραψαν. Να αναγνωρίσουν έστω και τώρα το λάθος τους. Η ΝΔ δε θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη βουλή.
Οι τελευταίες εξελίξεις δυστυχώς δικαιώνουν τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Σε ό,τι αφορά την οριστική τύχη της συμφωνίας αυτή θα κριθεί το επόμενο διάστημα. Ο κ. Τσίπρας θα φέρει ακέραιη την ευθύνη αν επιτρέψει στα Σκόπια να προχωρήσουν στη Συνταγματική τους αναθεώρηση με τρόπο μάλιστα που είναι ακόμη χειρότερος και από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ομολογεί πλέον ακόμη και ο κ. Κοτζιάς ότι η συμφωνία αυτή με τον τρόπο που προωθείται είναι ακόμη πιο επιζήμια και από το κείμενο των Πρεσπών. Αλίμονο αν αυτό που επεδίωκε τόσο χρόνια η Ελλάδα είναι να επιτρέψει στα Σκόπια να εγείρουν αξιώσεις ακόμη και για την δήθεν ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους. Και σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. δεν πρόκειται να υπερψηφίσει αυτήν την επιζήμια συμφωνία είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη. Το βάρος της ευθύνης ανήκει στη σημερινή κυβέρνηση και στους φημολογούμενους προθύμους να την στηρίξουν.

Β. ΚΕΕΛΠΝΟ

Μία ακόμη εξεταστική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο. Μετά την εξεταστική για τα δάνεια των Κομμάτων που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες ή την προανακριτική για την Novartis που έστειλε εκ νέου στη Δικαιοσύνη την υπόθεση, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα φιάσκο με την εξεταστική για την υγεία.  Καμία από τις δήθεν «αποκαλύψεις» του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέληξαν πουθενα.
Η Κυβέρνηση επενδύει σε δύο ολοκληρωτικά δόγματα: το «λέγε-λέγε κάτι θα μείνει» και το δόγμα Ρασπούτιν: άσκησε δίωξη και ας αθωωθούν παραπέρα. Το μόνο που την απασχολεί είναι να συντηρεί ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα. Να επενδύει στη λάσπη και τις συκοφαντίες κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή ελπίζοντας ότι θα διασωθεί  μέσα από την πόλωση και το διχασμό.
Το μόνο που μένει και αποτελεί ένα σημαντικό αποτέλεσμα των εργασιών της Επιτροπής, είναι η ανάδειξη σημαντικότατων ευθυνών επί συγκεκριμένων υποθέσεων που αφορούν την υγεία κατά τη διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα έτη 2015-2018, και οι οποίες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν. Ίσως αυτό να εξηγεί την κυβερνητική πρεμούρα να μην τεθεί υπό διερεύνηση η περίοδος στην οποία είναι αυτοί στην κυβέρνηση.
Επειδή ακριβώς δεν βρήκαν τίποτα για τη θητεία του κ. Γεωργιάδη και  φτάνουν στο σημείο να ζητούν από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε έρευνα για την  περίοδο που δεν ήταν Υπουργός. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των λεγομένων 23 προσλήψεων αυτή έχει κριθεί επί της ουσίας από την ελληνική Δικαιοσύνη. Έχει ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο χωρίς να προκύψει τίποτα το μεμπτό. Αν υπήρχε οποιαδήποτε ένδειξη, θα μπορούσε ο Εισαγγελέας να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη για να δώσει εξηγήσεις  και να του ασκήσουν δίωξη, καθώς το διάστημα πέραν της υπουργικής του θητείας δεν καλύπτονταν από το νόμο περί ευθύνης υπουργών του άρθρου 86. Συμπέρασμα: Η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφανθεί ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη ηθικής αυτουργίας δικής του σε οποιουδήποτε είδους αδίκημα, είτε σε βαθμό πλημμελήματος, είτε σε βαθμό κακουργήματος. Κατά συνέπεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όλα αυτά τα γνωρίζουν, επιλέγουν να καταφύγουν σε ωμά ψέματα με μόνο στόχο τη συκοφάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ. Για αυτό και ο κ.  Γεωργιάδης θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς η εντολή που έχουν πάρει από τη Βουλή είναι ο έλεγχος μέχρι το 2015. Ενώ ως μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να ελέγξουν κανέναν, πέραν της υπουργικής τους θητείας.

Γ. Οικονομία-Αγροκτηνοτρόφοι

Χωρίς ίχνος ντροπής, ο κ. Τσίπρας έδωσε και χθες από τα Καλάβρυτα ρεσιτάλ υποκρισίας, θεωρώντας προφανώς ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας είναι ιθαγενείς για να ξεγελαστούν από τα καθρεφτάκια του.Έφτασε μάλιστα στο σημείο να εξαγγέλλει ενίσχυση 5 ευρώ ανά ζώο στους αιγοπροβατοτρόφους της χώρας εξαιρώντας μάλιστα τους πεδινούς, ως αν αυτοί να μην υπέστησαν μείωση των τιμών στο γάλα. Όμως, ότι και να κάνει ο κ. Τσίπρας όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο ιδιος και η Κυβέρνησή του οι διώκτες του πρωτογενούς τομέα και οι πολιτικοί αυτουργοί της πρωτοφανούς κρίσης στην αιγοπροβατοτροφία, που μέρα με τη μέρα καταρρέει. Τα δε επιλεκτικά ψίχουλα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για να απαλύνουν την οικονομική καταστροφή που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει δεν ξεγελούν κανέναν.
Ο κ. Τσίπρας αντί λοιπόν να μοιράζει ψύχουλα έπρεπε να απολογηθεί γιατί εξαιτίας της καταστροφικής φορολογικής και ασφαλιστικής, της γιγάντωσης του κόστους παραγωγής, της απομείωσης της εξισωτικής αποζημίωσης από τους κατά προτεραιότητα δικαιούχους, και, κυρίως της παντελούς – πρωτοφανούς στα χρονικά – έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος, οδήγησε τον κλάδο σε αφανισμό. Έπρεπε επίσης, αντί να ειρωνεύεται για την κατάρρευση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα να απολογηθεί:
-Για το πάρτι ελληνοποιήσεων και τη μαύρη διακίνηση που οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε άρον-άρον σφαγές του ζωικού τους κεφαλαίου.
-Για τις κομματικές σκοπιμότητες, που εμποδίζουν τη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας, μειώνοντας τις άμυνες του κλάδου.
-Για τα αναγκαία διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, που καρκινοβατούν εδώ και 3 χρόνια και για το φιάσκο των δασικών χαρτών, που μειώνουν τις επιλέξιμες εκτάσεις της χώρας στο κρίσιμο μομέντουμ της νέας ΚΑΠ.
-Για τα 4 σχεδόν χρόνια τώρα που αφήνουν το ελληνικό γιαούρτι ανοχύρωτο στις επιθετικές διεκδικήσεις χωρών, όπως η Τσεχία, και οι περιβόητοι Φάκελοι κατοχύρωσης απορρίπτονται από τους ίδιους τους εποπτευόμενους φορείς τους;
-Για το θράσος του να κομπορρημονεί για τη δήθεν κατοχύρωση υποχρέωσης πληρωμής εντός 60 ημερών. Ο νόμος τους παραμένει ανενεργός, τη στιγμή που δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών γαλακτοβιομηχανιών

e-Grevena Portal