ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ
                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14
Οι μαθητές της Α΄ τάξης  του 7ου Δημοτικού σχολείου με συνοδό τον δάσκαλό τους, Νικόλαο Μπούσιο και οι μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού με συνοδούς τους δασκάλους τους, Δημήτρη Παλάσκα και Καλλιόπη Ζησοπούλου επισκέφτηκαν τη Bιβλιοθήκη μας. Αφορμή για την επίσκεψη  ήταν η ενότητα στο μάθημα της γλώσσας για τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της, ενημερώθηκαν για τον αριθμό των βιβλίων της, για την πολιτική της επιλογής τους και γενικά για την όλη διαδικασία επεξεργασίας του υλικού μέχρι να συναντήσουν τους αναγνώστες στα ράφια. Επίσης, για τις δράσεις της και για το κέντρο πληροφόρησης. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έντονος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης και  υπέβαλαν αρκετές ερωτήσεις στις βιβλιοθηκονόμους.

Στη συνέχεια, ανεβήκαμε στο αναγνωστήριο και διαβάσαμε το βιβλίο με τίτλο: «Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα» του συγγραφέα Kobi Yamada. Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ μεγάλη προσοχή κι ενδιαφέρον  τα λόγια και τις εικόνες της κάθε σελίδας και σχολίασαν αυτό που έβλεπαν και άκουγαν. Η ιστορία πραγματικά τους συγκίνησε και τους έδωσε το ερέθισμα να σκεφτούν, με ποιο τρόπο θα ενεργούσαν εκείνα αν βρίσκονταν στη θέση του ήρωα και είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, όποιο και αν ήταν αυτό. Έτσι, το καθένα πήρε μια κόλα χαρτί και έγραψε τη γνώμη του για το πώς θα αντιμετώπιζε μία δύσκολη κατάσταση. Όλα οι κόλες με τα κείμενα και τις ζωγραφιές που εμπεριείχαν τις ενώσαμε και φτιάξαμε έναν πολύχρωμο, ευφάνταστο πίνακα, που θα στολίζει πλέον τις τάξεις τους.

Τα παιδιά βρήκαν τη δράση πραγματικά ενδιαφέρουσα και διαπίστωσαν με ενθουσιασμό κι έκπληξη ότι τα προβλήματα μάς βοηθούν να μάθουμε πόσο δυνατοί, γενναίοι και ικανοί μπορούμε να γίνουμε.