1364 Views

Γιώργος Νούτσος: «…Αθέμιτη εμπλοκή (ενός δημοσιογράφου της Κοζάνης) στην εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου Γρεβενών με τις παροτρύνσεις του για καταψήφιση συγκεκριμένου υποψηφίου – να ζητήσει συγγνώμη από τους επαγγελματίες των Γρεβενών…»

… με τον Θεόφιλο Παπαδόπουλο κάμποσες φορές βρεθήκαμε και συζητήσαμε στο παρελθόν για θέματα της αυτοδιοίκησης και των Γρεβενών σε τηλεοπτικά πλατώ. Αυτός με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, εγώ με αυτήν του υποψηφίου ή του δημάρχου. Είχαμε μια σχέση σεβασμού και αμοιβαίας εκτίμησης όμως που όλα εκείνα τα χρόνια τίποτα δεν την σκίασε. Η χθεσινή του όμως εμφάνιση στην εκπομπή Forum Επικαιρότητας του WEST CHANNEL, τολμώ να πω, πως με εξέπληξε δυσάρεστα, γιατί είδα αίφνης έναν άλλο άνθρωπο, να ξεχνά τον ρόλο του, να διακατέχεται από οργή, να επιτίθεται σφοδρά, να μιλά απαξιωτικά, να δίνει «γραμμή» (!!!) στους επαγγελματίες των Γρεβενών για το τι θα όφειλαν να ψηφίσουν και να ξεφεύγει εν γένει από τα δεσμευτικά πλαίσια ενός λειτουργήματος, που πρωτίστως οφείλει να διδάσκει τον πολιτικό πολιτισμό, την εγκράτεια, την αντικειμενική στάση και κυρίως την αδέκαστη κρίση του, ως οικοδεσπότη μιας ενημερωτικής εκπομπής, απέναντι σε όλους τους φιλοξενούμενους ή μη, των τηλεοπτικών του εκπομπών.

Επιτέθηκε λοιπόν με σφοδρότητα στον Παναγιώτη ΓΙώτα, υποψήφιο πρόεδρο για το Επιμελητήριο Γρεβενών, ο οποίος υπέπεσε στο έγκλημα καθοσιώσεως, να αρνηθεί να πάρει μέρος στην εκπομπή του ! Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την «έκρηξή» του, δεν με έπεισαν…για τον πρόσθετο φυσικά λόγο, πως αφορούσαν έναν άνθρωπο με τον οποίο βρίσκομαι μαζί ολημερίς επί 35 περίπου χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα του χαρακτήρα του και τον ψυχισμό του. Φρονώ – και οφείλω δημοσίως να το ζητήσω – πως οφείλει να επανορθώσει εμπράκτως για το ατόπημά του αυτό. Είναι ευκαιρία να αποδείξει, πως όλα όσα είπε και ο τρόπος που τα έκφρασε, οφείλονταν στην κακιά στιγμή και πως ο ίδιος εξακολουθεί να είναι ο συνετός δημοσιογράφος, που είχα κάποτε γνωρίσει, που ξέρει να συνθέτει, να αποστασιοποιείται προσωπικά απο τα γεγονότα, που δεν αφήνεται να παρασύρεται από συμπάθειες και σχέσεις προσωπικές και που ξέρει να κρατά τις αποστάσεις, που το λειτούργημα του, του επιβάλλει..!

Θεόφιλε, προσωποποιώ την παρέμβασή μου στο όνομα της καλής μας σχέσης και καλοπροαίρετα σε προτρέπω να ζητήσεις μια συγγνώμη τουλάχιστον, από τους επαγγελματίες των Γρεβενών…αφού πολύ καλά γνωρίζεις, πως οι αδόκιμες, ανοίκειες, άλογες και προσβλητικές παροτρύνσεις σου από το γυαλί, για καταψήφιση του συγκεκριμένου υποψηφίου, όχι μόνο συνιστούν αθέμιτη εμπλοκή (ενός δημοσιογράφου της Κοζάνης) στην εκλογική διαδικασία των Γρεβενών… Όχι μόνο, καθόλου, δεν τους ακουμπάνε… Αλλά πολύ περισσότερο, τους εξοργίζουν και φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό, που με την λαθεμένη σου στάση επιδίωξες.

Έστω κι αργά, η σωφροσύνη καλείται να επικρατήσει…!

e-Grevena Portal