Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συστάθηκε και λειτουργεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ως οργανική μονάδα υπαγόμενη στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συστάθηκε και λειτουργεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ως οργανική μονάδα υπαγόμενη στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ
       
22/3/2018
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συστάθηκε και λειτουργεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ως οργανική μονάδα υπαγόμενη στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που συστάθηκε με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλείου Μιχελάκη, είναι αρμόδιο για τον εντοπισμό, την υλοποίηση, υποστήριξη και το σχεδιασμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μπορεί να μετέχει είτε ως εταίρος ή ως επικεφαλής λόγω της κρατικής της δομής.

Παράλληλα με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συστάθηκε Ομάδα Εργασίας για τη διαχείριση έργων και προγραμμάτων που υλοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με πόρους που καλύπτονται από χρηματοδότηση, εκτός του τακτικού προϋπολογισμού.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι μεταξύ άλλων :

  • Η αναγνώριση και καταγραφή των αναγκών που προκύπτουν για υλοποίηση έργων.
  • Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών για την ωρίμανση έργων με στόχο την ένταξη του εκάστοτε έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
  • Η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση.
  • Η καταγραφή των ήδη εκτελούμενων έργων και προγραμμάτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η συγκέντρωση στοιχείων για την παρακολούθηση της προόδου υλοποίησής τους.

Πορεία υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και υλοποιεί ήδη αυτή τη χρονική περίοδο ως εταίρος, δυο (2) ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ στο στάδιο έναρξης υλοποίησης βρίσκονται δυο (2) νέα προγράμματα. Συγκεκριμένα υλοποιούνται :

– Από το πρόγραμμα LIFE Φύση & Βιοποικιλότητα το έργο LIFE AMYBEAR «Βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Δήμο Αμυνταίου»

– και μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG 2007-2013 Ιταλία-Ελλάδα, το πρόγραμμα OFIDIA 2, που στοχεύει στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των διασυνοριακών φορέων να προλαμβάνουν, να ανιχνεύουν και να καταπολεμούν τις δασικές πυρκαγιές.

Στο στάδιο έναρξης υλοποίησης βρίσκεται το έργο LIFE IP 4 NATURA «Ολοκληρωμένες δράσεις για τη διατήρηση & διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000, των ειδών, των οικοτόπων και των οικοσυστημάτων στην Ελλάδα», με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας – τη μοναδική Αποκεντρωμένη Διοίκηση- να συμμετέχει ως εταίρος στο έργο και η οποία συνέβαλε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου στην τελική πρόταση που συνέταξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας, που είναι και ο Συντονιστής του έργου.

Στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου LIFE IP 4 NATURA που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο του Πράσινου Ταμείου, συμμετέχει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΚΑ.

Σκοπός της συνάντησης είναι η αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και της δομής του έργου, δίνοντας έμφαση στις διαχειριστικές και οικονομικές αρμοδιότητες του κάθε εταίρου για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού έργου, το οποίο υπενθυμίζεται έχει οχταετή διάρκεια (2018-2025).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, χωροθετούνται 26 περιοχές NATURA 2000 οι οποίες καλύπτουν το 30% της έκτασης των περιοχών Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας και το 20% της έκτασης των περιοχών NATURA όλης της χώρας.

Τέλος ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης υπέγραψε πρόσφατα την προγραμματική σύμβαση του έργου «Διατήρηση και διασφάλιση της ποιότητας των επιφανειακών συστημάτων στην Ελλάδα και την Αλβανία με τη χρήση της γης-τεχνικές παρατήρησης (AquaNEX)» που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPP INTERREG «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

Η εναρκτήρια συνάντηση για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην έγκαιρη έναρξη του έργου καθώς και ζητήματα εκτέλεσης συγκεκριμένων ενεργειών των δικαιούχων, στα πλαίσια τήρησης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου.

Στην εναρκτήρια συνάντηση θα συμμετάσχουν τα συμβαλλόμενα μέλη του έργου «AquaNEX» που είναι : το Υπουργείο Τουρισμού & Περιβάλλοντος της Αλβανίας ως Επικεφαλής του έργου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, το Κέντρο Διαβαλκανικού Περιβάλλοντος και η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Αλβανίας, ως εταίροι του έργου.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184