Η απάντηση του Διοικητή του Γ.Ν. Γρεβενών στην απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των ιατρών

Η απάντηση του Διοικητή του Γ.Ν. Γρεβενών στην απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των ιατρών

Απάντηση στην απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των ιατρών του Γ.Ν. Γρεβενών της 20/12/2018

Αξιότιμοι ιατροί του Γ.Ν. Γρεβενών
Στις 23/11/2018 σε συνάντηση που είχαμε σας ανέφερα όλα τα πραγματικά περιστατικά και σας παρουσίασα και όλα τα αποδεικτικά έγγραφα των όσων σας ανέφερα. Σας ρώτησα ευθέως εάν θεωρείτε ότι υπήρξε κάποια παράληψη και αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη ενέργεια και δεν μου απαντήστε τίποτα απολύτως.
Από τότε μέχρι σήμερα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και ενημερώνεστε για κάθε νέο σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.
Παρ΄ όλα αυτά έρχεστε σήμερα με μια απόφαση της γενικής σας συνέλευσης στην οποία ψεύδεστε ασυστόλως και καταγγέλλετε επιλεκτικά.
Όπως γνωρίζετε, καλύτερα από τον καθένα, ο χώρος της υγείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και παράλληλα ιδιαίτερα εύφορος για κάθε είδους εκμετάλλευση. Το τι θέλετε να επιτύχετε, με τις ψευδείς αναφορές σας, το γνωρίζετε μόνον εσείς. Από την πλευρά μου υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ή άποψη ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού και πασχίζουμε από κοινού για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το νοσοκομείο μας. Έχω όμως την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, σε εσάς , στην πολιτεία αλλά και τον εαυτό μου να αποκαταστήσω την αλήθεια με την παρουσίαση των πραγματικών περιστατικών και όχι γενικόλογων σχολιασμών.
Έτσι λοιπόν πολύ συγκεκριμένα αναφέρω:
• Από την αρχή του έτους και κατόπιν συνεννόησης με εσάς (την οποία πάντα επιδίωκα και θα συνεχίσω να επιδιώκω) προχώρησα στην 3148/28-3-2018 απόφαση στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσα την προκήρυξη μίας θέση διευθυντή με ειδικότητα αναισθησιολογίας για τα ΤΕΠ, μία θέση επιμελητή Α ειδικότητας αναισθησιολογίας και μία θέση επιμελητή Β ειδικότητας αναισθησιολογίας.
• Το παραπάνω αίτημα εγκρίθηκε από το υπουργείο.
• Η προκήρυξη εξελίχθηκε και σήμερα (μετά από δράσεις που από κοινού κάναμε) έχουμε τις πράξεις διορισμού των δύο αναισθησιολόγων.
Παράλληλα με τα παραπάνω συνέβησαν τα εξής:
• Στις 29/03/2018 το επιστημονικό συμβούλιο στην 6η τακτική συνεδρίασή του (4 από τα 6 παρόντα μέλη είναι συνάδελφοί σας ιατροί) αποφασίζει « να προχωρήσει η απόσπαση της συναδέλφου (όνομα επώνυμο) επιμ. Β αναισθησιολογίας ……….εφόσον καλυφθούν οι θέσεις των δύο αναισθησιολόγων ιατρών που αποχωρούν από το Γ.Ν. Γρεβενών, ώστε να μην επιβαρυνθεί η λειτουργία του τμήματος και κατά συνέπεια όλου του νοσοκομείου»
• Στις 26/06/2018 το Δ.Σ. του Γ.Ν. Γρεβενών στην 17η τακτική συνεδρίασή του και λαμβάνοντας ως οφείλει να κάνει, (εκτός αν έχετε αντίθετη άποψη) την προαναφερόμενη απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου, αποφασίζει: «να ικανοποιηθεί το αίτημα της ιατρού ………με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι πρωτίστως θα πληρωθούν οι δύο (2) οργανικές θέσεις του Γ.Ν. Γρεβενών ………και αφού διοριστούν , ορκιστούν, και αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι ιατροί.»
Την πρώτη απόφαση την θεωρείτε φυσιολογική και η δεύτερη την καταγγέλλετε. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
• Στο διάστημα από 10 περίπου Οκτωβρίου μέχρι και 22/10/2018 υπήρχαν συζητήσεις και διαβουλεύσεις με την προς αποχώρηση ιατρό, η οποία διαβεβαίωνε πρωτίστως εσάς, τους συναδέλφους της και δευτερευόντως την διοίκηση ότι θα παραμείνει για όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο Γ.Ν. Γρεβενών. Η συνάδελφός σας αποχώρησε από το νοσοκομείο μας στις 22/10/2018.Αυτό το στοιχείο επιμελώς το αγνοείτε στα πλαίσια της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης. Για την διοίκηση η συγκεκριμένη ιατρός είναι αδικαιολογήτως απούσα από το νοσοκομείο μας από 22/10/2018 μέχρι και σήμερα. Ποια η άποψή σας περί αυτού?
• Στις 28/11/2018 ο αν. Υπ. Υγείας εκδίδει απόφαση για την τοποθέτηση των δυο αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο μας βάση της σχετική προκήρυξης.
• Υλοποιούμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εκδίδεται ΦΕΚ ΣΕ ΧΡΌΝΟ ΡΕΚΟΡ (με την συνδρομή του αν. υπ. Υγείας) και σήμερα έχουμε και της ανακοινώσεις διορισμού.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ? ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΑ ΑΠΟΚΡΎΠΤΕΤΕ? ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ?
Επιπλέον
• Στις 31/10/2018 ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. αποφασίζει για την μηνιαία (για όλο τον μήνα Νοέμβριο) μετακίνηση ιατρού ειδικότητας αναισθησιολογίας από άλλο νοσοκομείο της 3ης Υ.ΠΕ. στο νοσοκομείο μας. Η απόφαση υλοποιείται εν μέρει λόγω επίκλησης προβλημάτων του ιατρού. Η συναδελφική αλληλεγγύη σας επιβάλει να το ξεχάσετε και αυτό.
• Στις 05/11/2018 Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. αποφασίζει για την μετακίνηση 5 ιατρών ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του νοσοκομείου μας. Επιλεκτικά το ξεχνάτε και αυτό.
• Με νέα απόφαση του Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. μετακινείται ιατρός ειδικότητας αναισθησιολογίας από άλλο νοσοκομείο της 3ης Υ.ΠΕ. στο νοσοκομείο μας για 25 ημέρες. Επιλεκτικά το ξεχνάτε και αυτό.

Όπως νομίζω αντιλαμβάνεστε, όλα τα παραπάνω δεν έγινα από μόνα τους, κάποιοι, και συνάδερφοί σας, βοήθησαν τα μέγιστα σε αυτήν την κατεύθυνση, σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την διοίκηση.

Επιπλέον
• Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εδώ και δυο περίπου μήνες , έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και έχουμε δεσμεύσει και την σχετική πίστωση, προκειμένου να προσλάβουμε επικουρικό ιατρό ειδικότητας αναισθησιολογίας. Δυστυχώς κανείς συνάδελφός σας δεν είναι εγγεγραμμένος στις σχετικές λίστες της 3ης Υ.ΠΕ.
• Γνωρίζετε επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά ήρθα σε επικοινωνία με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων προκειμένου να μας προτείνουν ιατρούς , ελευθέρους επαγγελματίες , προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «με μπλοκάκι». Δυστυχώς η προσπάθεια απέβη άκαρπη.
• Απευθυνθήκαμε και στο 242 στρατιωτικό νοσοκομείο και αναμένουμε απάντηση.
Επιλεκτικά τα ξεχνάτε και αυτά.

Επιπλέον
• Όπως γνωρίζετε, η μία εκ των δύο νέο-προσληφθέντων ιατρών εξέφρασε τη επιθυμία να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που της δίνει ο νόμος και να προσέλθει για ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων μετά το νέο έτος. Όπως προφορικά μου είπατε, είναι νόμιμο δικαίωμα του ιατρού. Συμφωνώ είναι νόμιμο δικαίωμα , το δημόσιο συμφέρον (με βάση το σύνταγμα) μήπως είναι πιο ισχυρό από το προσωπικό δικαίωμα? Ρωτάω? Η συναδελφική αλληλεγγύη δεν σας επιτρέπει να τοποθετηθείτε?
Δυο τελευταία ερωτήματα:
• Είστε υπέρ ή κατά των «εντέλλεσθε»? εγώ δηλώνω κατηγορηματικά κατά.
• Αφού καταλήγετε στην απόφασή σας ότι «….καθιστά το νοσοκομείο από άποψη λειτουργικότητας κέντρο υγείας» πως δικαιολογείτε την πρότασή σας για το πρόγραμμα εφημεριών του μήνα Δεκέμβρη με διπλές ενεργές εφημερίες στην ίδια ειδικότητα?
Μετά από όλα τα παραπάνω θεωρώ απολύτων άστοχη (είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ) την καταγγελία σας και εκπλήσσομαι που η μόνη πρότασή σας είναι η προτροπή για κινητοποίηση των πολιτών και των αρχών των Γρεβενών.
Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πιστεύω, ότι η απόφαση αυτή είναι απόρροια αγωνίας και όχι προϊόν σκοπιμότητας. Την αγωνία σας την συμμερίζομαι και η δική μου είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Οι λύσεις στα προβλήματα όμως δεν προκύπτουν όταν η αγωνία υπερισχύει της λογικής και του διαλόγου.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην διάθεσή σας, για διάλογο, για προτάσεις, και ότι χρειαστεί προκειμένου να συνεχίσουμε όπως μέχρι σήμερα κάναμε από κοινού να έχουμε φτάσει το Γ.Ν. Γρεβενών , να βρίσκεται σήμερα στο καλλίτερο από ποτέ σημείο από άποψη ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτικού προσωπικού, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και χωρίς την παραμικρή έλλειψη σε υλικά.

με εκτίμηση
ο Διοικητής του Γ.Ν. Γρεβενών
Αλεξιάδης Παντελής

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός
barbagiannis

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΠ φραγμένο οικόπεδο 430,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6947 80 80 16

Τηλεφωνήτριες άνω των 25 ετών ζητούνται από εταιρεία καλλυντικών για κλείσιμο ραντεβού, για δωρεάν περιποίηση προσώπου σε κυρίες. Απαραίτητο σταθερό τηλέφωνο. Πολλά κέρδη. Ευέλικτο ωράριο. Συμφέρουσα συνεργασία. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia01@gmail.com

Γυναίκα άνω των 35 ετών ζητείται από εταιρεία καλλυντικών για παρουσίαση καλλυντικών προϊόντων στην πόλη της και στα περίχωρα, με προκαθορισμένα ραντεβού, από την εταιρεία σε κύριες. Απαραίτητο αυτοκίνητο. Συμφέρουσα συνεργασία. Πολλά κέρδη. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia03@gmail.com

Γραφείο γνωριμιών πανελλαδικής εμβέλειας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πλήρη εχεμύθεια, έχει τη δυνατότητα και βρίσκει το(η)ν σύντροφο της ζωής σας που υπάρχει και σας περιμένει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει δείτε μας στα www.skertso.gr www.φλερτ.gr και www.ρομαντζο.com και επικοινωνήστε μαζί μας στο email: gnorimia1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6987056500