Η επιστολή του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιου Γκανάτσιου σε Κουπτσίδη-Πρόεδρο ΕΒΕ και Εμπορικό Σύλλογο: «Αφήστε τις μπαλωθιές στον αέρα και φροντίστε να μπορείτε να διαβλέπετε σωστότερα, ποιοι είναι σύμμαχοι του λαού των Γρεβενών και ποιοι είναι οι εχθροί. Ούτως ώστε την επόμενη φορά να κατευθύνετε σωστά τα ¨κυνηγετικά σας ένστικτα¨ και να μη παρασύρετε κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, την όντως ταλαιπωρημένη περιοχή των Γρεβενών που πράγματι της αξίζει καλύτερη μοίρα»

Η επιστολή του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιου Γκανάτσιου σε Κουπτσίδη-Πρόεδρο ΕΒΕ και Εμπορικό Σύλλογο: «Αφήστε τις μπαλωθιές στον αέρα και φροντίστε να μπορείτε να διαβλέπετε σωστότερα, ποιοι είναι σύμμαχοι του λαού των Γρεβενών και ποιοι είναι οι εχθροί. Ούτως ώστε την επόμενη φορά να κατευθύνετε σωστά τα ¨κυνηγετικά σας ένστικτα¨ και να μη παρασύρετε κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, την όντως ταλαιπωρημένη περιοχή των Γρεβενών που πράγματι της αξίζει καλύτερη μοίρα»

Mια άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή προς εκπροσώπους φορέων των Γρεβενών απέστειλε ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, την οποία παρουσιάζει το Kozanimedia.

H επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ φίλε κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, πρόεδρε της Δημοτικής παράταξης «Μαζί συνεχίζουμε»,

Αγαπητοί φίλε κ. Νικόλαε Ράμμο, πρόεδρε του Επιμελητηρίου Γρεβενών,

Αγαπητοί φίλοι του Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών,

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ¨ιδιαιτέρως¨, που είχατε την ευγενή καλοσύνη να μου δείξετε τα αμπελοχώραφά μου, περί των οποίων είχα ¨άγνοια¨. Ευχαριστώ επίσης και για τα μαθήματα ¨ιχθυολογίας¨.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχει ξεκινήσει προ πολλού η προεκλογική περίοδος και ότι αρκετοί, είτε υποψήφιοι, είτε κρατούντες, πρέπεινα βγάλουν το επαναστατικό- αγωνιστικό – διεκδικητικό τους προφίλ στον αέρα. Θεμιτό.  Ως το σημείο βέβαια που δεν ξεπερνά τα όρια των παραπάνω, μπαίνοντας βαθιά στα χωράφια του λαϊκισμού και της ύβρεως .

Επειδή λοιπόν με κατηγορείται ότι καταδιώκω τα Γρεβενά, ας ξεκινήσουμε την ιστορία μου ως ¨Γρεβενοφάγου¨!

  • Το πρώτο τμήμα ξεκίνησε και λειτούργησε στα Γρεβενά επί διοικήσεώς μου.
  • Τα κτίρια, η μετατροπή του σχολείου αρχικά και το νέο κτίριο  στη συνέχεια  (μελέτη και κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους του) στη διάρκεια της διοικήσεώς μου.
  • Επί διοικήσεώς μου,επίσης,συστάθηκαν και λειτούργησαν και τα επόμενα δυο τμήματα στα Γρεβενά.
  • Κατά τη διάρκεια της ¨πλήρους απουσίας¨ μου από όλα τα όργανα διοίκησης του ΤΕΙ καταργήθηκαν δυο τμήματα.(Αλήθεια που χείμαζε το αγωνιστικό σας μένος το 2013 όταν σας τα καταργούσαν;).
  • Μόλις ξανανέλαβα τη διοίκηση του ΤΕΙ και, στα πλαίσια της συνένωσης με το Πανεπιστήμιο, με την πρόταση που υπέβαλα προβλέπονταν δυο ή τρία τμήματα (ανάλογα με τη φάση διαπραγμάτευσης) και στην τελική πρόταση που απεστάλη στον υπουργό περιλαμβάνονται  τρία τμήματα στα Γρεβενά.

Πώς γίνεται αγαπητοί μου φίλοι, ενώ εσείς οι ¨Γρεβενομαχητές¨ είστε συνεχώς στα πράγματα, τμήματα στα Γρεβενά να δημιουργούνται μόνο όταν είμαι εγώ ο ¨Γρεβενοφάγος¨ στη διοίκηση του ΤΕΙ; Θα μπορούσατε άραγε να το απαντήσετε; (Μεταξύ σας. Εγώ δεν την χρειάζομαι την απάντηση σας). Ποιος είναι άραγε σύμμαχος και ποιος αγωνίζεται για τον πάσχοντα λαό των Γρεβενών;

Ας πούμε τώρα και λίγα πράγματα για τα τμήματα και το νέο πανεπιστήμιο. Εάν εκτελούνταν αγαπητοί φίλοι, ο αρχικός σχεδιασμός που κυμαινόταν ανάμεσα στα 11 έως 14 τμήματα (συνολικά πανεπιστήμιο και ΤΕΙ) όχι για τρία  τμήματα δεν θα συζητούσαμε για τα Γρεβενά, αλλά και οι διετείς δομές, όπως ακούσατε και στο δημοτικό σας συμβούλιο, θα φάνταζαν ως μάνα εξ ουρανού. Ήμουν εγώ ο ¨Γρεβενοφάγος¨  που έπρεπε να γίνομαι συνέχεια ο κακός και να αντιδρώ στη ταχεία δημιουργία ενός μικρού, αλλά¨ποιοτικού¨ πανεπιστημίου, που αποζητούσε και μεγάλη μερίδα ανθρώπων του ΤΕΙ. Μέρος των οποίων τώρα δήθενυποστηρίζουν τα Γρεβενά. Αν σκεφτόμουν φίλοι μου όπως εσείς,δηλαδή ωφελιμιστικά και πιθανώς ψηφοθηρικά,μ΄ αυτούς  θα έπρεπε να συνταχθώ, γιατί από αυτούς ψηφίζομαι και όχι από σας αγαπητοί μου.

Σχεδιασμός,ο οποίος θα οδηγούσε σε κλείσιμο τμημάτων όχι μόνο στα Γρεβενά αλλά και σε άλλες «μικρές»  πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. ‘Ήμουν δε εγώ πάλι αυτός κι όχι εσείς, που δεν δέχτηκε τον περασμένο Ιούνιο του ’18 τα 19 τμήματα που προτάθηκαν από το Υπουργείο, γιατί και πάλι θα έμεναν πιθανώς πόλεις έξω από την κατανομή. Και ήμουν μόνος αγαπητοί φίλοι, όπως και αλλού,χωρίς τη στήριξη κανενός από σας που εκπροσωπείτε  θεσμικούς φορείς. Η σιωπή σαςήταν αβάστακτα¨εκκωφαντική¨. Μόλις όμως το αποτέλεσμα κρίθηκεκαι κυμαίνεται στη δημιουργία μεταξύ 23 και 27 τμημάτων,εμφανιστήκατεξαφνικά με λεονταρισμούς δημιουργώντας ένα φανταστικό εχθρό (γιατί μάλλον του πραγματικούς φοβάστε να τους αντιμετωπίσετε) για να αιτιολογήσετε την αδράνειά σας. Και φωνάζετε για την πίτα που είναι έτοιμη βέβαια. Διότι κατά τη διάρκεια της παρασκευής  της ήσασταν ¨αλλού¨.  Ετσι όμως φίλοι μου, όλοι μπορούνε.

Κι έρχεστε βέβαια και απαιτείτε, (το πρώτο ατόπημα) όχι αριθμό τμημάτων, που ούτως ή άλλως προβλέπονται στην πρόταση, να αποφασίσετε και ποια πρέπει να είναι η δομή του νέου Α.Ε.Ι., καθώς και ποιά τμήματα και σε ποιά μέρη να λειτουργούν. (Δεν έχετε άδικο βέβαια,αφού με πιέσεις και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο όλα μπορεί να γίνουν). Επί της ουσίας, οι όποιες διαμαρτυρίες, για να είμαστε και δίκαιοι,για το ποιο απ΄ τα υφιστάμενα τμήματα και που πρέπει να πάει, έχει να κάνει κυρίως με προσωπικά συμφέροντα υπαλλήλων του Α.Ε.Ι. (διοικητικών και εκπαιδευτικών). Οι οποίοι προκειμένου να το επιτύχουν, δε διστάζουν, όπως και τώρα, να παραπλανήσουν και εξωτερικούς φορείς οι οποίοι πέφτουν πάρα πολύ εύκολα στα δίχτυα τους. (Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν και μένα να έλεγα, πάρτε μισά-μισά τα τμήματα με τη Δεσκάτη και να άρχιζα να ξεσηκώνω τον κόσμο της Δεσκάτης; Και να τρέχετε όλοι και να μη φτάνετε; Ας μη το συνεχίσουμε καλύτερα). Επειδή αυτό που πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι μας, είναι ότι στόχος του Τ.Ε.Ι. δεν είναιτο πώς θα ξεφορτωθεί κάποιο τμήμα σε κάποια πόλη. Διότι όποιο τμήμα και σε όποια πόλη και να μη λειτουργεί σωστά, είναι πλήγμα για όλο το ίδρυμα. Οτιδήποτε διαφορετικό, γίνεται για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και συμφέροντα.

Το ¨δεύτερο ατόπημα¨ είναι η ωμή προσπάθεια παρέμβασης στα πράγματα και στο αυτοδιοίκητο του Τ.Ε.Ι. από τους παραπάνω. Ότανο πρύτανης λέει ότι κάποια τμήματα δεν εντάσσονται στα στάνταρντ λειτουργίας που απαιτούνται από το Τ.Ε.Ι., η προσπάθεια εξωτερικών φορέων να πείσουν περί του αντιθέτου είναι τουλάχιστον κωμική. Είναι σα να βγαίνει ο δήμαρχος των Γρεβενών και να αναγγέλλει ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρντ που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του δήμου και να βγούμε εμείς από το Τ.Ε.Ι. και να διαφωνήσουμε, κατηγορώντας τονότι έχει ¨άγνοια¨ περί του δήμου και δεν ξέρει τι του γίνεται. Βέβαια αφού επιμένετε  ότιστο  τμήμα όλα δουλεύουν μια χαρά, την επόμενη φορά που θα μας αναφερθείτε σε υπάρχοντα προβλήματα, θα σας επισυνάψουμε τα έγγραφά σας ως απάντηση. Και μάλιστα θα απαιτήσουμε και την κάλυψη, από ιδίους πόρους των φορέων που εκπροσωπείται.

Το ¨τρίτο θέμα¨ με το ΧΑΝΤΙΚΑΠ που δήθεν σας πείραξε. Ναι αγαπητοί πρόεδροι, διοικητικά συμβούλια και υποψήφιοι δήμαρχοι, στη γενική υστέρηση της περιοχής μας (και κυρίως των Γρεβενών) στηριζόμαστε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και καταφέρνουμε ότι καταφέρνουμε. Και αν δεν το καταλαβαίνετε,  αυτό είναι και το δικό σας κύριο επιχείρημα για να διεκδικείτε  ότι διεκδικείτε. Δεν βγαίνετε παντού και λέτε ότι είστε αδικημένοι; Την υστέρηση (ΧΑΝΤΙΚΑΠ) μιας μικρής πόλης, απομακρυσμένης από τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, έναντι των μεγάλων αστικών κέντρων, δεν επικαλούμαστε τις περισσότερες φορές;Ποιό πράγμα κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε; Που θεωρείτε ότι στηριζόμαστε; Στον ελεύθερο ανταγωνισμό των Γρεβενών με τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ή τη Λάρισα; Τι ποσοστό φοιτητώναπ΄ όλη την Ελλάδα  πιστεύετε ότι θα μας προτιμούσε αν είχε την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής,για το ίδιο τμήμα,ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τα Γρεβενά.

Γι αυτό λοιπόν αγαπητοί φίλοι, αφού στις επιστολές σας αναφέρετε ότι η περιοχή σας είναι τεράστια σε δυνατότητες, ασχοληθείτε, ως εκλεγμένοι φορείς του τόπου σας, με το  να  αναδείξετε σ’ όλη την Ελλάδα αυτές τις δυνατότητες,ούτως ώστε η πόλη των Γρεβενών να μπορεί να σταθεί στον ελεύθερο ανταγωνισμό και να είναι και πρώτη στις προτιμήσεις των υποψήφιων σπουδαστών. Διότι διαφορετικά ή εκτιμάτε λάθος (δε λέω ψεύδεστε) τις δυνατότητες της περιοχής μας ή  δεν είστε ικανοί ναπροβάλλετεαυτά που πρέπει ικανοποιητικά για να υλοποιήσετε τους στόχους σας. Γιατί τις  αστοχίες σας, τις πληρώνει ο λαός των Γρεβενών.  Σε κάθε περίπτωση, θέμα τμήματος Α.Ε.Ι. δεν είναι. Γιατί δυστυχώς αποδείχτηκε ότι τμήμα, ενώ στα Γρεβενά δεν είχε ζήτηση και οι φοιτητές του εγκατέλειπαν την πόλη,το ίδιο τμήμα σε άλλη πόλη λειτούργησε κανονικά π.χ. στη Θήβα.

Επειδή τώρα το νέο Ιδρυμα, αγαπητοί φίλοι χρειάζεται αρκετή και σοβαρή δουλειά, η οποία άρχισε από πέρυσι θα μου ¨επιτρέψετε¨ να μη συνεχίσω την αλληλογραφία μαζί σας μέσω του τύπου.

Γι΄ αυτό φίλοι μου,αφήστε τις μπαλωθιές στον αέρα και φροντίστε να μπορείτε να διαβλέπετε σωστότερα, ποιοι είναι σύμμαχοι του λαού των Γρεβενών και ποιοι είναι οι εχθροί . Ούτως ώστε την επόμενη φορά να κατευθύνετε σωστά τα ¨κυνηγετικά  σας ένστικτα¨ και να μη παρασύρετε κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, την όντως ταλαιπωρημένη περιοχή των Γρεβενών που πράγματι της αξίζει καλύτερη μοίρα.

Με τιμή

 

Ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

                                                                                   

Στέργιος Γκανάτσιος

 
http://kozanimedia.gr/2019/02/20/κοzanimedia-αποκλειστικό-η-επιστολή-του-πρύτ/?fbclid=IwAR0q4aN49T_dIY4ZluTQqplZ_f8F7_EoRLXf6grB20sdQKExSCOYkGaU2rQ#.XG1qH_pR11t

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΠ φραγμένο οικόπεδο 430,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6947 80 80 16

Τηλεφωνήτριες άνω των 25 ετών ζητούνται από εταιρεία καλλυντικών για κλείσιμο ραντεβού, για δωρεάν περιποίηση προσώπου σε κυρίες. Απαραίτητο σταθερό τηλέφωνο. Πολλά κέρδη. Ευέλικτο ωράριο. Συμφέρουσα συνεργασία. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia01@gmail.com

Γυναίκα άνω των 35 ετών ζητείται από εταιρεία καλλυντικών για παρουσίαση καλλυντικών προϊόντων στην πόλη της και στα περίχωρα, με προκαθορισμένα ραντεβού, από την εταιρεία σε κύριες. Απαραίτητο αυτοκίνητο. Συμφέρουσα συνεργασία. Πολλά κέρδη. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia03@gmail.com

Γραφείο γνωριμιών πανελλαδικής εμβέλειας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πλήρη εχεμύθεια, έχει τη δυνατότητα και βρίσκει το(η)ν σύντροφο της ζωής σας που υπάρχει και σας περιμένει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει δείτε μας στα www.skertso.gr www.φλερτ.gr και www.ρομαντζο.com και επικοινωνήστε μαζί μας στο email: gnorimia1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6987056500