Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ.
Δυστυχώς, στις 17 Ιουνίου 2018, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (Κοτζιάς) συνυπέγραψε με τον ομόλογό του από τα Σκόπια, παρουσία του πρωθυπουργού (Τσίπρα), αλλά και εκπροσώπου του ΟΗΕ (Νίμιτς) την λεγόμενη «συμφωνία των Πρεσπών».

  1. Η υπογραφή αυτή έρχεται σε πλήρη και σαφή αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.
  2. Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής ήδη παρήγαγε δυσμενές προηγούμενο για τη χώρα μας. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν κυρωθεί είτε από μας είτε από τα Σκόπια. Σε πιθανές μελλοντικές διαπραγματεύσεις, θα γίνεται επίκληση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την άλλη πλευρά και από όλους όσους «βλέπουν» δικά τους συμφέροντα μέσω αυτής. Για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί και σε διεθνές επίπεδο (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) ώστε να μην παράγει κανένα αποτέλεσμα ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.
  3. Η συμφωνία είναι προφανώς ετεροβαρής υπέρ των Σκοπίων, γεγονός που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς λέγοντας ότι πήραμε το όνομα πίσω με έντιμο συμβιβασμό. Το γεγονός ότι μας έκλεψαν δεν εξιλεώνει αν επιστραφεί μέρος των κλοπιμαίων. Δεν αναφερόμαστε σε υλικά αγαθά, αλλά σε ιστορία, ελευθερία, αίμα, θυσία, κόκκαλα των ελλήνων τα ιερά.
  4. Ακόμα και οι δυνάμεις που διαφωνούν πραγματικά (δεν αναφέρομαι στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ και στο ΠΟΤΑΜΙ που αντιδρούν σαφώς προσχηματικά και ψηφοθηρικά, εκτός συγκεκριμένων προσώπων που πρέπει επιτέλους, να πάρουν αποστάσεις), πολιτεύτηκαν με λάθος τρόπο ξεχνώντας το ρητό του Ιπποκράτη «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν». Οι ΑΝΕΛ έπρεπε να φύγουν από την κυβέρνηση από την αρχή (Ιανουάριος του 2018) στηρίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένη ατζέντα (έξοδος από τα μνημόνια, κάθαρση από το παλαιοκομματικό κατεστημένο όπως προέβλεπε η συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ) και αποτρέποντας εξ’ αρχής την κακή συμφωνία και άλλα (π.χ. αναδοχή παιδιών από ομοφυλόφιλους κλπ).
  5. Η συμφωνία και οι ιδεοληψίες που την προέκριναν, αρχίζουν να έχουν τα αποτελέσματά τους αφού κατά τους κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, πας μη συμφωνών, ακροδεξιός – φασίστας (διχόνοια).   Ενώ σε διεθνές επίπεδο ακούστηκαν ήδη επιχειρήματα περί κράτους και περιοχής, μειονότητας εντός Ελλάδας, πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.   
  6. Δημιουργεί και άσχημο προηγούμενο σε σχέση με το Κυπριακό. Σκεφτείτε να επικαλεστούν οι κατακτητές της Κύπρου ότι η γλώσσα που μιλιέται στο κατεχόμενο τμήμα είναι Κυπριακά, ενώ η υπόλοιποι κάτοικοι στο ελεύθερο τμήμα μιλούν ελληνικά ή να αναγνωρίσουν κυπριακό έθνος πέρα του ελληνικού.
  7. Ο χώρος αφ’ εαυτού δεν ορίζει γεωγραφικές περιοχές. Αυτές ορίζονται από τους ανθρώπους στο διάβα της ιστορίας και δεν είναι παγιωμένες (πλείστα όσα παραδείγματα υπάρχουν στην ιστορία). Επίσης πολλές χώρες άλλαξαν εντελώς το όνομά τους, για διάφορους λόγους, η δε διεθνής κοινότητα αμέσως προσαρμόστηκε στα νέα ονόματα και αναγνώρισε τις χώρες με αυτά.
  8. Τα γεωπολιτικό παίγνιο των ΗΠΑ για την αποβολή της Ρωσίας από τα Βαλκάνια δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της Ελλάδας, της μόνη σταθερής χώρας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου (σύμφωνα και με τους ίδιους τους αμερικανούς). Αν θέλουν οι αμερικανοί ας ασπαστούν την λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία σε κάθε μορφή εφόσον θεωρούν το θέμα μείζον.
  9. Η επιδίωξη της Γερμανίας να βρει έξοδο στις θερμές θάλασσες (επιδίωξη και των γότθων κατά το παρελθόν και όχι μόνο) προκειμένου να διασφαλίσει φθηνά και ανεμπόδιστα εμπορικές οδούς, ενεργειακές διελεύσεις και παραθεριστικούς προορισμούς, μπορεί να γίνει με τους όρους της Ελλάδας. Η Γερμανία είναι αυτή που διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία και αυτή κυρίως ενδιαφέρεται να υπάρχει το «Μακεδονία» στο διπλανό κρατίδιο προκειμένου να καλοβλέπει την έξοδο στην Θεσσαλονίκη.
  10. Οι διεθνείς σχέσεις θεμελιώνονται σε αμοιβαία συμφέροντα (συνθήκη win – win) σε περίοδο ειρήνης. Ας μας εξηγήσει κάποιος, με όρους μέλλοντος και κριτή την ιστορία, πώς βγαίνει κερδισμένη η ελληνική πλευρά. Η επίκληση των λαθών των προηγούμενων δεν αποδίδει ελαφρυντικά, κέρδος, αποτέλεσμα και αίγλη στο νέο λάθος.

Το λάθος και η δουλικότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων οπισθοχωρώντας σταδιακά και συνεχώς παραβιάζοντας την απόφαση του συμβουλίου των αρχηγών το 1992, δεν διορθώνεται με λάθος (αν πρόκειται για λάθος και όχι για ιδεολογική αγκύλωση – εγωιστική αποκατάσταση του συλλογικού υποκειμένου της «αριστεράς της ευκολίας και όχι των αγώνων της» ) δηλαδή με μια κακή συμφωνία.
Η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στην όποια νομική της μορφή και υπόσταση παρά τη διατύπωση στο εικοστό άρθρο. Δεν πρέπει να επιτρέψει η ελληνική πολιτεία (δηλ. εμείς οι έλληνες πολίτες) να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον ως συμφωνημένο προηγούμενο.
Τα συλλαλητήρια, τα συνέδρια, οι συζητήσεις, η ελληνορθόδοξη πατροπαράδοτη παιδεία, ο ελληνικός πολιτισμός της Μακεδονίας, η ψυχή του κάθε έλληνα, η συλλογική συνείδηση, οι διαχρονικοί στυλοβάτες του έθνους (η εκκλησία, οι πραγματικοί εκφραστές των ελληνικών γραμμάτων και του πολιτισμού – όχι κατ’ ανάγκη οι καθηγητάδες, ο αληθινός σεβασμός στη δημοκρατία, οι πολίτες με σεβασμό στους νεκρούς και στα ελληνόπουλα) θα σηκώσουν για άλλη μια φορά το βάρος.
Η θέση της χώρας πρέπει να είναι μια και μοναδική. Η προπαγάνδα των σλάβων με την προτροπή ή ανοχή και άλλων δυνάμεων προς επίτευξη των δικών τους συμφερόντων, τα τελευταία εβδομήντα – εκατό χρόνια δεν αλλάζει τη ζώσα πραγματικότητα. Η μακεδονία είναι Ελλάδα.
Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί (Κωστής Παλαμάς 1925, Η λειτουργία δεν τελείωσε).
Γκουντιός Β. Γιάννης
Ενόψει του συλλαλητηρίου για τη σωτηρία της Μακεδονίας και την αλήθεια (μη λήθη) στην Κοζάνη 5-7-2018
 
Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός
barbagiannis

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΠ φραγμένο οικόπεδο 430,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6947 80 80 16

Τηλεφωνήτριες άνω των 25 ετών ζητούνται από εταιρεία καλλυντικών για κλείσιμο ραντεβού, για δωρεάν περιποίηση προσώπου σε κυρίες. Απαραίτητο σταθερό τηλέφωνο. Πολλά κέρδη. Ευέλικτο ωράριο. Συμφέρουσα συνεργασία. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia01@gmail.com

Γυναίκα άνω των 35 ετών ζητείται από εταιρεία καλλυντικών για παρουσίαση καλλυντικών προϊόντων στην πόλη της και στα περίχωρα, με προκαθορισμένα ραντεβού, από την εταιρεία σε κύριες. Απαραίτητο αυτοκίνητο. Συμφέρουσα συνεργασία. Πολλά κέρδη. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia03@gmail.com

Γραφείο γνωριμιών πανελλαδικής εμβέλειας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πλήρη εχεμύθεια, έχει τη δυνατότητα και βρίσκει το(η)ν σύντροφο της ζωής σας που υπάρχει και σας περιμένει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει δείτε μας στα www.skertso.gr www.φλερτ.gr και www.ρομαντζο.com και επικοινωνήστε μαζί μας στο email: gnorimia1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6987056500