«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» – 15 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών – Τελετή βράβευσης στη Βέροια

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» – 15 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών – Τελετή βράβευσης στη Βέροια

Αθήνα,5 Φεβρουαρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

15 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

 

Τελετή βράβευσης στη Βέροια

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2018.

Ο όμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Καρακασίδης,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα και Αθανάσιος Χειμώνας, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Ιωάννης Χειμώνας. Παρέστησαν επίσης η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Βάϊα Αγγέλη, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Πούλος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο οποίος συνεχάρη τη Eurobank για το πρόγραμμα αυτό που χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία στους αριστούχους μαθητές, τονίζοντας ότι η αριστεία είναι αρετή που αξίζει να αγωνίζεσαι γι’ αυτήν.

Ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης, σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή της Eurobank αποτελεί καταξίωση των κόπων των παιδιών. Συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους, καθώς και την Τράπεζα που με τον θεσμό αυτό προσφέρει στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας.

Η εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις προσπάθειες των παιδιών που είναι το ελπιδοφόρο μέλλον της πατρίδας. Συνεχάρη την Τράπεζα και ευχήθηκε να συνεχίζει να επενδύει στην παιδεία.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Καρακασίδης συνεχάρη την Eurobank που συνεχίζει το θεσμό αυτό για 15 χρόνια και παρότρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν τον αγώνα τους με αγάπη, υπομονή και ταπεινότητα.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Πούλος, ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Τράπεζας είναι μια σημαντική χειρονομία που συνδέει την εκπαίδευση με την οικονομία, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι οι σημερινοί άριστοι είναι το μέλλον της Ελλάδας. Τέλος, συνεχάρη τους γονείς και τους δασκάλους που στέκονται στο πλευρό των παιδιών.

Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Βάϊα Αγγέλη συνεχάρη τη Eurobank για την βούλησή της να τιμήσει την εκπαίδευση, την νεολαία και την αριστεία, υποστηρίζοντας τον μεγάλο αγώνα των παιδιών ενάντια στην κρίση καθώς επίσης και την συμβολή των γονιών και των εκπαιδευτικών στο δύσκολο αυτό έργο.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου  συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας, το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Στυλιανό   Κεντημένο, στο Νομό Γρεβενών στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών για τον Στυλιανό-Παναγιώτη Μητσιάνη, στο Νομό Καστοριάς στο 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς για τη Μαρία Καράτσογλου, στο Νομό Κιλκίς στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς για την Κωνσταντίνα Μπογιατζή, στο Νομό Κοζάνης στο 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης για την Ελευθερία Βλάχου, στο Νομό Πέλλας στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας για την Αργυρώ Χάψαλη, στο Νομό Πιερίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης για τον Νικόλαο Πάσχο, καθώς και στο Νομό Φλώρινας στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για τον Δημήτριο Κωστακάκη.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Μακεδονίας & Θράκης, κ. Φώτης Μπακογιάννης τόνισε ότι: «Η επιτυχία του Προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή. Η προσπάθεια όλων των παιδιών που έχουμε βραβεύσει σε αυτά τα 15 χρόνια είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς,  Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, έλαβαν οι εξής:

 1. Παυλίνα-Ιωάννα Αγιαννίτου από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 2. Αλεξάνδρα Αμανατίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
 3. Χρήστος Αντάρας από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας
 4. Βασίλειος Αραϊλόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
 5. Αθανάσιος Αρβανίτης από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 6. Ανδρέας Αρτζανίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
 7. Ελευθερία Βλάχου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 8. Νικόλαος Γκότσης από το ΕΠΑΛ Νάουσας
 9. Σοφία Δημητρούδη από το ΕΠΑΛ Αιγινίου
 10. Γεώργιος Μάριος Δικαιοσυνόπουλος από το 1o ΕΠΑΛ Κιλκίς
 11. Μαρία Δόρδα από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας
 12. Δημήτριος Ζαγάρας από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 13. Σταύρος Ζάϊκος από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
 14. Ευαγγελία Ζαρκάδα από το Γενικό Λύκειο Μελίκης
 15. Θεοδώρα Ζαρογιάννη από το Γενικό Λύκειο Σερβίων
 16. Αναστασία Ζηκοπούλου από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
 17. Ατζέρ Ιμπραΐμοβα από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
 18. Αγγελική Ιωσηφίδου από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
 19. Ερμιόνη Καμπούρη από το 2o ΕΠΑΛ Κοζάνης
 20. Ολυμπία Ραφαηλία Καραβασίλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 21. Δήμητρα Καραβίτη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Άρνισσας
 22. Ευαγγελία- Ραφαηλία Καραντίνα από το 2o ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
 23. Μαρία Καράτσογλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
 24. Γεωργία Κατερινοπούλου από το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς
 25. Κωνσταντίνος Κατσαμακτσής από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου
 26. Στυλιανός Κεντημένος από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
 27. Χρήστος Κιουλτζόπουλος από το 1o ΕΠΑΛ Αριδαίας
 28. Κερασίνα-Δέσποινα Κοκκινοπλίτη από Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας
 29. Άννα Μαρία Κοροξενού από το ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης
 30. Φωτεινή Κυραϊλίδη από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Πλάτων”
 31. Δημήτριος Κωστακάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
 32. Αναστάσιος Μαυρίδης από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 33. Στυλιανός-Παναγιώτης Μητσιάνης από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
 34. Ειρηναίος Μιχαλίτσης από το Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας
 35. Ζήσης Μάριος Μπαζίνας από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
 36. Αικατερίνη Μπαλανίκα από το 2o ΕΠΑΛ Κατερίνης
 37. Ελένη Μπίζογλου από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
 38. Κωνσταντίνα Μπογιατζή από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
 39. Βασίλειος Μποζίνης από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
 40. Ελένη Μπονέ από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 41. Ελένη Μπόπτση από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
 42. Σωτηρία Νασιοπούλου από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης
 43. Νικόλαος Νικολαΐδης από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
 44. Μάρκος Νικολάου από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
 45. Ανδρέας Νταούτης από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
 46. Ζωγραφιά Παπαδοπούλου από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
 47. Αλέξανδρος Παπαστεργίου από το 1ο ΕΠΑΛ Γρεβενών
 48. Νικόλαος Πάσχος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 49. Μηνάς Πεϊτσίνης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
 50. Ευμορφία Πεχλιβανίδου από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 51. Ευμορφία Πλιάτσικα από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου
 52. Δημήτριος Ράλλης από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
 53. Χρήστος Ρέντας από το 1ο ΕΠΑΛ Δεσκάτης – Μανουσάκειο
 54. Γεωργία Σαμψωνίδου-Μιχαηλίδου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαιμού
 55. Μαρία Σένου από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
 56. Γεώργιος Σιδηρόπουλος από το 1o ΕΠΑΛ Φλώρινας
 57. Ιωάννης Στεργιόπουλος από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού
 58. Ολυμπία Τραπεζανίδου από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
 59. Ξανθίπη Τσακμάκη από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
 60. Σάββας Χαβιάρης από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
 61. Νικόλαος Χασιωτάκης από το 2o ΕΠΑΛ Κιλκίς
 62. Ελένη Χατζημουρατίδου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
 63. Μαρία Χατζησαββίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
 64. Αναστάσιος Χατζόπουλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
 65. Αργυρώ Χάψαλη από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184