Κοζάνη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα που διακινούσαν ναρκωτικά, αναμεσά τους ένας αστυνομικός

Κοζάνη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα που διακινούσαν ναρκωτικά, αναμεσά τους ένας αστυνομικός

Μετά από πολύμηνη και συστηματική  έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κοζάνης, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε προμήθεια,
κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης, καθώς και μια ομάδα τα μέλη της οποίας εμπλέκονται επίσης  στην εισαγωγή και διακίνηση  ναρκωτικών σε περιοχές της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.
Σε ευρεία οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Ασφάλεια Κοζάνης και πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περιοχές, της Κοζάνης, της Καστοριάς και του Ωρωπού Αττικής, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών  καθώς και  αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα  άτομα, αναμεσά τους και ένας 32 άχρονος αστυνομικός.
Από τους συλληφθέντες, οι έξι Έλληνες ηλικίας από  26 έως 43 ετών  είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,  μεταξύ των οποίων και 32χρονος αστυνομικός ενώ οι υπόλοιποι πέντε, επίσης  Έλληνες εκτός από έναν Αλβανό,  ηλικίας από 32 έως 48 ετών –αναμεσά τους και μία 36χρονη- είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από τον περασμένο Μάιο συγκρότησαν την εγκληματική  οργάνωση και την εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών. Από την ανάκριση προέκυψε ότι από τον τρόπο δράσης της η οργάνωση είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, με σκοπό την προμήθεια, και διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης σε περιοχές της Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη είχαν επιφορτιστεί με  την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και άλλοι είχαν αναλάβει την διακίνησή τους μεταξύ των οποίων και η 36 χρονη γυναίκα.
Ο αστυνομικός είχε αναλάβει το ρόλο της «κάλυψης», ενημέρωνε τα μέλη της συμμορίας για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δράσης τους, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και την σύλληψη. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκτός των άλλων, κατηγορείται  επιπλέον για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Στο  πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι έρευνες σε σπίτια των συλληφθέντων, όπου κατασχέθηκαν 9,7 κιλά κάνναβης, 506,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 8.995€, 20 κινητά τηλέφωνα, 3 τσιγάρα κάνναβης, 1 σπρέι πιπεριού, 1 πιστόλι κρότου με 5 φυσίγγια.
Για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εγκληματική ομάδα και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των συλληφθέντων.  Επιπλέον στη δικογραφία, περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, οι τρεις εξ αυτών αναζητούνται, ενώ οι άλλοι βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές.
Επίσης, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δεκαέξι  άτομα, 14 Έλληνες και 2 αλλοδαποί που προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να αποτελούν μέλη της συμμορίας, καθώς και άλλα εκατό άτομα (96 άντρες και 4 γυναίκες) για χρήση και κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.
πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ
————————————————————————–
 
Δείτε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης
Κοζάνη, 20 Μαρτίου 2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Εξαρθρώθηκαν πολυμελής εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα, προμήθεια, διακίνηση, αποθήκευση και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης
Δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Αττικής
Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, εκ των οποίων έντεκα (11) μέλη της οργάνωσης και της συμμορίας
Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη (6) εμπλεκομένων, εκ των οποίων οι τρεις είναι έγκλειστοι σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας για παρόμοια αδικήματα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δεκαέξι (16) άτομα που προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν – διακινήθηκαν πάνω από 16 κιλά κάνναβης και 800 γραμμάρια κοκαΐνης
 
Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη, συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης, καθώς και εγκληματική ομάδασυμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται στην εισαγωγή στη χώρα, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.
Σε ευρεία οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (19-03-2018) σε περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς και του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης και συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και των Ομάδων Δημόσιας και Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας.
Από τους συλληφθέντες, έξι (6) ημεδαποί είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από  26 έως 43 ετών, μεταξύ των οποίων και 32χρονος αστυνομικός και οι υπόλοιποι πέντε (5) είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας (τέσσερις ημεδαποί και  ένας υπήκοος Αλβανίας) ηλικίας από 32 έως 48 ετών και μία 36χρονη ημεδαπή ως διακινήτρια.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εγκληματική ομάδα και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι (6) άτομα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, τρεις ημεδαποί ηλικίας από 36 έως 52 ετών, έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, κατηγορούμενοι για παρόμοια αδικήματα, ενώ άλλα δυο άτομα, ένας 44χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, αναζητούνται να συλληφθούν.
Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δεκαέξι (16) άτομα, 14 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, (υπήκοος Αλβανίας και υπήκοος Ιταλίας), που προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας, καθώς και άλλα εκατό (100) άτομα – ημεδαποί (96 άντρες και 4 γυναίκες), για χρήση και κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Προσδιορίζεται ότι στο διάστημα αυτό διακινήθηκαν τουλάχιστον:

 • 6 κιλά και 720 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • 314 γραμμάρια κοκαΐνης,
 • επιπλέον ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης αξίας τουλάχιστον 18.800 ευρώ (πραγματοποίηση συμφωνιών – παραγγελιών σε χρηματικά ποσά και όχι σε ποσότητες) και
 • 9 τρυπάκια εμποτισμένα με ναρκωτική ουσία LSD.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε περιοχές της Κοζάνης.
Αναλυτικότερα, τα μέλη της αφού προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η 36χρονη συλληφθείσα, προέβαιναν ακολούθως στην περαιτέρω διακίνησή τους. Ο συλληφθείς αστυνομικός είχε το ρόλο της «κάλυψης» προς αποφυγή σύλληψης και ενημέρωσης των άλλων μελών της οργάνωσης σχετικά με τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δράσης τους, κατηγορούμενος επιπλέον για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.
Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, προέκυψε ότι είχε συνεχή δράση με σκοπό την εισαγωγή στην χώρα, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης κυρίως στην περιοχή της Καστοριάς, καθώς και σε περιοχές της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη της αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα από την Αλβανία και άλλα την περαιτέρω διακίνησή τους.
Στο  πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι (16) κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • 9 κιλά και 713,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • 506,5 γραμμάρια κοκαΐνης
 • 3 τσιγάρα κάνναβης,
 • χρηματικό ποσό 8.995€,
 • 3 ζυγαριές ακριβείας,
 • 1 μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος,
 • 20 κινητά τηλέφωνα,
 • 1 κάλυκας από πολεμικό τυφέκιο,
 • 1 πιστόλι κρότου με 5 φυσίγγια,
 • 1 σπρέι πιπεριού,
 • 6 αμπούλες,
 • 1 ψηφιακή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb stick) χωρητικότητας 8 GB.

Οι  συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 

 
2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία
Καιρός

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο