ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;…Του Γιώργου Νούτσου

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;…Του Γιώργου Νούτσου

Μου αρέσει να εκφράζομαι πάντα, αφού πρώτα, καταπέσει ο κουρνιαχτός ! Επίσης πολύ μου αρέσει, να διαπιστώνω την διαχρονικότητα κάποιων σκέψεων που στο παρελθόν εξέφρασα, πράγμα που καταδεικνύει δύο δεδομένα… Πρώτον τη δική μου σταθερή και όσο περισσότερο γίνεται αντικειμενική ματιά στα γεγονότα και δεύτερον, την επίσης σταθερή στο χρόνο στάση, πολιτικές και προτάξεις του υποκειμένου της κριτικής μου..κι εν προκειμένω, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την παρουσία του στην ΔΕΘ, ήδη λέχτηκαν και γράφτηκαν πολλά κι επειδή, όπως είναι λογικό, ο καθένας που το επιχειρεί, αναζητεί μια άλλη ανάγνωση που να καθιστά την υποκειμενική προσέγγιση όσο γίνεται πιο αντικειμενική, κρίνω σκόπιμο την ώρα αυτή να το πράξω κι εγώ.

Αποδεικνύω έτσι, την σταθερή και απαρέγκλιτη στάση μου, να τοποθετούμαι ευθαρσώς, μπροστά σε γεγονότα που εκτιμώ, πως θα επηρεάσουν καταλυτικά τα μελλούμενα να συμβούν στη χώρα μας, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κι εξηγούμαι… Είδαμε τόσο στην Κεντρική ομιλία το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στην συνέντευξή του, έναν άλλον πολιτικό. Ένα σύγχρονο άνθρωπο, που ξέρει να τιμά το ρόλο και την θεσμική θέση που του έχει ανατεθεί, δίνοντας έμφαση σε όλα εκείνα τα στοιχεία, που τον βοηθούν να σχηματοποιεί την συγκεκριμένη εικόνα που εξ αρχής θέτει σαν στόχο…

Dress code, στάση και γλώσσα σώματος, εμφατική φυσιογνωμία ταγμένη στη ροή του λόγου του, συνετή παρουσία, καθαρότητα θέσεων, ρεαλιστική  προσέγγιση, προσεγμένο περιεχόμενο.

Κλείνοντας τους τίτλους της παρουσίας του, θα έλεγα εμφατικά, πως πλάσαρε μαεστρικά, την εικόνα του πολιτικού του αύριο, καθώς κατάφερε να την αντιπαραβάλλει μεθοδικά, με αυτή του πρωθυπουργού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πολίτες να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Σοβαρός, μετρημένος, δείχνοντας πως κυριαρχείται από ενσυναίσθηση και πως έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που θα κληθεί σε σύντομο χρόνο να αναλάβει, αποφεύγοντας την πεπατημένη των εύκολων, ευχάριστων, αλλά αδιέξοδων κι επικίνδυνων υποσχέσεων, εστίασε πολύ ορθά, όχι στην παρουσίαση ενός εύπεπτου, παροχολογικού και λαικιστικού σχεδίου , αλλά στην σύλληψη και κατάθεση ενός συγκροτημένου σχεδίου, ανάταξης της Ελληνικής πραγματικότητας και επαναφοράς της χώρας στις ράγες της Ανάπτυξης, του ορθολογισμού και της συντεταγμένης προσπάθειας.

Ζήτησε την συστράτευση όλων στον κοινό σκοπό. Ανέπτυξε τον δικό του Αξιακό Χάρτη, όπου αναδύθηκαν έννοιες, όπως Αξιοσύνη, Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, μικρό και ευέλικτο Επιτελικό Κράτος, Επιχειρηματικότητα, Πλουραλισμός, Ελευθερία, Νομιμότητα, των οποίων την διαπόμπευση βιώνουμε πληθωρικά επί των ημερών του Συριζέικου εσμού.

Αίσθηση έκανε το προσεγμένο του άγγιγμα στα αιτήματα των Κοινωνικών ομάδων, δίνοντας το στίγμα μιας διακυβέρνησης, όπου η Κοινωνική και Οικονομική Δικαιοσύνη, θα αποτελέσει τον δείκτη των πολιτικών του, από τη στιγμή που η Ελληνική Οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει, παράγοντας τους πρώτους καρπούς της Οικονομικής του θεώρησης.

Θα αποφύγω τον πειρασμό να μπώ στην συγκεκριμένη καταγραφή αριθμών και υποσχέσεων, καθότι θα μου ήταν πολύ εύκολο. Ενα πέρασμα όμως στον διαδικτυακό ενημερωτικό χώρο, είναι αρκετό για τον καθένα, να ενημερωθεί. Θα επιμείνω σ αυτό που εγώ επιλέγω να τονίσω… Το μήνυμα που εξέπεμψε με την παρουσία του και που έδειξε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, έναν πολιτικό νέας κοπής, που δείχνει να πιστεύει αυτά που λέει και που έχει αποφασίσει με την συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών, να τα κάνει πράξη.

Μητσοτάκης και Τσίπρας. Δύο πρόσωπα, δύο εικόνες. Διαμετρικά αντίθετα, με το μόνο ίσως κοινό τους στοιχείο το νεαρό της ηλικίας. Από κει και πέρα όμως το χάος.

Χάος στα προσωπικά διαπιστευτήρια και στην προσωπική αξιοσύνη. Χάος στο σεβασμό προς έναν κόσμο που πένεται. Χάος ως προς τις προτεινόμενες πολιτικές για την έξοδο από την κρίση. Χάος όσον αφορά τον ηθικό και αξιακό κώδικα που καθ ημέραν ο καθένας τους προβάλλει και μετέρχεται.

Αίσθησή μου είναι και κλείνω με αυτό, πως αυτές τις δύο μέρες, οι πολίτες πήραν μια ανάσα βαθιά. Όχι επειδή αναγνώρισαν ένα νέο Μεσσία στο πρόσωπο του Μητσοτάκη, αλλά επειδή ένιωσαν πως τελικά, μπορεί να υπάρξει ένας άλλος δρόμος… Σύνεσης, συνέπειας, σωφροσύνης, αλήθειας και κυρίως, αποτελεσματικότητας.

Αυτόν τον δρόμο έδειξε ο Μητσοτάκης. Που μπορεί να μην είναι εύκολος, είναι όμως ο μόνος που θα μπορέσει να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη και να δημιουργήσει ελπίδα, από την οποία παντελώς στερέψαμε.

Η σωφροσύνη απαιτεί αυτό να πράξουμε. Άσχετα με τις μέχρι σήμερα προσωπικές μας συμπάθειες ή κωλύμματα, πέρα από την ταύτισή μας με ιδεολογίες ή με διακριτές εντός του χώρου της ΝΔ ομάδες, οφείλουμε να στρατευτούμε μαζί του. Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του. Να του δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει πως και θέλει και μπορεί.

Μια άλλη Ελλάδα ελπίδας και αξιοπρέπειας, μας καλεί να την γνωρίσουμε…Καλό είναι να μη κλείσουμε και τη φορά αυτή, μάτια κι αυτιά στη λογική…!

 

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184