Μπασιάς: Θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις θαλάσσιες έρευνες, ακολουθούν οι χερσαίες με επόμενο σταθμό τα Γρεβενά

Μπασιάς: Θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις θαλάσσιες έρευνες, ακολουθούν οι χερσαίες με επόμενο σταθμό τα Γρεβενά

Στη νέα σελίδα της ΕΔΕΥ, μετά από την ουσιαστική επανεκκίνηση του τελευταίου εξαμήνου (αφού το προηγούμενο ΔΣ της ΕΔΕΥ δεν είχε στη διάθεσή του ούτε ένα άτομο τεχνικό προσωπικό) μέχρι και τους στόχους για το εγγύς μέλλον αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ Γ. Μπασιάς από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδίου Πετρελαίου.

Όπως τόνισε, η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει σε επανεπεξεργασία των υπάρχοντων σεισμικών δεδομένων, αλλά και στη δουλειά με νέα δεδομένα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να υπάρχει αντικειμενική και ολοκληρωμένη αποτύπωση της πραγματικής εικόνας. Για το σκοπό αυτό κρίσιμο, όπως είπε, είναι το ζήτημα της λειτουργίας της τεχνικής ομάδας της ΕΔΕY, η οποία σήμερα δεν ξεπερνά τα 10  άτομα, όμως επαρκεί να γίνει η δουλειά που της έχει ανατεθεί σε διάστημα 2-3 χρόνων κι ενώ αναμένεται σύντομα να φτάσει τα 20 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως τόνισε ο κ. Μπασιάς, το μείζον ζήτημα είναι το πως θα μπορεί η εταιρεία να απαντά στους προβληματισμούς που θέτουν οι υποψήφιοι ή ενδεχόμενοι επενδυτές, σκεπτόμενη υπό το πρίσμα του τι θα μπορούσε να αποδίδει για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Εκεί εστιάζουν οι προσπάθειες της ΕΔΕΥ, η οποία πλέον έχει στη διάθεσή της τα απαιτούμενα στοιχεία και έχει ήδη αρχίσει να οργανώνει τις επαφές της με δυνητικούς επενδυτές, αλλά και πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, ξεχωρίζοντας τη συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει πέσει στις πλάτες της ΕΔΕΥ, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπασιάς είναι η ασφάλεια των υπεράκτιων εγκαταστάσεων. Η ΕΔΕΥ έχει την τύχη να έχει τη στήριξη της EBRD για το σκοπό αυτό κι έτσι μπορεί βάσιμα να υπολογίζει ότι σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα θα μπορέσει να προχωρήσει στο απαραίτητο audit.

Οι καλές προοπτικές των προσπαθειών που καταβάλει η ΕΔΕΥ φαίνονται και από το γεγονός ότι έχει ήδη προσελκυσθεί το ενδιαφέρον εκ μέρους των λεγόμενων «7 αδελφών», εξέλιξη στην οποία σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι προσπάθειες των ΕΛΠΕ και της Εnergean.

Ακόμα, ο κ. Μπασιάς αναφέρθηκε στην κατάσταση των παραχωρήσεων στην Ελλάδα σήμερα. Πέραν της ιδαίτερης συνδρομής στις προσπάθειες για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, πέρα από την ουσιαστική συνδρομή των ελληνικών εταιρειών, ιδιαίτερο ρόλο πλέον παίζει η ενεργός ανάμιξη των Total, Exxon Mobil και Repsol. Μάλιστα, ακριβώς επειδή το ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι μεγάλο, ήδη η ΕΔΕΥ βρίσκεται σε επαφές και με άλλες μεγάλες εταιρείες απο το εξωτερικό, με τον κ. Μπασιά να δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Μπασιάς, το γεγονός ότι οι ελληνικές περιοχές προσομοιάζουν, ως προς τα γνωρίσματά τους, με τα αντίστοιχα κοιτασμάτων όπως το Ζορ, τόσο στη Δυτική Ελλάδα, όσο και στην περιοχή νότια της Κρήτης, καθώς και ιδιαίτερα γεωμορφολογικά γνωρίσματα διαφόρων περιοχών, αποτελούν καλή βάση ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω και η “εμπορική δουλειά” της ΕΔΕΥ η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έχοντας πλέον προσδιορίσει ποιες περιοχές παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, η ΕΔΕΥ συμφώνησε με τη νορβηγική PGS να προχωρήσει σε νέα σεισμικά, με εμπλουτισμό γραμμών, αλλαγή διεύθυνσης γραμμών στην περιοχή κάτω από την Κρήτη, καθώς και – εφόσον υπάρξει εμπορικό ενδιαφέρον – και σε τρισδιάστατα στην περιοχή της Κέρκυρας.

Όλα τα θαλάσσια θα προχωρήσουν, δήλωσε με βεβαιότητα ο κ. Μπασιάς και στη συνέχεια η ΕΔΕΥ θα προχωρήσει και στις χερσαίες περιοχές, ξεκινώντας από την περιοχή των Γρεβενών.

energypress.gr

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184