141 Views

ΝΔ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας

Aθήνα, 22 Αυγούστου 2018

Α. Για την «έξοδο» από τα μνημόνια και τη φιέστα του Τσίπρα

Ήταν μια ακόμη θλιβερή παράσταση του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμμένει στο διχαστικό του λόγο. Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, άκουγε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες καίγονταν. Γι’ αυτό, σε μια μόνο φράση έχει δίκιο. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε διάφορες ατυχείς αναφορές στην Οδύσσεια. Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι λάθος: Δεν έχει φτάσει το τέρμα της διαδρομής. Από χθες τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά από σήμερα έρχονται και νέα σκληρά μέτρα και βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Και αυτό συνέβη λόγω του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου του 2015 και της επιλογής του διαβόητου Γιάνη Βαρουφάκη. Έλεγαν ότι θα σκίσουν τα Μνημόνια. Και αντ’ αυτού, υπέγραψαν ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που στοίχισε πάνω από 100 δισ. ευρώ.  Και τώρα προσπαθούν να κρύψουν ότι αρχίζει και το τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Με λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις φόρων και εισφορών, εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα και πολύ αυστηρή επιτήρηση. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η ανακούφιση κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η Ελλάδα έχει αναλάβει και νέες δεσμεύσεις χωρίς όμως να ζητάει άλλα δανεικά. Το πρόβλημα πλέον είναι μόνον της Ελλάδας και όχι δικό τους. Και αυτό καμία φιέστα δεν μπορεί να το κρύψει.

Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση για πάρα πολλούς λόγους: επιμένει δογματικά στο παράλογο μείγμα φόρων και εισφορών υπονομεύοντας την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών. Αδυνατεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να υπάρξει αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, ανταγωνιστική παιδεία και ασφάλεια για όλους τους πολίτες. Κανείς δεν πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει οτιδήποτε από όλα αυτά. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η Κυβέρνηση καταρρέει και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα που βρίσκονται σε αποδρομή και οι καρέκλες τους τρίζουν δεν έχουν  καμία δυσκολία να πουν ακόμη μεγαλύτερα ψέματα. Γι’ αυτό, η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις η μείωσή τους έχει μόνο την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Όταν η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τη σχετική τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την απέρριψαν. Ότι και να πει, ότι και να τάξει, ο κ. Τσίπρας δεν πείθει πια κανέναν. Οι εκλογές έρχονται και θα είναι αυτές που θα οδηγήσουν στην λύτρωση τους πολίτες και θα τιμωρήσουν σκληρά τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο που αντί για μια συγγνώμη για τα όσα προκάλεσαν στον τόπο εξακολουθούν να τους θεωρούν λωτοφάγους.

Β. Για την πυρκαγιά στο Μάτι

Από το βίντεο που δημοσίευσε η «Καθημερινή», επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης.  Το βίντεο επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε. Ύστερα και από αυτό, ευλόγως, η Ν.Δ. επανέρχεται στα ερωτήματα που έχει θέσει και τα οποία παραμένουν αναπάντητα:

-Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;
-Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;
-Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην χαθούν τόσες ζωές;

Για τις ποινικές ευθύνες αρμόδια είναι μόνο η Δικαιοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία ζητούσε αφενός τον πλήρη έλεγχο όλων των συνθηκών και όλων των παραγόντων που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή τραγωδία και αφετέρου την ανάθεση της έρευνας σε έμπειρο Εισαγγελέα Εφετών, όπως δημόσια πρότεινε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη η έρευνα είναι στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου ο οποίος διεξάγει την έρευνα. Οι πολιτικές ευθύνες είναι προφανείς και ήδη τις έχουν καταλογίσει οι πολίτες. Γι αυτό και ο κ. Τσίπρας -ύστερα από τις αοριστολογίες του περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης- εσύρθη τελικά από τις εξελίξεις και αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον κ. Τόσκα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ούτε τις δικές του προσωπικές ευθύνες ούτε άλλων κυβερνητικών στελεχών όπως του κ. Σκουρλέτη ο οποίος εξακολουθεί να προΐσταται του υπουργείου εσωτερικών. Άλλωστε είναι μάλλον οξύμωρο ότι ουδείς από την κυβέρνηση έχει εξηγήσει γιατί τελικά προέκυψαν αυτές οι καρατομήσεις, όταν κανείς δεν έχει παραδεχθεί τα λάθη του.

Γ. Για τον Ανασχηματισμό

Απ’ όσα διέρρευσε χθες η κυβέρνηση ο ανασχηματισμός μάλλον αναβάλλεται, προφανώς λόγω της αδυναμίας του πρωθυπουργού να μετακινήσει έστω και ένα κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης του, κάτι που καταδεικνύει την έλλειψη ισχύος του ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα πια από τον κ. Τσίπρα και από την Κυβέρνησή του. Έχουν αποδείξει πια ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, διότι απλούστατα η ιδεοληψία τους δεν επιτρέπει στη  χώρα να βρεθεί σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης. Μόνος στόχος του ανασχηματισμού, όποτε και αν γίνει, είναι να πάρουν μια μικρή ακόμη παράταση καθώς ξέρουν ότι οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν. H μόνη θετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο ο κ. Τσίπρας είναι να προσφύγει άμεσα σε εκλογές. Είναι το μόνο χρήσιμο που μπορεί πλέον να κάνει για τη χώρα.

e-Grevena Portal