Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός: Πάρε τον Έλεγχο της Ζωής σου Τώρα!…γράφει η Μαρία Μπαρμπούτα

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός: Πάρε τον Έλεγχο της Ζωής σου Τώρα!…γράφει η Μαρία Μπαρμπούτα

«Ποτέ δε θα τα καταφέρω», «Δεν αξίζω τίποτα», «Φοβάμαι», «Δεν μπορώ», «Ποτέ δεν θα αδυνατίσω», «Οι άλλοι είναι πάντα καλύτεροι». Αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις που αποτελούν την εσωτερική φωνή των ανθρώπων και τα ψέματα που λένε στον εαυτό τους. Και που βέβαια έρχεται μια στιγμή που θέλουν να απαλλαγούν από αυτά αλλά ΠΩΣ?

Ίσως να σας έχει περάσει από το μυαλό σας το πώς θα κάνετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας, στην καριέρα σας ή στην επιχείρηση σας. Συνήθως όμως οι άνθρωποι παραμένουν στην ιδέα αυτή χωρίς να μπορούν στη πραγματικότητα να κάνουν κάποια αλλαγή ή ακόμα και αν το τολμήσουν κάτι θα τους γυρίσει πίσω. Ακόμα πολλές φορές θέτουν στόχους που αδυνατούν να επιτύχουν ή τους πετυχαίνουν μερικώς.

Μέσα από τον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) όμως οι άνθρωποι θα μάθoυν πώς να ανακαλύψουν τη δύναμη που βρίσκεται μέσα τους έτσι ώστε να πετυχουν όσα θέλουν και αξίζουν.

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (Νeurolinguistic Programming-NLP) είναι ένα σύνολο από εξαιρετικά δυναμικές τεχνικές οι οποίες στοχεύουν στην προσωπική μεταμόρφωση και εξέλιξη του ατόμου. Το σημαντικό είναι ότι είναι ένα πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό εργαλείο για κάποιον που θέλει άμεσα θετικές αλλαγές στη ζωή του γιατί φέρνει αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Οι αλλαγές είναι εμφανείς από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες και δε χρειάζονται πάνω από 8-10 συνεδρίες για την επίλυση του θέματος που απασχολεί το άτομο. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Απαλλαγή από το Άγχος
 • Απαλλαγή από το Φόβο
 • Φοβίες
 • Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης
 • Επίτευξη των Στόχων μας στο μέλλον
 • Μείωση Βάρους
 • Διακοπή Καπνίσματος
 • Ψυχοσωματικά προβλήματα
 • Αύξηση της Απόδοσης σε διάφορους τομείς όπως Αθλητισμό και Εκπαίδευση
 • Καταπολέμηση της Αναβλητικότητας
 • Μαθησιακές Δυσκολίες
 • Εξέλιξη Καριέρας
 • Απαλλαγή από εμπόδια που σε κρατάνε πίσω
 • Βελτίωση των σχέσεων των ανθρώπων
 • Αλλαγή ανεπιθύμητων συμπεριφορών
 • Αποτελεσματικότερη Επικοινωνία
 • Βελτίωση της Ορθογραφίας
 • Αξιοποίηση των πλήρων δυνατοτήτων του ατόμου

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το πώς το NLP μπορεί να σε βοηθήσει. Το NLP μπορεί να εφαρμοστεί σε σχεδόν όλα τα  οποία  θες να βελτιώσεις καθώς και στον τρόπο που κάνεις κάτι, το πώς αισθάνεσαι  και στο πώς σκέφτεσαι.

Πώς δουλεύει ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός?

Ασχολείται με το υποσυνείδητο του ατόμου. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας θα πρέπει να αλλάξουμε το υποσυνείδητό μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Ναι, με μια σειρά από τεχνικές, σαν κι αυτές που εφαρμόζει ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ακριβώς επειδή στοχεύει και ασχολείται με το υποσυνείδητο του ανθρώπου. Τα αρνητικά συναισθήματα, οι ανεπιθύμητες σκέψεις και συμπεριφορές τείνουν να είναι πολύ δυνατότερα από το συνειδητό και τη λογική μας αφού αποθηκεύονται σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο και αυτός είναι και ο λόγος που δε μπορούμε να τα αλλάξουμε εύκολα. Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός δεν πολυασχολείται με το τι συνέβη στο παρελθόν αλλά με τη λύση του προβλήματος στο παρόν.

Θεραπεία Χρονογραμμής (Time Line Therapy™)

Είναι μια σειρά από θεραπευτικές  τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούν την ίδια τη δύναμη του ατόμου να δουλεύει με τον ασυνείδητο νου του ώστε να απαλλαγεί από άγχη, φοβίες και αρνητικές σκέψεις. Σου επιτρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου σε ασυνείδητο επίπεδο και να απελευθερώσεις τις αρνητικές σκέψεις όπως «Δε θα τα καταφέρω ποτέ», «Δεν μου αρέσει η ζωή που έχω» και αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος, όπως θυμό, φόβο, ενοχή, λύπη, πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις τη χαρά τη ζωής στο παρόν. Ένα από τα πολλά του πλεονεκτήματα είναι ότι το άτομο δε χρειάζεται να μιλάει για ώρες για το πρόβλημά του αλλά εστιάζει στο ΠΩΣ θα λυθεί το πρόβλημα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Υπνοθεραπεία

Η υπνοθεραπεία είναι μια σύντομη στρατηγική θεραπεία που στοχεύει αποκλειστικά στην αναζήτηση λύσης για τα προβλήματα που απασχολούν τον ασθενή με γρήγορο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Αρχικά, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ύπνωση δεν είναι ύπνος, αλλά αντίθετα μια κατάσταση αυξημένης χαλάρωσης. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, ο θεραπευτής προσπαθεί με διάφορες τεχνικές να οδηγήσει το άτομο στη χαλάρωση και στην εσωτερική συγκέντρωση. Με τις οδηγίες του υπνωτιστή, το άτομο καλείται να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο σώμα και στη ζωή του, να απαλλαγεί από βλαβερές συνήθειες, να λύσει εσωτερικές συγκρούσεις, τραύματα και φοβίες, κινητοποιώντας τις δικές του εσωτερικές δυνάμεις. Oι περισσότεροι που έχουν δοκιμάσει την ύπνωση αναφέρουν ότι είναι μια ευχάριστη εμπειρία ηρεμίας και χαλάρωσης, αφού η προσοχή τους αποσπάται από τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και εστιάζεται σε αυτό που έχει θεραπευτική αξία

Ξέρω ότι οποιοδήποτε και αν είναι το κίνητρο σας για να μάθετε περισσότερα για το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, τη Θεραπεία Χρονογραμμής και την Υπνοθεραπεία, θα βρείτε πως μπορεί να ωφελήσει κι εσάς.

Είναι χαρά μου να μπορώ να μοιράζομαι αυτές τις δυνατές τεχνικές μαζί σας, όποιος και αν είναι ο στόχος σας.

Μαρία Μπαρμπούτα

Σύμβουλος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, Time Line Therapy™ και Υπνοθεραπείας.

Πιστοποιημένη από το American Board of Neuro-Linguistic Programming and Hypnotherapy

Email: mbarbouta@gmail.com

Facebook Profile: Maria Barbouta

Τηλέφωνο: 6949124597

Maria Barbouta

BA,Department of English Language and Literature,Aristotle University

Master in Learning Difficulties

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184