911 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Παράπονα εξέφρασαν κάτοικοι των χωριών του Νομού μας λέγοντας πως ορισμένοι αιρετοί δεν επισκέπτονται τα χωριά έτσι ώστε να αφουγκραστούν τα προβλήματά τους και να δώσουν τις όποιες λύσεις.

Αν ισχύει αυτό, καλό θα ήταν από την επόμενη μέρα κιόλας να ξεχυθούν στα χωριά, να μιλήσουν με τους τοπικούς άρχοντες και κατοίκους ώστε να δώσουν λύσεις σε όποια προβλήματα μπορούν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προχθεσινή ομιλία του νεαρού επιστήμονα Λευτέρη Μπαρμπαγιάννη ο οποίος είναι ενταγμένος στο ΚΚΕ και μέσα από τις δράσεις του κόμματος θα επιδιώξει να προσφέρει στην πολιτική με τις γνώσεις του. Οι εντυπώσεις στην προχθεσινή ομιλία του ήταν θετικές καθώς είχαμε ένα μεστό και συγκροτημένο λόγο.

Τριανταέξι μέρες πριν τα Χριστούγεννα και είναι σα να είναι κοντά. Το Χριστουγεννιάτικο κλίμα μπαίνει από το παράθυρο. Στα σπίτια με μικρά παιδιά τα δέντρα έχουν αρχίσει να στολίζονται. Εντωμεταξύ ο Αη Βασίλης ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δικό του δρόμο από την καμινάδα. Τα μαγαζιά στην πόλη μας ετοιμάζονται αναλόγως. Τα μελομακάρονα κυριαρχούν ήδη στους πάγκους των φούρνων και τω ζαχαροπλαστείων.

Παίζει να επικρατήσει πλέον ο Ανδρουλάκης. Τέθηκε το ερώτημα στις γρεβενιώτικες παρέες. Έχει σαφές πλεονέκτημα η Φώφη; Παραμένει αδιαφιλονίκητο φαβορί και ποιο ενισχυμένη τώρα. Ναι αλλά ποιος ξεχνάει πόσο πολύ αουτσάιντερ ήταν ο Μητσοτάκης προ διετίας απέναντι στο Μεϊμαράκη.

Ενώ έχει παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά των ΤΑΞΙ απέναντι στο Δασαρχείο η απόφαση δεν εφαρμόζεται. Στο χώρο που σταθμεύουν τώρα τα ΤΑΞΙ θα σταματούν τα τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν επισκέπτες δίνοντας μια οικονομική ανάσα στην πόλη μας.

Τα καθήκοντα του εκτελεί σε γενικές γραμμές πάρα πολύ καλά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών Γιώργος Καλαμαράς. Τα στελέχη του Κόμματος φαίνονται ικανοποιημένα από τη δουλειά που γίνεται από τον επικεφαλής του τοπικού οργάνου.

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών συνεχίζουν να βρίσκονται οι τοπικοί φορείς. Το ζήτημα είναι καθαρά Κυβερνητικό και το έχει αναλάβει ο Βουλευτής κ. Χρήστος Μπγιάλας οποίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και τον κ. Τσιρώνη για τη νέα προκήρυξη των βιολογικών.

Διαχρονική αξία αποτελεί για τη κοινωνία των Γρεβενών το κατάστημα κρεάτων Καραούλα – Καρέτσου διαθέτοντας ίσως την πιο αξιόλογη μονάδα στο νομό μας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην κορυφή της εμπορίας κρεάτων για πάρα πολλά χρόνια. Διαθέτει επίσης και μια σύγχρονη μονάδα η οποία πληροί όλους τους όρους υγιεινής.

Φαίνεται ότι καταστηματάρχες του νομού μας δεν έχουν λάβει το μήνυμα της εποχής και δεν έχουν προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο που ενώ οι μισθοί και το επίπεδο διαβίωσης έχει κατρακυλήσει αυτοί αντί να  μειώνουν τιμές στο παρεχόμενο προϊόν (καφέ) αντίθετα διατηρούν και αυξάνουν τις τιμές.

Σε σύσκεψη με τη Γραμματεία τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος της ΝΔ συμμετείχε ο Απόστολος Τσένης. Παράλληλα υπήρξαν εποικοδομητικές συναντήσεις με Στελέχη της οδού Πειραιώς.

e-Grevena Portal