751 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Ανάσα έστω και προσωρινή δίνουν οι 400 νεοσύλλεκτοι στην αγορά κατά το διάστημα της παραμονής στην πόλη μας. Αναμένεται πέρα από την εκπαίδευση που θα πάρουν ότι θα ενισχύσουν έστω και σε μικρό βαθμό την οικονομία της πόλης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Την ώρα που ο πολίτης και ο ιδιωτικός τομέας στενάζει καλά θα είναι κάποιοι να αφήσουν τα προσωπικά τους και να κοιτάξουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών τους, (βλέπε Πολεοδομία Γρεβενών), όπου η επικοινωνία από γραφείο σε γραφείο γίνεται γραπτώς.

Όταν δημιουργούνται προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες, πλήττονται υποδομές αλλά κινδυνεύουν και άνθρωποι θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να γίνεται ο απολογισμός, να βλέπουμε τι έφταιξε και τι μπορούμε να διορθώσουμε.

Η εύκολη λύση είναι να «χτυπάμε» τους θεσμικούς φορείς. Κάπως έτσι εισέπραξε τις βολές που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Τριγώνης.

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος νυχθημερόν βρισκόταν είτε στο κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου είτε εκεί που ανέκυπταν τα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν είχαμε κάποια ανεπανόρθωτη βλάβη.

Κοντά στο 1 ευρώ το πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φλερτάρει με την τιμή του 1€/λίτρο σε όλα τα πρατήρια των Γρεβενών. Αν και σε κάποια το έχει ξεπεράσει, η σιγή και το θολό τοπίο γύρω από το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προκαλεί ανησυχία σε εκατοντάδες νοικοκυριά. Επιπλέον το κονδύλι για το επίδομα αυτό θα είναι μικρότερο αλλά κανείς δε γνωρίζει ακόμα αν θα μειωθεί το ποσό ή ο αριθμός των δικαιούχων. Στα μέσα Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει πέρσι τα κριτήρια χορήγησης το ΥΠΟΙΚ και προφανώς δε θα πρωτοτυπήσει και φέτος. Στο μεταξύ σε ισχύ βρίσκεται πλέον το νέο καθεστώς αυτονόμησης θέρμανσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα δεδομένα για τα νοικοκυριά.

Όλα κύλισαν ομαλά στον προχθεσινό 2ο γύρο για την ανάδειξη του ηγέτη στο φορέα της Κεντροαριστεράς. Τόσο ομαλά που προβλημάτισε όσους ασχολήθηκαν με τις εκλογές. Τόση ομαλότητα πώς να τη συνηθίσουν όταν η ένταση, το πάθος και τα αναμμένα αίματα χαρακτηρίζουν ιστορικά την παράταξη;

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλει για να διατηρηθεί η τιμή του γάλακτος τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρυσόστομος Παυλίδης και σίγουρα οι κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλη μείωση.

Εκτός από επιστήμονας,  ο ουρολόγος του Γ.Ν.Γρεβενών Οδυσσέας Δελημπαλντίδης αποδεικνύει ότι είναι και άνθρωπος ο οποίος εκτός από την υπηρεσία που προσφέρει στους δεκάδες πολίτες των Γρεβενών στο δύσκολο σκηνικό των Δημοσίων Νοσοκομείων, επισκέπτεται τη Δεσκάτη, το Τσοτύλι και τη Νεάπολη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Γ.Ν.Γρεβενών για την υπέρταση. Πλήθος συμπολιτών μας την παρακολουθήσαν και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους γιατρούς.

Αντιπρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο εκλέχθηκε ο επιχειρηματίας και πρώην Διευθυντής της τράπεζας Marfin Γιάννης Γιαννακόπουλος. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Κώστας Μάρκου

 

e-Grevena Portal