1378 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Μετά από ενέργειες του Δήμου παραχωρήθηκε το κτίριο και το οικόπεδο του ΚΕΓΕ ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν στην ιατρό νεφρολόγο Αβδελίδου του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών η οποία πέραν της επαγγελματικής κατάρτισης της δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Με καίριες παρεμβάσεις κατάφερε να έλθει σε επαφή με το Ίδρυμα Νιάρχου το οποίο με τη σειρά του θα χρηματοδοτήσει τη μονάδα τεχνητού νεφρού ώστε αυτή να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πλαίσια και με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Ο Δήμος φουλάρει τις μηχανές του ώστε την Παρασκευή 8 Δεκέμβριου να έχουμε την έναρξη της Εορταστικής περιόδου όταν και θα έχουμε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος έχει σχεδιάσει εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες που θα αγκαλιάσουν όλη την πόλη.

Με αξιώσεις διεκδικεί την προεδρία του Επιμελητήριου Γρεβενών ο συντοπίτης μας επιχειρήματος Πάνος Γιώτας. Ενας άνθρωπος καταρτισμένος επαγγελματικά, όπου μέσα από τη δραστηριότητα του έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο του αφού στην εταιρεία που ηγείται έχουν εργαστεί και εργάζονται πάρα πολλοί συμπολίτες οι οποίοι μόνο θετικά μπορούν να εκφραστούν για το πρόσωπό του.

Η μάχη της τροχαίας με την Κωνσταντίνου Ταλιαδούρη, διπλή σειρά παρκαρισμένων, ΙΧ, φορτηγά, δίκυκλα, ένα σωρό το αδιαχώρητο από τροχοφόρα. Τις ώρες τουλάχιστον που είναι ανοιχτή η αγορά και ιδιαίτερα την Παρασκευή ένας τόσο φαρδύς δρόμος στενεύει σαν το λαιμό του μπουκαλιού δημιουργώντας μποτιλιάρισμα. Επί των επάλξεων οι τροχονόμοι σπεύδουν στο σημείο διαρκώς, Εις μάτην όμως. Μετά την αποχώρηση τους πλημμυρίζει πάλι από τους παράνομους οδηγούς.

Πληθώρα υποψηφίων εμφανίζονται για τη ΝΔ στη μονοεδρική μας. Σε ένα όνομα το οποίο έχει ήδη ακουστεί, αυτό του κ. Πάτση, έρχονται να προστεθούν άλλα δύο, του Πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ κ. Δημητρίου Τσακνάκη και του νεαρού Πανεπιστημιακού Χρίστου Βλαχοκώστα.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Τεχνική Υπηρεσία του Γ.Ν.Γρεβενών εφαρμόζοντας απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι υπάλληλοι κατάφεραν μειώσουν τα έξοδα σε θέρμανση, νερό και ηλεκτρική ενέργεια για την 4ετια 2012-2016 εξοικονομώντας 850.000,00 ευρώ. Η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας ήταν μια ιδέα του Τεχνικού Διευθυντή κ. Βύρωνα Μπακαΐμη ο όποιος την υλοποίησε σε συνεργασία με τους υπαλλήλους.

Σε δηλώσεις στο e-Grevena Portal  ο πρωταγωνιστής κ. Μπακαΐμης τόνισε: «Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα αλλά τους στόχους τους πετύχαμε χωρίς να διαταράξουμε την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, εφαρμόζοντας απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας που ο καθένας ακολουθεί στο σπίτι του. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν οι αγκυλώσεις και οι συνήθειες του προσωπικού σε όλη τη βαθμίδα λειτουργία του Νοσοκομείου, από τους διακόπτες φωτισμού, την αλόγιστη χρήση κλιματιστικού ακόμα και σε χώρους που δεν υπήρχε ανάγκη, την περιττή θέρμανση σε αποθήκες, έπρεπε να αλλάξουμε τη συγκεκριμένη στάση και τις συνήθειες του προσωπικού.»

Κώστας Μάρκου

e-Grevena Portal