469 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Με καλύτερους οιωνούς από ότι πέρσι και με δελεαστικές τιμές που φτάνουν έως και 50% κάτω από την πρώτη μέρα της έναρξης, ξεκίνησαν στην πόλη μας οι χειμερινές εκπτώσεις. Οι καταναλωτές των Γρεβενών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν φθηνές αγορές για 8 συνολικά εβδομάδες και αυτό γιατί αν και οι χειμερινές εκπτώσεις λήγουν στις 28 Φλεβάρη, αυτές θα συνεχιστούν με ένα 5ημερο εκπτώσεων και στις αρχές Μαρτίου.

Βλέπουμε σε αρκετές πόλεις να ενεργοποιείται ο αντικαπνιστικός νόμος σε χώρους καφέ και εστίασης, ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει και αντίστοιχη ενεργοποίηση στην πόλη των Γρεβενών.

Τη δουλειά που έκανε στην προηγούμενη θητεία του ο Γρηγόρης Ευαγγέλου αναγνώρισαν οι συνάδελφοί του και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Δραστήριος, έδωσε και δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα βάζοντας στόχους, όπως η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων του, κτιριακά και πολλά άλλα ζητήματα.

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχελάκη ορίστηκε νέος Διευθυντής Δασών ο Σπύρος Βλάχος ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Γιάννη Τζατζάνη. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Φωτιά πήραν τα καύσιμα στα Γρεβενά. Ντόμινο ανατιμήσεων απειλεί να δημιουργήσει η συνεχής άνοδος των διεθνών τιμών των υγρών καυσίμων, με το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 1,00 ευρώ, η αμόλυβδη να κυμαίνεται στο 1,717 το λίτρο και τις προοπτικές αποκλιμάκωσης να μη φαίνονται άμεσα.

 

Προσπάθεια να διατηρεί στην πόλη και γενικότερα στο Δήμο Γρεβενών μια καλή εικόνα σε ζητήματα ουσίας καταβάλει ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Τριγώνης. Παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό.

Ο Γρεβενιώτης Π.Μ. υπενθύμισε προχθές τη φράση του Μαρκ Τουέιν «Ποτέ μη λογομαχείς με ηλίθιους, θα σε παρασύρουν προς τα κάτω στο επίπεδο τους και εκεί θα σε νικήσουν με την εμπειρία τους.»

Τι και αν έφυγε το 2017 και μπήκε το 2018, η εξαγγελία του Δημάρχου για μείωση της τιμής του νερού δεν έλαβε σάρκα και οστά. Οψόμεθα.

Για ποιο λόγο δεν εκμεταλλεύτηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Τόπου μας Πρόγραμμα που αφορούσε εργαζομένους στη ΔΕΥΑΓ; Ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο κατά 50% το οποίο θα έδινε μεγάλη ανάσα σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Αναμένουμε απαντήσεις.

Στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Γρεβενών λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας εδώ και 6 μήνες, το οποίο εξυπηρετεί σύμφωνα με το σκοπό της λειτουργίας του Δικαιούχους των κοινωνικών προγραμμάτων ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιματιοθήκη καθώς και άτομα οποιασδήποτε ευπαθούς ομάδας. Αν και εκκρεμεί ακόμα η κεντρική εξουσιοδότηση των υπαλλήλων του ΚΚ στο ΚΠΠΣ είναι σημαντική η πρόοδος στην εξυπηρέτηση πολιτών επειδή η συγκεκριμένη δομή έχει εξειδίκευση και επιπλέον άμεση σύνδεση και εποπτεία από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου μας. Η επισκεψιμότητα στο ΚΚ αυξάνεται και μετά την παρέλευση εξαμήνου η δομή έγινε πλέον γνωστή από ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και από τη διάδοση μεταξύ των δικαιούχων. Το ΚΚ Γρεβενών είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και επιθεωρήθηκε επιτυχώς αποσπώντας ιδιαιτέρως θετικά σχόλια από τη Διαχειριστική Αρχή και το ΕΚΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Πρόνοιας έχει την εποπτεία και παρέχει επιστημονική στήριξη και στο ΚΚ Δεσκάτης συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξυπηρέτηση πολιτών στην ΠΕ Γρεβενών.

Γρήγορα και άμεσα τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου μόλις τελειώσει η λαϊκή της Παρασκευής επεμβαίνουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δρόμοι είναι όπως πριν και καλύτεροι. Ο όγκος δε των σκουπιδιών που πρέπει να μαζέψουν είναι τεράστιος και το έργο δύσκολο. Δε διευκολύνουν και οι μικροπωλητές που παρατάνε την πραμάτεια τους, καφάσια και ζαρζαβατικά τσαλαπατημένα. Δεν κάνουν την παραμικρή κίνηση να διευκολύνουν την κατάσταση. Εμείς από την πλευρά μας να απονείμουμε τα ευσημα στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ζήση Κιάκα για το συντονισμό.

Κώστας Μάρκου

e-Grevena Portal