500 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Σε μια κίνηση ουσίας αλλά και εντυπωσιασμού προχώρησε η Δημοτική Αρχή ανακοινώνοντας την κατάργηση του τέλους 80% στο νερό, το οποίο επιφέρει μια σημαντική μείωση στους λογαριασμούς του νερού και παράλληλα θα αποτελέσει ένα καλό προεκλογικό χαρτί για το Γιώργο Δασταμάνη.

Δυναμικά κινείται η υποψηφιότητα του Ακαδημαϊκού Χρίστου Βλαχοκώστα μετά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Κατά κοινή ομολογία συζητείται πολύ θετικά η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη μονοεδρική των Γρεβενών. Η κοινωνία των Γρεβενών ζητά ένα νέο άτομο άφθαρτο, άξιο, ικανό, με επαγγελματική σταδιοδρομία, ώστε να βοηθήσει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας. Ο Χρίστος Βλαχοκώστας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού και Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ, ως νέο άτομο φαίνεται να καλύπτει την επιθυμία των συμπολιτών μας.

Την γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης για τα 6 έργα των 41.000,00 ζητά ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης γιατί θεωρεί ότι θα αθωωθεί και θα υπάρξει άρση της παύσης/αργίας που του έχει επιβληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Τρία σεμινάρια για την αντιμετώπιση των χιονοστιβάδων θα διοργανωθούν από 12 έως 17 Φλεβάρη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, με αφορμή και το ατύχημα που συνέβη πριν τα Χριστούγεννα, κάποιοι παρότι ότι υπάρχει σήμανση την παραβλέπουν και κάνουν snowboard στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο νεαρός από την Αθήνα.

Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι το θέμα του καπνίσματος με την Αστυνομία να αναλαμβάνει και πάλι ρόλο. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται και πάλι το φαινόμενο των Ελέγχων. Να δούμε όμως το αποτέλεσμα.

Συχνές είναι οι διαμαρτυρίες ασθενών και επισκεπτών για τις τιμές του κυλικείου του Νοσοκομείου Γρεβενών. Μάλλον θα πρέπει ο υπεύθυνος να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα αν και σε αυτές τις περιπτώσεις μεγάλο ρόλο παίζει η τιμή με τη οποία έχει μισθώσει το κυλικείο.

Σώζει ζωές η βάση ΕΚΑΒ στα Γρεβενά. Σημαντικό έργο με πολύπλευρη προσφορά στην τοπική κοινωνία με 40 και πλέον χιλιάδες κατοίκους καλύπτει η βάση ασθενοφόρων στα Γρεβενά.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας σε πολυκατοικίες των Γρεβενών.

  • Έκλεβε λάμπες από κοινόχρηστους χώρους για να τις βάλει στο σπίτι του.
  • Άλλος ένοικος μάλωσε με το γείτονα του γιατί τοποθέτησε γλάστρες στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.
  • Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων καθυστερούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα έως και 3 χρόνια.
  • Άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα διαμερίσματα τους και έχουν εξαφανιστεί.
  • Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων βρίσκονται στα δικαστήρια γιατι δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα.
  • Άλλος δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα γιατί το μπουτόν που ανάβει το φως είναι μετά τη δική του εξώπορτα.

Τα παράπονα, η γκρίνια και οι διαμάχες σε πολλές πολυκατοικίες των Γρεβενών είναι μια συνηθισμένη καθημερινότητα.

«Μια πολυκατοικία είναι η μικρογραφία της κοινωνίας μας…», όπως λέει και ένας αναγνώστης μας, υποστηρίζοντας ότι «…όσο πιο πολύ εντείνονται τα οικονομικά προβλήματα και αυξάνεται η ανεργία τόσο θα συνεχίζεται και η ανθρωποφαγία μεταξύ μας…»

e-Grevena Portal