641 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Στο ρόλο του Αντιδημάρχου συνεχίζει να ανταποκρίνεται με το παραπάνω ο κ. Χρήστος Τριγώνης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Γρεβενών. Προσπαθεί να δίνει λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα παρά το στενό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο  είναι αναγκασμένος να κινείται.

Οι πάντες κινούνται πια ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 σε Δήμους και Περιφέρειες και στο ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών κάνουν τα δικά τους σχέδια. Έχουν και από το 2014 την τεχνογνωσία συνεργασιών που τους ζήτησε ο κ. Τσίπρας και δεν είναι μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, βελτιούμενη και διερευνώμενη στα Γρεβενά, που θα επιδιώξει να «κερδίσει» με το μέρος του.

Ορισμένες υποψηφιότητες που ακούγονται μάλλον δεν έχουν καμία τύχη μιας και έχουν χάσει προ πολλού το έρεισμά τους στην κοινωνία καθώς από τη μεταπολιτευτική εποχή περάσαμε στην μετά-μεταπολιτευτική. Αυτός που έχει σοβαρές πιθανότητες, εκτός από το νυν Δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, είναι ίσως ο Κώστας Παλάσκας, ένας αξιοπρεπής συνδικαλιστής, πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος που δεν έχει δώσει ποτέ αφορμές για αρνητικά σχόλια στην κοινωνία μας. Ίσα ίσα έχει ένθερμους υποστηρικτές που τον προτρέπουν να τολμήσει το παραπάνω βήμα, μιας και ο ίδιος το επιθυμεί.

Ιδιαίτερα δραστήρια αποδεικνύεται η κ. Σοφία Γκούμα-Στάθη, πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Δεσκάτης που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας σημαντικές δράσεις. Το όνομα του Γιώργου Μωυσιάδη βρίσκεται εντός του κάδρου των υποψηφίων Δημάρχων για τις επόμενες εκλογές στο Δήμο Δεσκάτης. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ναι μεν αλλά θα εφαρμοστεί: υποτίθεται ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος στα Γρεβενά, ένα μέτρο που εδώ που τα λέμε έπρεπε να εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, ελπίζουμε να έχουμε πλήρη εφαρμογή του.

Πρωτοτυπία φέτος στις λαγάνες. Εκτός από τις κλασικές και τις ολικής άλεσης που εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια φέτος στα ράφια των φούρνων της πόλης μας είχαμε και πολλές γκουρμέ προτάσεις. Λαγάνα με πιπεριά και ντομάτα, ελιές και καρυκεύματα μέχρι και γλυκές γκοζιμπέρι.

Δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Κώστας Καλπίνης. Ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτεται συχνά το χωριό του και τα Γρεβενά διατηρώντας επαφές με φίλους.

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών. Το πρόβλημα είναι  σοβαρό, δημιουργεί  ζητήματα στη λειτουργία της και πρέπει όλοι οι φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια για μεταφορά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με αρνητικό σύμμαχο τον καιρό. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια με παρούσα τη Δημοτική Αρχή, το Δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Τριγώνη και  το Στέργιο Πουρνάρα αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Δασκαλόπουλο.

Συννεφιά, βροχές αλλά χωρίς παγωνιές και ξεροβόρι. Καιρός λοιπόν ιδανικός για μέσα και για λίγες βόλτες στα μαγαζιά.

e-Grevena Portal