758 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να υποσκάψουν το έργο της Δημοτικής Αρχής ματαιοπονούν, αυτοί που διοικούν το Δήμο Γρεβενών φαίνεται ότι λειτουργούν σα μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Βλέπουμε τον τελευταίο  καιρό οργασμό έργων στην πόλη μας  και σιγά σιγά αυτή να αλλάζει όψη, αλλά και στα χωριά. Είναι μια διαπίστωση όχι δική μας αλλά των δημοτών την οποία μας την μετέφεραν, μακάρι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Και το κυριότερο είναι ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει έρεισμα όλο το Δήμο Γρεβενών και όχι μόνο έναν πρώην Καποδιστριακό Δήμο.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται εκπόνηση μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί την ένταξη του σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να εγκαταστήσει σύστημα αφύγρανσης με γεωθερμία και συντήρηση του κτιρίου.

Κερδίζει συνεχώς πόντους η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αναπληρωτή Γραμματέα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ, Δρ. Χρίστου Βλαχοκώστα στη μονοεδρική των Γρεβενών. Για τον Ακαδημαϊκό του ΑΠΘ από τα Γρεβενά μόνο καλά λόγια ακούγονται. Μάλιστα σε πρόσφατο επιστημονικό ταξίδι του στη Ρώμη ο παλιός Δήμαρχος Γρεβενών Τάκης Σιόβας τον συνεχάρη μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook. Ο κ. Σιόβας χειρίζεται άψογα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ηλεκτρονική στιχομυθία μπήκε και ο έπαινος του κ. Σιόβα προς τον κ. Βλαχοκώστα ως αριστούχου αποφοιτήσαντα μαθητή του 2ου Λυκείου με βαθμό 19 και 4/10. Ο παλιός Δήμαρχος δήλωσε: «Αυτό τον έπαινο που φέρει τη υπογραφή μου είχα την τιμή να επιδώσω στον επιστήμονα Χρίστο Βλαχοκώστα που τιμά την πόλη μας εντός και εκτός Ελλάδας. Τον συγχαίρω και πάλι και εύχομαι συνέχιση των επιτυχιών του».

Νέα δεδομένα δημιουργεί το άνοιγμα μια ακόμα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Γρεβενά, Η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινιάζει αύριο 27 Απριλίου το νέο της κατάστημα στα Γρεβενά που θα δώσει νέο ενδιαφέρον και μια ακόμη επιλογή στο καταναλωτικό κοινό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή κόμβου στην ανατολική είσοδο της πόλης μας η οποία θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα αναβαθμίσει αισθητικά το σημείο. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδιωτική εταιρεία χωρίς κανένα κόστος για τους Δημότες.

Θα μας τρελάνει ο καιρός, ξυπνάς το πρωί και χρειάζεσαι μπουφάν καθώς έχει 6 βαθμούς και κατά το μεσημεράκι χτυπάει 30άρια. Σα νωρίς να ήρθε το καλοκαίρι και ο κόσμος αναζητά τους ίσκιους να νιώσει μια ανακούφιση.

Καθημερινές είναι οι συναντήσεις του Υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Παλάσκα με τους συμπολίτες μας στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τη διεκδίκηση του Δήμου Γρεβενών τον Οκτώβριο του 2019.

Η ομάδα της Δεσκάτης για τη ΝΔ: Πέρα από τα ονόματα που «παίζουν» για τις υποψηφιότητες από Γρεβενά με παρόντα και πάλι τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη, υπάρχει πάντα η σκέψη για εκπροσώπηση και της Δεσκάτης με έναν υποψήφιο. Τα ονόματα που ακούγονται είναι ο Καθηγητής ΤΕΙ Λάμπρος Χατζηζήσης, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καραγιάννης, ο εφοριακός Γιώργος Γκούντας και η Σοφία Γκούμα – Στάθη, Πρόεδρος ΝΠΔΔ του Δήμου Δεσκάτης.

Στο Μέτσοβο θα διεξαχθεί το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων το 2ήμερο 30 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2018 υπό την αιγίδα του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

e-Grevena Portal