752 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την τελικά αποτελέσματα αξίζει να σημειωθεί η πρωτιά του Βαγγέλη Χαριζόπουλου στη ΝΟΔΕ Γρεβενών αλλά και ως Σύνεδρος. Ένας άνθρωπος εργατικός, με ήθος, σεβασμό προς το συνάνθρωπο, χαμηλών τόνων αλλά ταυτόχρονα και δυναμικός. Πολλοί λένε ότι στην υποψηφιότητα του εκφράστηκε η διάθεση που έχει πολύς κόσμος για ανανέωση με φρέσκα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενας δασικός Νομός όπως είναι ο νομός Γρεβενών θα ήθελε να έχει αξιόλογα στελέχη στη Διεύθυνση Δασών. Αυτό συμβαίνει και με το νέο Διευθυντή Σπύρο Βλάχο, ο οποίος θεωρείται ιδανικός για τη θέση αυτή με εμπειρία και αποφασιστικότητα. Παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στην περίφραξη του εκτροφείου θηραμάτων καθώς έχει χρόνια να συντηρηθεί και απαιτείται άμεση παρέμβαση. Ταυτόχρονα βέβαια είναι εμφανής η έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Δασών και πρέπει να μεριμνήσουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Άλλη μια μελέτη για την τηλεθέρμανση αυτή τη φορά για το Δήμο Δεσκάτης Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Δεσκάτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να προχωρήσει αυτό αν και ο Δήμος Δεσκάτης φλερτάρει και με το φυσικό αέριο στα πρότυπα του Δήμου Γρεβενών. Την ίδια ώρα ερωτηματικά δημιουργήθηκαν για τη μη πρόσκληση στη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το φυσικό αέριο στο γραφείο του Πρωθυπουργού του κ. Σημανδράκου, ο οποίος ούτε καν γνώριζε για την εν λόγω σύσκεψη.

Οι εσωκομματικές εκλογές στην περιοχή μας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, περίπου 700 συντοπίτες μας μέλη της ΝΔ Γρεβενών και Δεσκάτης, συμμετείχαν στη εκλογές και δώσαν μήνυμα ενότητας και ανανέωσης στην περιοχή μας. Για τη διαδικασία σε πανελλήνιο επίπεδο ο συντοπίτης μας Δρ. Χρίστος Βλαχοκώστας έκανε της ακόλουθη δήλωση στο e-Grevena:

«Έπειτα από την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών και τη απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος της Γραμματείας του Οργανωτικού σε όλη την Ελλάδα εκφράζω τις θερμότερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στις εκλογές και στα στελέχη που ανέλαβαν την ομαλή διεξαγωγή αυτών»

Ο Συντοπίτης μας, ήταν Προέδρος της ΝΕΦΕ Καστοριάς και παραβρέθηκε στα Γρεβενά για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Καριέρα Καθηγητή πανεπιστήμιου ακολουθεί ο Γρεβενιώτης Στέλιος Χατζηκυριακίδης στο Γκέντεμποργκ της Σουηδίας έχοντας θητεύσει σε μια σειρά άλλων πανεπιστημίων Ελλάδος και Ευρώπης, ασχολείται με την έρευνα στο Πανεπιστήμιο.

Δυο δεκαετίες και πλέον μετά το σεισμό του 1995 οι υποσχέσεις για λύση στη θέση Πατώματα παραμένουν υποσχέσεις. Παρότι άλλαξαν Κυβερνήσεις και Διοικήσεις σε τοπικό επίπεδο λίγα πράγματα έχουν προχωρήσει και οι κάτοικοι περιμένον με τις υποσχέσεις.

Έντονο  το  ενδιαφέρον του Βουλευτή Γρεβενών κ. Χρήστου Μπγιάλα για την ολοκλήρωση του Ε65 που θα βγάλει από την απομόνωση Γρεβενά και Δεσκάτη στο δρόμο για την Πρωτεύουσα. Ο κ. Μπγιάλας συναντήθηκε με τον κ. Δέδε και τον Υπουργό κ. Σπίρτζη και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου η έναρξη των εργασιών.

Πινακίδα του 1955 υπάρχει ακόμη στα Γρεβενά. Μήπως χρειάζεται αντικατάσταση;

e-Grevena Portal