754 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Μια καλή παραγωγική χρονιά εκτιμούν ότι θα έχουν οι παραγωγοί και οι παράγοντες της αγοράς του κριθαριού και του σιταριού λίγο πριν ξεκινήσουν το θέρο,. Με αποδόσεις που θα ξεκινήσουν πάνω από τα 250 κιλά το στρέμμα και αναμένεται να φτάσουν τα 400-500 κιλά στα δυνατά χωράφια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 2 χρόνια τόσο η τιμή παραγωγού όσο και οι εκτάσεις δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, πιο συγκεκριμένα οι τιμές παίζουν 15-16 λεπτά το κιλό. Να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες ξεκινάει η συγκομιδή με τις προβλέψεις να μιλούν για καλύτερη απόδοση από πέρσι. Προσιτό κόστος παραγωγής και την ελπίδα να μείνει κάτι στη τσέπη των αγροτών.

Η αργία του Αγ. Πνεύματος έπεσε νωρίς τα παιδιά ετοιμάζονται για εξετάσεις, ο καιρός δε λέει να στρώσει και το σύνδρομο της αδείας τσέπης θυμίζει χρόνιο νόσημα. Οι Γρεβενιώτες έχουν μαζευτεί όπως όλη η Ελλάδα. Έτσι όπως πάμε μας βλέπω να γυρίζουμε στα αθώα και ευτυχισμένα χρόνια του πικνίκ με στρωσίδια κάτω από τα πλατάνια της γέφυρας Σπανού και του Βενετικού.

Με εντατικούς ρυθμούς συγκομιδής κερασιού βρίσκονται αυτή την περίοδο στο κερασοχώρι Αμυγδαλιές. Το χωριό με τη μεγαλύτερη συγκομιδή. Εδώ και 4 εβδομάδες μαζεύτηκαν οι πρώτες και  αδύνατες ποικιλίες ενώ τώρα ξεκινάει η συγκομιδή των πιο όψιμων που θεωρούνται και τα καλύτερα. Όσο για τις τιμές είναι αρχικά χαμηλές λόγω του ότι το κεράσι βγήκε ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και όχι κλιμακωτά όπως συνήθως συνέβαινε.

Στα Τρίκαλα έγινε προχτές η κηδεία του άτυχου σωφρονιστικού των φυλακών Φελλίου όπου τον αποχαιρέτησαν περίπου 60 συνάδελφοι του.

Καλό είναι όταν παραχωρείται κάποιος δημόσιος χώρος για διοργάνωση εκδηλώσεων να παραδίδεται καθαρός και όπως ήταν. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΜΟΓ που χρησιμοποίησε την περιοχή Μεράς χωρίς όμως να προχωρήσει μετά σε καθαρισμό του χώρου.

Δεν είναι ότι καλύτερο η εικόνα των παρατημένων ερπειστριοφόρων της ΔΕΗ στον ιδιόκτητο της χώρο στο Μερά. Οι άνθρωποι της επιχείρησης πρέπει να τα φροντίσουν γιατί είναι χρήματα του Ελληνικού λαού.

Μετά από πολλά χρόνια οδεύει σε λύση η μεταστέγαση της Αστυνομίας στα Γρεβενά σε ένα κτίριο που εδώ και 8 χρόνια είχε παρέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη ο κ. Μπγιάλας φρόντισε να εγκριθούν 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αρχικά μιλάμε για ένα κτίριο στολίδι, σύγχρονο με όλες τις ανέσεις που θα βελτιώσει τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, θα αναβαθμίσει ποιοτικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και μην ξεχνάμε τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν καθώς αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι θα εξοικονομηθούν 100.000 ευρώ ετησίως από τα μισθώματα, έξοδα θέρμανσης και καύσιμα κίνησης, Επίσης όταν ένα έργο 3,5 εκ, ευρώ πραγματοποιείται μέρος αυτών των χρημάτων θα μείνουν στην τοπική κοινωνία είτε μέσω αγοράς εργασίας είτε μέσω προμηθειών για όσο καιρό διαρκέσουν αυτές οι εργασίες.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ο 3ος όροφος να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει εκεί κάποια σχολή μετεκπαίδευσης είτε αστυνομίας είτε σωφρονιστικών υπαλλήλων. Επίσης θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος από τη σχολή και θα τερματίζει στο Νοσοκομείο αποσυμπιέζοντας κυκλοφοριακά το κέντρο. Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη και ανταποδοτικό για την κοινωνία μας.

 

Ο κ. Βάιος Χονδρός υπηρέτησε με εντιμότητα και σύνεση της Ελληνική Αστυνομία διατελώντας Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.

e-Grevena Portal