836 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Την επανεκλογή του θα διεκδικήσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης. Ο κ. Δασταμάνης τονίζει σε γνωστούς και φίλους ότι έχουν μπει οι βάσεις για μια σειρά σημαντικών έργων στο Δήμο. Πέρα από αυτά που εξελίσσονται αυτή την περίοδο, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνουν και νέα. Ορισμένα από αυτά είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, του κολυμβητηρίου καθώς και η έλευση του φυσικού αερίου.

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Παλάσκας οργανώνεται για τη όσο καλύτερη δυνατή κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, εξού και οι καθημερινές επαφές του με παράγοντες και πολίτες του τόπου μας.

Έτοιμος αναμένεται να είναι την επόμενη εβδομάδα ο ανατολικός κόμβος των Γρεβενών. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος στα πλαίσια της παρουσίας της στα Γρεβενά.

Συνεχίζονται τα παράπονα των πολιτών όσον αφορά τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΓ. Πολλοί πολίτες μας θεωρούν ότι δε γίνεται σωστή δουλειά κι ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός και συντονισμός.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο σιντριβάνι όπου υπήρξαν ορισμένα προβλήματα που ξεπεράστηκαν. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να αποτελέσει ένα κόσμημα και ένα σημείο αναφοράς και συνάντησης για την πόλη μας.

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει στα τοπικά στελέχη της ΝΔ. πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο παράγοντες βρίσκονται στα «μαχαίρια» και προσπαθεί ο ένας να υποσκάψει τη θέση του άλλου. Θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Καλά θα κάνουν κάποιοι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων να αρκούνται στα καθήκοντα τους και να μην προσπαθούν να υποκαθιστούν τους προέδρους των Κοινοτήτων. Άλλωστε οι εκλογές έφτασαν και πεδίο δόξας λαμπρό υπάρχει για τον καθένα.

Σέντρα σήμερα για το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το λαϊκότερο και πιο δημοφιλές σπορ στο επίκεντρο του αντρικού πληθυσμού και όχι μόνο ενδιαφέροντος χάριν στις τηλεοπτικές μεταδόσεις από τις 11 πόλεις και τα 12 στάδια όπου θα αναμετρηθούν οι καλύτερες εθνικές ομάδες.

Το τελευταίο κουδούνι: Έφτασε η ώρα που τα σχολεία κλείνουν και αυτές τις μέρες πραγματοποιούν τις σχολικές γιορτές για τον αποχαιρετισμό της σχολικής χρονιάς. Γυμναστικές επιδείξεις, θεατρικά στις αυλές των σχολείων . Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο.

Τα περίπτερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο στα Γρεβενά. Η νέα τάση είναι τα περίπτερα-πολυκαταστήματα όπου πωλούνται εκτός από τσιγάρα και ψιλικά κάθε λογής είδος πρώτης ανάγκης. Όταν όμως το μεράκι, η διάθεση κι η επικοινωνία περισσεύει τότε δημιουργούνται και υγιείς επιχειρήσεις. Παράδειγμα το περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας του κ. Καραμήτρου που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας.

Την καθημερινή του μάχη για χάρη των συμπολιτών μας δίνει ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας. Ο κ. Μπγιάλας με συχνές επισκέψεις στα υπουργεία προσπαθεί να προωθήσει θέματα και προβλήματα που αφορούν το Νομό μας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών ευχαριστεί ο συντοπίτης μας Λεωνίδας Αναστασίου για την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Πανέτοιμη δηλώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Έχει εξοπλιστεί με καινούργια οχήματα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, διαθέτει επάρκεια σε μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό με επικεφαλής τον  Διοικητή Πολύκαρπο Τριάντη και υποδιοικητή το Γρεβενιώτη Υποπυραγό Ιωάννη Ζαψαλή. Το μόνο άσχημο είναι ότι οι δασικοί δρόμοι δεν είναι ανοιχτοί και πρέπει οι υπεύθυνοι να μεριμνήσουν. Ένα δάσος χρειάζεται πολλά χρόνια για να γίνει και λίγα λεπτά για να καταστραφεί.

e-Grevena Portal