707 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Σε βαρύ πυροβολικό του ΣΥΡΙΖΑ στο επικοινωνιακό κομμάτι αναδεικνύεται ο Βουλευτής του Νομού μας Χρήστος Μπγιάλας. Το πρωί σήμερα στον ΣΚΑΙ, μετά στη Βουλή και τώρα το απόγεμα στα Γρεβενά, αεικίνητος…

Όλα δείχνουν ότι όλοι μιλούν εν βρασμώ ψυχής για το θέμα του Μακεδονικού. Όλοι έχουν τα επιχειρήματα ένα όμως είναι το κύριο στοιχείο, ότι θα πρέπει όλοι να δείξουν ψυχραιμία, ομοψυχία για το εθνικό θέμα. Οι κορώνες δεν ωφελούν κανέναν όπως επίσης και οι τραμπουκισμοί από όπου και αν προέρχονται.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μάχη για τη διαδοχή του Δήμου Γρεβενών ο εκπαιδευτικός Κώστας Παλάσκας. Διακρίνουμε, από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ότι είναι ένας άνθρωπος συγκροτημένος, πράος με όραμα και διάθεση για προσφορά, Επίσης δεν έχουμε ακούσει κάτι αρνητικό για αυτόν από τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται ούτε έχει δώσει δικαιώματα για αρνητικά σχόλια στη μικρή μας κοινωνία.

Παρελθόν αποτελουν οι καλές εποχές του μεγάλου πλήθους και των υψηλών ποσοστών για το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ). Αυτό αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες τοπικές εσωκομματικές εκλογές όπου στα Γρεβενά ψήφισαν μόνο 79 άτομα, οι περισσότεροι από αυτούς παλιά γνωστά στελέχη και παράγοντες, από τους λίγους που έχουν μείνει στο χώρο.

Για ολική καταστροφή στις καλλιέργειες σιτηρών, οσπρίων και ζωοτροφικών προϊόντων κάνουν λόγο οι αγρότες στην περιοχή των Γρεβενών. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες αλλοίωσαν την ποιότητα ενώ δεν επιτρέπουν τη συγκομιδή, άγνωστο παραμένει αν θα καλυφθούν οι όποιες ζημιές. Ήδη υπάρχει κίνδυνος για υποβάθμιση των προϊόντων και οι έμποροι διαμηνύουν ότι η τιμή του σιταριού θα κυμανθεί στα 12-13 λεπτά.

Συνεχίζονται τα έντονα παράπονα για τη δυσοσμία που υπάρχει στα όρια της πόλης μας. Πολλοί μιλούν για υποβάθμιση της περιοχής και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Το θέμα είναι σε γνώση των αρχών όμως κανείς δε δείχνει να ενδιαφέρεται. Άραγε τι κάνει η ΔΕΥΑΓ;

Τελικά τώρα που τελείωσε η περίπτωση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου σε σχέση με της Αστυνομία καλό θα ήταν να μας πουν οι αρμόδιοι φορείς των ελεγκτικών αρχών αν θα πρέπει τα όργανα να προβαίνουν σε ελέγχους είτε αυτοί κατέχουν θεσμικές θέσεις είτε όχι η θα λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να κοινοποιήσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες στους απλούς πολίτες, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα. Εδώ που τα λέμε ε ΟΧΙ να ελεγχθεί και ο αστυνομικός;

Στάση αναμονής κρατά ο κ. Σημανδράκος για τις τυχούσες αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την Περιφέρεια και στο Δήμο Κοζάνης. Γενική αίσθηση είναι ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια ενώ κάποιοι μιλούν και για ανεπάρκεια του έργου του.

Μετά από ολιγοήμερη συμμετοχή σε συνέδριο ιαματικών πηγών στη μαγευτική Κύθνο ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης επέστρεψε στα καθήκοντα του.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από Σεπτέμβριο συγχωνεύται με το Πανεπιστήμιο και μετεξελίσσεται σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Για τα Γρεβενά προβλέπεται η λειτουργία δύο Τμημάτων Πανεπιστημίου, η τωρινή Διοίκηση Επιχειρήσεων και ένα Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης.

e-Grevena Portal