611 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο πρώην Υπουργός κ. Μανιάτης από την κατάσταση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Ο κ. Μανιάτης ήταν από αυτούς που σχεδίασαν την κατασκευή πάρκων στη δεκαετία του 1990 και απένειμε τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή που το διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Ο Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκε με στελέχη που είχαν κυρίως πορεία στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια στα Γρεβενά, ως υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Είναι φανερό ότι όλοι οι υποψήφιοι ψάχνουν να βρουν ερείσματα σε όλους τους Νομούς για να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής τους.

Ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες για την Κεντροαριστερά ήδη κάποιοι θέλουν να εκφράσουν το χώρο στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο διακεκριμένος επιστήμονας – γιατρός κ. Φασέκης Δημητρης που ήδη το όνομά του ακούγεται για τις εκλογές του 2019.

Η συζήτηση για τις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το 2019 έχει ανοίξει και πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν θέση στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι. Ήδη στο προσκήνιο εκτός του νυν Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη ακούγονται και άλλα ονόματα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτή την περίοδο βέβαια ένα μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Βαγγέλης Σημανδράκος χωρίς να έχει εκφραστεί επίσημα οι κινήσεις του δείχνουν πως βλέπει και προς την Περιφέρεια.

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη προχτές προχώρησε στην απελευθέρωση του επιχειρηματία Λεμπιδάκη με αιφνιδιαστική επιχείρηση. Τα εύσημα πρέπει να απονείμουμε και στους άντρες της Ασφάλειας Γρεβενών για τις συνεχείς της επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Στις 11 Οκτώβρη ξεκινάει το παζάρι των Γρεβενών, δεμένο με την ιστορία και την παράδοση της πόλης μας, το συγκεκριμένο κοινωνικό εμπορικό γεγονός σηματοδοτεί την επικείμενη είσοδο στο φθινόπωρο. Είθισται κάθε χρόνο να προσελκύει από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του εκατοντάδες επισκέπτες από τα Γρεβενά αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και της Δεσκάτης. Αναμένεται κοσμοσυρροή και αυξημένη προσέλευση του κόσμου στους χώρους της εμποροπανήγυρης.

Κάνοντας μια βουτιά στα παιδικά μας χρόνια όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από το παζάρι των Γρεβενών, όλοι περιμέναμε να ανοίξει για να μας παν οι γονείς μας να μας ψωνίσουν κάλτσες, φόρμες και παπούτσια, να μας γλυκάνουν με τον πατροπαράδοτο φαρσαλινό χαλβά και να μας ανεβάσουν στα συγκρουόμενα και στη μπαλαρίνα. Θυμάμαι ότι μαζεύαμε τα χαρτζιλίκια μας για να πάρουμε μάρκες που θα μας εξασφάλιζαν την είσοδο στο λούνα παρκ και μάλιστα σε όσα περισσότερα παιχνίδια ανεβαίναμε τόσα περισσότερα είχαμε να διηγηθούμε την άλλη μέρα στο σχολείο στους συμμαθητές μας. Ήταν μια διαδικασία που κρατούσαμε πατροπαράδοτα όπως και το μέτρημα των παγωτών και των μπάνιων στη θάλασσα. Όμορφα χρόνια που ευτυχώς συνεχίζονται για τα παιδιά μας. Μπορεί το σημερινό παζάρι να εξυγχρονίστηκε, τα λούνα παρκ να είναι πιο φανταχτερά, οι πάγκοι να έχουν θήκες για iPhone όμως η μυρωδιά του μένει ίδια – καβουρδισμένο αμύγδαλο, βούτυρο και τσίκνα από τις υπαίθριες ψησταριές – συνοδεύουν τους δεκάδες πάγκους με φόρμες παπούτσια εσώρουχα, ριχτάρια κουβέρτες παιχνίδια. Και μπορεί τα χρόνια να αλλάξαν και η αγορά των Γρεβενών να έχει ότι χρειάζεται μια οικογένεια σε τιμές παζαριού όμως το παζάρι έχει μια θέση στην καρδιά μας και η οικογενειακή επίσκεψη μόνο για χαζευτήρι επιβάλλεται. Ήδη η ατμόσφαιρα στην πόλη μας  θα αλλάξει την επόμενη εβδομάδα και η διασκέδαση μεταφέρεται στο παζάρι που το θέαμα προσφέρει και άρτο. Το παζάρι είναι για όλες ς τις ηλικίες και όλα τα γούστα και έχει μια μαγεία που δύσκολα εξηγείται.

Κώστας Μάρκου

e-Grevena Portal