727 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Το τερπνό μετά του ωφελίμου συνδυάζει αυτό τον καιρό ο Βουλευτής Χρήστος Μπγιάλας. Η παρουσία του στα Γρεβενά, λόγω μειωμένης δραστηριότητας της Βουλής, του επιτρέπει να συναντά περισσότερο κόσμο και επιπλέον να απολαμβάνει περισσότερες ώρες ξεκούρασης στη Δεσκάτη.

Ιδιαίτερα δραστήριος όσον αφορά την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη συμμετοχή του στα κοινά εμφανίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Κώστας Μπουρέλλας. Ο κ. Μπουρέλλας αποδεικνύει ότι μόνο περαστικός δε θέλει να είναι από το χώρο της αντιπολίτευσης.

Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο φωτισμό στη διασταύρωση Εγνατίας – Μαυραναίων και οι αρμόδιοι της συντήρησης πρέπει να δουν το ζήτημα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο φωτισμός λειτουργεί τη μέρα και τη νύχτα είναι κλειστός.

Συνεχίζει την πολιτική του δραστηριότητα και παρουσία εκτός Γρεβενών ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Σημανδράκος. Οι φωτογραφίες από εκδηλώσεις στην Κοζάνη μάλλον υπερτερούν σε σχέση με αυτές στα Γρεβενά.

Ζημιές και απόγνωση από αγριογούρουνα και στη περιοχή μας. Πραγματική μάστιγα για τον αγροτικό κόσμο αποτελεί η ασταμάτητη επέλαση δεκάδων αγριογούρουνων με σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες στο Νομό μας. Πάρα πολλά στρέμματα με αμπέλια, καλαμπόκια, σιτηρά αλλά και οπωροφόρα, όπως και μποστάνια έχουν αφεθεί έρμαιο στο πέρασμα τους. Επίσης έντονες είναι οι διαμαρτυρίες αγροτών από την περιοχή Βεντζίων ακόμα και για τραυματισμούς αλλά και την ίδια τη ζωή τους αποφεύγοντας αυτοί και οι οικογένειες τους να πλησιάζουν τα χωράφια τους για την περιποίηση και συγκομιδή της παραγωγής τους.

Έντονα είναι τα παράπονα αρκετών γονέων για τις παιδικές χαρές, πολλές έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω ακαταλληλότητας. Βέβαια ο Δήμος Γρεβενών έχει εκπονήσει μελέτες για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Ήδη τις επόμενες μέρες αναμένεται η δημοπράτηση μιας παιδικής χαράς και έχουν υποβληθεί προτάσεις στο «Πράσινο Ταμείο» και στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Σε εξέλιξη το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σε πολλούς οικισμούς μεταξύ των οποίων και οι Φιλιππαίοι όπου μετά από πολλά χρόνια θα μπορούν οι κάτοικοι τους να απολαύσουν την πλατεία του χωριού.

Οι είσοδοι και οι έξοδοι στην πλατεία δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούνται τόσο οι πεζοί πολίτες όσο και τα οχήματα τα οποία εισέρχονται στη πλατεία για ανεφοδιασμό των καταστημάτων, Αλλά και για τη καθαριότητα αυτή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και η απόφαση του δήμου Γρεβενών που λέει για τις ώρες που δύναται ένα όχημα να εισέρχεται για φορτοεκφόρτωση. Άραγε τηρούνται αυτές οι διατάξεις; Και αν τηρούνται γιατί προχτές θα είχαμε σοβαρότατο ατύχημα όταν επαγγελματίας είχε εισέλθει στη πλατεία για επαγγελματικούς λόγους και παραλίγο να προκαλέσει τροχαίο χτυπώντας ένα μικρό παιδί το οποίο έπαιζε αμέριμνο. Απαιτείται εγρήγορση των αρμοδίων.

Η πιθανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του e-Grevena, που πρώτο ανέδειξε το θέμα μέσω της Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ακούγεται πως θα φέρει και πολλά σημαίνοντα στελέχη οργανωτικού της ΝΔ. Ο Γραμματέας οργανωτικού κ. Κονταδάκης ο Αναπληρωτής Γραμματέας Ηπείρου κ. Σμπόνιας, Μακεδονίας-Θράκης κ. Αμανατίδης, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων κ. Δαρδαμάνης, Αιγαίου και Νήσων Καρυνιωτάκης και αρκετοί άλλοι γραμματείς έχουν ήδη κανονίσει να μείνουν περισσότερο χρόνο στην περιοχή μας ακούγεται ότι μερικοί θα φιλοξενηθούν στο πατρικό του Γρεβενιώτη Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού & Επιμόρφωσης Στελεχών κ. Χρίστου Βλαχοκώστα.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας, με τις τιμές του γάλακτος να είναι χαμηλές και τις τιμές των αμνοεριφίων να κατρακυλούν και φυσικά με την έλλειψη των ελέγχων σχετικά με τις ελληνοποιήσεις των αμνοεριφίων και την εισαγωγή του γάλακτος.

 

e-Grevena Portal