1106 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία πρωτοκλασάτων στελεχών από τη συνέντευξη τύπου του Δημοσθένη Κουπτσίδη, όπως και οι ηχηρές μεταγραφές, με λίγα λόγια δεν είδαμε νέα άτομα.

Ιδιαίτερα χαρούμενος είναι αυτή την περίοδο ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης ο οποίος είδε προχτές την κόρη του να παίρνει το πτυχίο της Ιατρικής δίνοντας συνέχεια στις σπουδές της. Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον κ. Δασταμάνη σχετικά με όσα λέχθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημοσθένη Κουπτσίδη στην πρόσφατη συνέντευξη του. Πήγες αναφέρουν ότι ο κ. Δασταμάνης δε θέλησε αν ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη συνέντευξη θεωρώντας ότι ειδικά αυτή την περίοδο προέχει η πορεία του Δήμου και όχι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος όπου θα κυριαρχούν προσωπικές φιλοδοξίες και τίποτα περισσότερο.

Βλέψεις για το δήμο Γρεβενών συνεχίζει να έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού Αντώνης Δασκαλόπουλος. Ο κ. Δασκαλόπουλος δε φαίνεται να αποκλείει τη μεταπήδηση του στο Δήμο αφήνοντας την Περιφέρεια.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υποψηφιότητα του Κώστα Παλάσκα για το Δήμο Γρεβενών καθώς ο ίδιος με τους συνεργάτες «οργώνουν» τα χωριά όπου τους υποδέχονται με μεγάλη αγάπη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αξιόλογα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και στο Νομό μας τα οποία όμως πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα ώστε να πάει μπροστά το Κίνημα στο οποίο ότι όλοι γνωρίζουμε ότι το κλίμα δεν είναι δα και το καλύτερο. Έντονα είναι τα παράπονα των συμπολιτών μας για την Υπηρεσία της Πολεοδομίας. Αλήθεια πόσες άδειες έχουν εκδοθεί και πόσες εκκρεμούν;

Κάθε μέρα που περνάει όλο και μεγαλώνει το πρόβλημα στην καπνοκαλλιέργεια στην περιοχή μας. Από τις αρχές Ιουνίου από ασυνήθιστα παρατεταμένες βροχοπτώσεις τα καπνά έβρασαν στα χωράφια.

Ευκαιρία να δείξουν τη δυναμική τους θα έχουν όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις Δημοτικές αλλά και τις Βουλευτικές εκλογές κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαμαρίνα. Πάντως μια επίσκεψη αρχηγού  δίνει δυνατότητα για επαφές και ενίσχυση του προεκλογικού προφίλ. Παρών στη Σαμαρίνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι και ο Στρατηγός Δημήτριος Τσακνάκης ο οποίος δηλώνει διαθέσιμος για υποψήφιος Βουλευτής Γρεβενών.

Τελικά αντί για τρεις θα είναι 4 οι μέρες στο 2ο Συνέδριο των Απανταχού Γρεβενιωτών που θα γίνει 16 -19 Αυγούστου. Το συνέδριο θα γίνει σε 2 αίθουσες Πέμπτη – Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ το απόγεμα της Κυριακής στην Αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα από 16-19 Αυγούστου θα έχουμε τη Μανιταρογιορτή μέσα στην οποία θα γίνει και η Αστρογιορτή του συλλόγου φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.

Υποτονική κίνηση στην αγορά των Γρεβενών παρά τις χαμηλές τιμές των εκπτώσεων. Μετά τις δυο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων που χαρακτηρίζονται αναγνωριστικές, η αγορά των Γρεβενών παρουσιάζει υποτονική κίνηση και φαίνεται η έλλειψη ρευστότητας που μαστίζει την περιοχή μας και το χώρο γενικότερα. Οι τιμές φέτος κυμαίνονται σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περσινή περίοδο των εκπτώσεων αλλά η κίνηση είναι υποτονική τονίζει ιδιοκτήτης κεντρικού καταστήματος ένδυσης ο οποίος εκτιμά ότι μέχρι το τέλος των εκπτώσεων ο τζίρος δε θα είναι αρκετός για την απόσβεση του κεφαλαίου των εκτός εποχής εμπορευμάτων.

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών ο θρύλος του Γρεβενιώτικου ποδοσφαίρου Νίκος Καραμήτρος, ο γνωστός «Κούδας», από τον εξαίρετο χειρουργό ουρολόγο Δελημπαλντίδη Οδυσσέα τον οποίο ευχαριστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.

Αρκετοί πυροσβέστες από τα Γρεβενά έσπευσαν στην Αττική για ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης.

e-Grevena Portal